reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Nie będę już kombinować, trudno:p dowiem się w diagnostyce ile kosztuje badanie v r2. A badanie kir i hla-c tez robi się do 6 tyg po poronieniu?? Orientuje się ktoś???
Mutacja czynnika V R2 w Synevo kiedyś kosztowała 300 zł. Nazwa zamienna to jest polimorfizm FV H1299R - to moze Ci sie przydać przy rozmowie w Diagnostyce, bo widzę, że przez.strone nie da się sprawdzić

@Natasza27 a jak tam u Ciebie ? Wszystko ok ?
@Katrinaka @KatJak hej dziewczyny ;) u nas nie zapeszajac dobrze. Aktualnie 25+0. Będziemy mieli syna Tymka. Jak to się mówi do trzech razy sztuka. [emoji6] jestem pod opieką ginekologa, immunologa i diabetologa (niestety cukrzyca ciazowa przez cukry na czczo za duze - chyba dostanę insuline nocna). Badania prenatalne I i II trymestru wyszły dobrze. Aktualnie jeszcze na Duphastonie, do tego Euthyrox i Neoparin 0,4.

@Katrinaka @KatJak hej dziewczyny ;) u nas nie zapeszajac dobrze. Aktualnie 25+0. Będziemy mieli syna Tymka. Jak to się mówi do trzech razy sztuka. [emoji6] jestem pod opieką ginekologa, immunologa i diabetologa (niestety cukrzyca ciazowa przez cukry na czczo za duze - chyba dostanę insuline nocna). Badania prenatalne I i II trymestru wyszły dobrze. Aktualnie jeszcze na Duphastonie, do tego Euthyrox i Neoparin 0,4.
Już 25 tc 😍😍 ale zleciało. To już na pewno będzie wszystko dobrze :)
Ja też nadal mam neoparin a duphaston kazali odstawić chyba w 16 TC.

Dziewczyny a mnie nie opuszczają natrętne myśli, że pewnie na kolejnej wizycie nie bedzie już biło serduszko. Dziś robiłam badania tarczycowe i krzywą glukozową i wyniki calkiem ok a te myśli mnie wciąż nachodzą. W środę mam wizytę na pzu u ginekolożki. W ubiegłą środę na usg bylo już serduszko i nieco spłaszczony pęcherzyk i tak mnie to męczy. 😔

No ja szukałam zawsze w kilku miejscach bo ceny są różne. Jeździłam po różnych labach. A właśnie mutacje i KIRy robiłam przez wysyłkę próbek.
A mogłabyś mi podesłać gdzie robiłaś kir I hla-c ?? Bo szukam i wszędzie widzę cenę koło tysiąc zł. W zasadzie zostało mi zrobic tylko to i właśnie mutacje v r2 :) ogolnie to przede mną badania hormonalne a juz wydałam na badania 5 tys zł...jestem w szoku

@Natasza27 właśnie co tam u ciebie?

@aga.i.nieszka co u was?
@Zagadka19 a u ciebie?
Hej! Jak miło że się odezwałaś. Zaglądałam tu ostatnio ale nie mogłam się dokopać do stron gdzie jeszcze byłam na bieżąco, widziałam same nowe nicki więc się nie odezwałam.
U nas dobrze, mała za 3 dni kończy 5 miesięcy🙉 jest małym niejadkiem przez co od urodzenia przybiera poza normą ale rozwija się prawidłowo i wszystko jest okej. Kombinuje już obroty, raczkowanie i te sprawy także dzieje się 😛 codziennie ją muszę z pod stołu wyciągać aktualnie 🤣
Ja po cc doszłam do siebie. Piersią nie karmie tylko mm. No i tak nam leci dzień za dniem nieubłaganie.
A co u Ciebie? Na jakim jesteś etapie? Przepraszam ale ja zupełnie wypadłam z obiegu.

Załączniki

• 20211113_113126.jpg
    20211113_113126.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 60
A mogłabyś mi podesłać gdzie robiłaś kir I hla-c ?? Bo szukam i wszędzie widzę cenę koło tysiąc zł. W zasadzie zostało mi zrobic tylko to i właśnie mutacje v r2 :) ogolnie to przede mną badania hormonalne a juz wydałam na badania 5 tys zł...jestem w szoku
Ja robiłam same KIR w Medgen.pl za 450 zł.
Mają też pakiet KIR+ hlac najlepiej napisać meila to Pani odpisuje co i ile kosztuje.

reklama
Wow, jak to zleciało. Trzymam kciuki za Was!!!
Dziewczyny a mnie nie opuszczają natrętne myśli, że pewnie na kolejnej wizycie nie bedzie już biło serduszko. Dziś robiłam badania tarczycowe i krzywą glukozową i wyniki calkiem ok a te myśli mnie wciąż nachodzą. W środę mam wizytę na pzu u ginekolożki. W ubiegłą środę na usg bylo już serduszko i nieco spłaszczony pęcherzyk i tak mnie to męczy. 😔
Myślę, że to normalne chyba do końca ciąży będziesz się martwić. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki
Hej! Jak miło że się odezwałaś. Zaglądałam tu ostatnio ale nie mogłam się dokopać do stron gdzie jeszcze byłam na bieżąco, widziałam same nowe nicki więc się nie odezwałam.
U nas dobrze, mała za 3 dni kończy 5 miesięcy🙉 jest małym niejadkiem przez co od urodzenia przybiera poza normą ale rozwija się prawidłowo i wszystko jest okej. Kombinuje już obroty, raczkowanie i te sprawy także dzieje się 😛 codziennie ją muszę z pod stołu wyciągać aktualnie 🤣
Ja po cc doszłam do siebie. Piersią nie karmie tylko mm. No i tak nam leci dzień za dniem nieubłaganie.
A co u Ciebie? Na jakim jesteś etapie? Przepraszam ale ja zupełnie wypadłam z obiegu.
Ale skodka, już 5 msc 😱😱😱
Amy nadal cisza, teraz covid przechodził mąż więc nie wiem czy coś się uda. Do marca mamy czas a potem najprawdopodobniej kończymy starania. Mój nowy gin dał mi clo na próbę, zobaczymy.
Masz rację tyle nowych dziewczyn tu jest, to przykre

Do góry