reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witajcie! Postanowiłam napisać na tym watku z pytaniem czy któraś z Was byla w takiej sytuacji: pierwsza ciaze poroniłam rok temu. Serduszko zatrzymało się w 6t5d. Ciaza od początku była 2 tygodnie młodsza. 2 tygodnie temu poroniłam druga ciążę 7t5d. Tym razem od początku wsyztsko wydawało się okej. Ciaza była prowadzona na lekach:neoparin 0.4, acard 75, encorton 10, 2x2 luteina. Nie miałam zleconych żadnych badań po pierwszym poronieniu. Te leki teraz były przepisane profilaktycznie, a mimo tego, że słyszałam że to żelazny zestaw nie udało się. Teraz oddałam badanie kosmowki po poronieniu oraz lekarz zlecił mnóstwo badań.
Witaj. Przykro mi że też przez to przeszłaś. Bez badań trudno cokolwiek powiedzieć, być może neoparin lub inne leki były zbyt późno wdrożone? I tak super że masz lekarza który tak Cię zabezpieczył, w większości przypadków trzeba nieźle się postarać żeby dostać tyle leków.
Zrób badania zlecone przez lekarza, może wtedy znajdzie się przyczyna.

reklama
Wow, jak to zleciało. Trzymam kciuki za Was!!!

Myślę, że to normalne chyba do końca ciąży będziesz się martwić. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki

Ale skodka, już 5 msc [emoji33][emoji33][emoji33]
Amy nadal cisza, teraz covid przechodził mąż więc nie wiem czy coś się uda. Do marca mamy czas a potem najprawdopodobniej kończymy starania. Mój nowy gin dał mi clo na próbę, zobaczymy.
Masz rację tyle nowych dziewczyn tu jest, to przykre
Dziękujemy [emoji170][emoji188][emoji8]

Witajcie! Postanowiłam napisać na tym watku z pytaniem czy któraś z Was byla w takiej sytuacji: pierwsza ciaze poroniłam rok temu. Serduszko zatrzymało się w 6t5d. Ciaza od początku była 2 tygodnie młodsza. 2 tygodnie temu poroniłam druga ciążę 7t5d. Tym razem od początku wsyztsko wydawało się okej. Ciaza była prowadzona na lekach:neoparin 0.4, acard 75, encorton 10, 2x2 luteina. Nie miałam zleconych żadnych badań po pierwszym poronieniu. Te leki teraz były przepisane profilaktycznie, a mimo tego, że słyszałam że to żelazny zestaw nie udało się. Teraz oddałam badanie kosmowki po poronieniu oraz lekarz zlecił mnóstwo badań.
@Kapozi ja jestem w podobnej sytuacji. Poroniłam 12.10 w 8 tyg (zatrzymane 6+4), to moje pierwsze poronienie po szczęśliwie donoszonej ciąży 2 lata temu.
U nas niestety w świeżym materiale nie wykryto kosmówki, dlatego donosiliśmy bloczek parafinowy jak szpital skończył histopat- ale tam nie wyszła żadna z tych 8 najczęstszych aberracji.
Teraz czytałam sobie jakie badania robiły dziewczyny, i sama już część z tego zrobiłam, dziś zespół antyfosfolipidowy.
Do lekarza mam się zgłosić dopiero po miesiączce, ale nie nadchodzi póki co :(

Uf to dobrze bo myślałam że tylko ja mając 30 lat na karku gram w gry 🙈
Ale rzeczywiście pomagało :)
Ja mam 32 i gram 😁 dla relaksu. Na Simsy już niestety czasu nie mam. Ty też go niedługo nie będziesz miała 😁 ale jakieś inne szybkie, karciane, słowne...byle czasem zabić te myśli i czas.
Przykro mi kochana. Dobrze że oddałaś kosmowke do badania i że lekarz zlecił badania. Nawet jak nic nie wyjdzie będziesz spokojniejsza.

Przykro mi bardzo, mam nadzieję że trafisz na lekarza który pokieruje cię dobrze,. Pytaj też tutaj, bo dziewczyny wiedzą jakie wyniki porobić

Dziewczyny, zostałam mamą Aniołka. Mam 38 lat, zdrowego syna, Hashimoto wyregulowane lekami. Nie wiem czy będziemy próbować, ale... Czy robić jakieś badania czy nie? Jeśli tak, to jakie?

Dziewczyny, zostałam mamą Aniołka. Mam 38 lat, zdrowego syna, Hashimoto wyregulowane lekami. Nie wiem czy będziemy próbować, ale... Czy robić jakieś badania czy nie? Jeśli tak, to jakie?
Przykro mi.
Na jakim etapie poronienie? Ja zrobiłam trombofilie i u mnie wyszła najprawdopodobniej w tym przyczyna

reklama
@Mamafasolki przykro mi :(
jestem/ byłam w bardzo podobnej sytuacji. Jestem w tym samym wieku i mam już jedno dziecko. Zatrzymanie i poronienie w tym samym tyg, z tym ze nie odkryłam jak dotąd powodów.
Tez miotam się co dalej, czy się starać o kolejne dziecko czy ze względu na wiek już odpuścić. Walka serca z rozumem.

Do góry