reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać i dołączyć.
Dziś mija tydzień odkąd się dowiedziałam że moje małe serduszko przestało bić w 9 TC.
Jest mi mega smutno , przykro i wgl , była to moja 1 ciąża o którą walczyliśmy ponad 5 lat że współpraca z klinika .
Wszystko szło prawie że książkowo i na zwykłej wizycie gdzie szłam skonsultowac komplet wyników do założenia karty ciąży lekarz zrobił przy okazji USG i wszystko się zawaliło gdzie w środę na USG było wszystko w porzadeczku. Dzidzia się ruszała i serduszko biło a w poniedziałek dosłownie 5 dni później wszystko się zawaliło.
We wtorek do szpitala tabletki krwotok 2razy hamowany tabletkami znów i w środę wieczorem o 20 decyzja o zabiegu z powodu tych krwotoków.
Jestem w domu od czwartku mam antybiotyk bo dostałam również zapalenia niestety i moja morfologia również ładnie nie wygląda.
Dziś jadę do lekarza rodzinnego bo strasznie od wczoraj boli mnie po lewej stronie pod żebrami i ciut niżej. Myślę że mój organizm ma już dość leków i antybiotyków.
W czwartek mam też wizytę u mojego lekarza ginekologa zobaczymy co mi powie .
Nie wiem czy mam może problem z głową z zaakceptowaniem całej tej sytuacji ale bardzo się boje kolejnej ciąży , że jeśli się znów coś nie uda jak wrócimy do walki to ja nie wiem czy dam radę.
Pisze wam ten post i płacze , przepraszam. Muszę się wygadać. U nas wiele osób wiedziało o ciąży, dowiedzieli się w 8 TC a teraz ciąży już nie ma.
strasznie mnie To męczy bo co chwila SMS albo co u was jak rośnięcie , albo że bardzo im przykro. To mnie dobija naprawdę. Nie mam z kim porozmawiać. Mąż w prawdzie cały zeszły tydzień był ze mną i wgl ale już wrócił do pracy i siedzę w domu jak palec i taka ,,pusta,, .
Bardzo mi przykro ale witaj u nas. To forum pomaga jakoś przerwać trudne chwile bo kto cie lepiej zrozumie jak nie my kobiety po takich samych przejściach

reklama
@justyska89 To idź do innego wcześniej. Jeśli jest już 5t3d, to nie musisz czekać do jutra, by go wykonać. Trzymam kciuki!
Kurde musze bo do pracy zaraz jadę a w kiblu w pracy to nie za fajne miejsce na test ciążowy hehe. Dzisiaj dopiero dojrzałam do tej decyzji zeby ogarnąć się minol najgorszy dzień dlatego zaczęłam myśleć o lekarzu i teście Wymyśliłam że poczekam do 6 tyg I zrobię alarm na smsy do gina swojego że się boję itd to może przyjmnie mnie bez kolejki jak to robił podczas poronienia

@Aksamitka28 Ale przy MTHFR to właśnie wysoki poziom kwasu jest niebezpieczny, bo świadczy o braku jego przyswajania. Także na pewno metyle musisz zacząć brać. A poziom homocysteiny sprawdzałaś?

@Mayred91 Witaj. Forum zadziałało niejednokrotnie jako forma terapii. Także śmiało pisz, a na pewno otrzymasz wsparcie. Nikt nie zrozumie tego lepiej niż grono osób, które doświadczyły podobnych sytuacji. Z czasem powinno być lepiej. Zapomnieć - nie zapomnisz - nie ma co się łudzić. ale nauczysz się z tym żyć.
Homocysteine mam dobrą, B12 też i biorę metyle od roku

Nie kombinuj, by nie przekombinować.
Zrób ten test najpierw. Jaka sytuacja by nie była, to i tak do ginekologa trzeba pójść. I nie za miesiąc, tylko w tym tygodniu.

@Aksamitka28 A zwykły kwas foliowy też bierzesz?
Dobra jutro zrobię test I napisze do swojego gina. A później zobaczymy będę szukała innego najwyżej

reklama
B12 250 także dobre. Teraz biorę actifolin i pregna plus na zmianę. Brałam też z solgaru [emoji85]
Actifolin 0,8? A jakie normy B12 na wyniku? Bo w jednostkach mojego labu 250 to słabo. W obu preparatach masz 0,4 g zwykłego kwasu foliowego, mysle, ze warto przestawić się tylko na metyl i po kilku tygodniach powtórzyć badania krwi.

Do góry