reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Actifolin 0,8? A jakie normy B12 na wyniku? Bo w jednostkach mojego labu 250 to słabo. W obu preparatach masz 0,4 g zwykłego kwasu foliowego, mysle, ze warto przestawić się tylko na metyl i po kilku tygodniach powtórzyć badania krwi.
159-883 , także trzeba będzie kontrolować ale na ten moment jest ok.
Tak sobie myślę, że 10 godzin przed badaniem brałam actifolin a ostatnie 3 mc głównie metafolin z solgaru i może dlatego homocysteina jest ok 🙈 zamówiłam solgar i mam jeszcze kilka tabletek to przerzucam suplementację

reklama
159-883 , także trzeba będzie kontrolować ale na ten moment jest ok.
Tak sobie myślę, że 10 godzin przed badaniem brałam actifolin a ostatnie 3 mc głównie metafolin z solgaru i może dlatego homocysteina jest ok [emoji85] zamówiłam solgar i mam jeszcze kilka tabletek to przerzucam suplementację

No to szału nie ma z tą B12. Odstawilabym pregne i Actifolin, przeszlabym na 400 metafolinu i czekała na opinie ginekologa, niech decyduje, czy podnieść do 600 lub 800, czy dolozyc DHA/EPA.Pamiętaj też o D3. Suplementacja jest zalecana a jak brałaś Pregne co drugi dzień, to jednak nie tę dawkę, o której mówią wytyczne.

No to szału nie ma z tą B12. Odstawilabym pregne i Actifolin, przeszlabym na 400 metafolinu i czekała na opinie ginekologa, niech decyduje, czy podnieść do 600 lub 800, czy dolozyc DHA/EPA.Pamiętaj też o D3. Suplementacja jest zalecana a jak brałaś Pregne co drugi dzień, to jednak nie tę dawkę, o której mówią wytyczne.
Tak mi kazał poprzedni ginekolog jednego dnia pregne, drugiego kwas i tak na zmianę. Chyba macie rację...wracam do swojego klasyka D3 - 4000, metafolin i czekam na ginekolog.

Powiedzcie mi dziewczyny bo lekarz zalecał zrobić koriotyp dla nas obojga żeby iść do lekarza rodzinnego po skierowanie.
Czy są jeszcze jakieś badania na które lekarz rodzinny może wystawić skierowanie które może by coś wyjaśniły więcej.
Lub jakie badania prywatnie polecacie zrobić które mogą coś więcej wnieść do ewentualnych dalszych starań .
U mnie Itak bez iui się nie obejdzie , nie wierzę w cuda że po poronieniu mój organizm zacznie działać jak powinien.
Ale właśnie jeśli się znów zdecydujemy( chwilowo nie ma na to najmniejszej opcji) to chciała bym ograniczyć wszelkie możliwości kolejnej straty do minimum.

Powiedzcie mi dziewczyny bo lekarz zalecał zrobić koriotyp dla nas obojga żeby iść do lekarza rodzinnego po skierowanie.
Czy są jeszcze jakieś badania na które lekarz rodzinny może wystawić skierowanie które może by coś wyjaśniły więcej.
Lub jakie badania prywatnie polecacie zrobić które mogą coś więcej wnieść do ewentualnych dalszych starań .
U mnie Itak bez iui się nie obejdzie , nie wierzę w cuda że po poronieniu mój organizm zacznie działać jak powinien.
Ale właśnie jeśli się znów zdecydujemy( chwilowo nie ma na to najmniejszej opcji) to chciała bym ograniczyć wszelkie możliwości kolejnej straty do minimum.
Jak to było pierwsze poronienie, po nie licz na NFZ. Nie zdziwilavym się, gdyby Ci odmówił skierowania do poradni genetycznej.

1 poronienie ale mam zlecenie od mojego ginekologa do lekarza rodzinnego o wystawienie skierowania .
Kurcze teraz się zastanawiam czy mi da te skierowanie [emoji20][emoji20][emoji20]
Jak to było pierwsze poronienie, po nie licz na NFZ. Nie zdziwilavym się, gdyby Ci odmówił skierowania do poradni genetycznej.

1 poronienie ale mam zlecenie od mojego ginekologa do lekarza rodzinnego o wystawienie skierowania .
Kurcze teraz się zastanawiam czy mi da te skierowanie [emoji20][emoji20][emoji20]
Spytać trzeba (Ty swojego rodzinnego, mąż swojego), ale jakby odmówili, to nie wkurzaj się, bo jednak utarło się, że jedno poronienie to przypadek. Niemożność zajścia w ciążę to też może być efekt chorób genetycznych pary, więc może rodzinny wykaże się dobrą wolą.

Spróbować trzeba ale też mam wątpliwości. Chociaż jak trafi się ludzki i ogarnięty to co mu zależy.

reklama
Może jak się dowie że ponad 5 lat się staraliśmy i to była 1 ciąża udana dopiero mimo wielu prób to może się uda ....
Ehhh :(
Jak nie to mam jeszcze jednego ginekologa na NFZ może z nim się uda załatwić ale z kolei on jest bardzo ciężki....
Spytać trzeba (Ty swojego rodzinnego, mąż swojego), ale jakby odmówili, to nie wkurzaj się, bo jednak utarło się, że jedno poronienie to przypadek. Niemożność zajścia w ciążę to też może być efekt chorób genetycznych pary, więc może rodzinny wykaże się dobrą wolą.

Do góry