reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Zrobiłam test, ale negatyw ech :( sprawdzę jeszcze kontrolnie w niedzielę/ poniedziałek, ale wątpię niestety czy coś wyszło mimo ładnego proga.
Miłego dnia dziewczyny! :)

Zrobiłam test, ale negatyw ech :( sprawdzę jeszcze kontrolnie w niedzielę/ poniedziałek, ale wątpię niestety czy coś wyszło mimo ładnego proga.
Miłego dnia dziewczyny! :)
Bo nie zawsze mimo ładnego wysokiego proga się zachodzi, wiem to po sobie. Ale ładny progesteron to już dużo, a uda się w następnym cyklu 💪

Dziś wróciłam do pracy, zdalnej na razie ale przynajmniej zajęłam czymś głowę. Po tym wszystkim wróciłam do punktu wyjścia, taka refleksja mnie naszła 😞 mimo wszystko życzę Wam dobrego tygodnia i samych pozytywnych wieści 🙂
Mam dokładnie takie same odczucia. Znowu w punkcie wyjścia...

Bo nie zawsze mimo ładnego wysokiego proga się zachodzi, wiem to po sobie. Ale ładny progesteron to już dużo, a uda się w następnym cyklu 💪
Dziękuję @marsi89 :) Oby nam wszystkim się udało jak najszybciej i z nudnym przebiegiem :)
Dopiero dzisiaj udało mi się pobrać załącznik z tymi normami proga, bo Luxmed miał problemy z pobraniem go z aplikacji, i może jeszcze jest jakaś mini nadzieja :)😊 Oczywiście mógł już od soboty spaść,więc staram się zachować neutralne podejście :) Dam znać jak coś się okaże.

Załączniki

• prog.jpg
    prog.jpg
    78,5 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Parę razy sobie badałam i zawsze miałam 14-15, więc teoretycznie owulacja była, a nie zachodziłam. Ale teraz podejrzewam, że z mężem źle planowaliśmy zbliżenia? w złych odstępach czasowych itd.

Parę razy sobie badałam i zawsze miałam 14-15, więc teoretycznie owulacja była, a nie zachodziłam. Ale teraz podejrzewam, że z mężem źle planowaliśmy zbliżenia? w złych odstępach czasowych itd.
Chociaż też mogę mieć problem z zagnieżdżaniem, skoro ostatnio miałam biochema, a wcześniej ciąża zatrzymała się na 5t6d

Potwierdzeniem owulacji jest tylko i wyłącznie ciąża. Ja mimo pozytywnego testu owu, temperatury wskazującej na owu, mega płodnego śluzu a potem wysokiego progesteronu nie zaszłam. A w cyklu w którym temperatura nie wskazywała na owu, cykl w ogóle jakiś dziwny był zaszłam. Ja mam mniej więcej owulację w 14-15 dniu cyklu. I podczas starań działamy( niezależnie od temperatury i testow owulacyjnych) codziennie od 12 do 18 dnia cyklu. Czasem zaskoczy czasem nie.

reklama
Do góry