reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Brałam kwas foliowy Aliness
Complex witamin B Aliness

Potem Jerzak kazała odstawić i stosować Life Homocysteine Resist - ale u Ciebie nie polecam bo to już dość silne suple zawierające ogromne dawki.
Teraz ostatecznie wróciłam do tych pierwszych po konsultacji z dietetykiem. Dostałam do tego jeszcze TMG , to taki regulator homocysteiny. W ciąży jak badałam to miałam homocysteine ok 4

Ja to myślę że u Ciebie nie ma potrzeby jakoś mocno zbijac. Moim zdaniem mogłabyś spróbować nawet z tym mieszanym kwasem foliowym
A jak chodzi o inozytol to co konkretnie przyjmujesz?

reklama
A jak chodzi o inozytol to co konkretnie przyjmujesz?
IMG_20211109_191011.jpg
3/4 łyżeczki po obiedzie

Ja pierniczę, Dziewczyny jak podliczyć te wszystkie suplementy, badania i wizyty to wychodza ogromne sumy, jeszcze tersz wszystko drożeje.

Ja się czuje przytłoczona i wizja tych kosztów i generalnie ilością badań do wykonanie. Nie mam pojęcia od czego zacząć - od wizyty u ginekologa? Internisty? Czy iść od razu do konkretnych specjalistów - endokrynolog, hematolog? Na codzień jestem super zorganizowana, a tu czuję niemoc. Być może to kwestia tego, że wyszłam dopiero dziś ze szpitala. Z jednej strony chciałabym ten temat odpuścić na jakiś czas, ale jak rozumiem część badań dobrze wykonać w okresie 6 tygodni od poronienia. I tu mam kolejna wątpliwość - od kiedy liczyć ten termin, jeżeli doszło do poronienia zatrzymanego? Od dnia kiedy ciąża przestała się rozwijać czy od dnia faktycznego poronienia? Dodatkowo po zabiegu mam 5 dni antybiotyku, czy kojarzycie czy on może wpływać na wyniki badań?

Ja się czuje przytłoczona i wizja tych kosztów i generalnie ilością badań do wykonanie. Nie mam pojęcia od czego zacząć - od wizyty u ginekologa? Internisty? Czy iść od razu do konkretnych specjalistów - endokrynolog, hematolog? Na codzień jestem super zorganizowana, a tu czuję niemoc. Być może to kwestia tego, że wyszłam dopiero dziś ze szpitala. Z jednej strony chciałabym ten temat odpuścić na jakiś czas, ale jak rozumiem część badań dobrze wykonać w okresie 6 tygodni od poronienia. I tu mam kolejna wątpliwość - od kiedy liczyć ten termin, jeżeli doszło do poronienia zatrzymanego? Od dnia kiedy ciąża przestała się rozwijać czy od dnia faktycznego poronienia? Dodatkowo po zabiegu mam 5 dni antybiotyku, czy kojarzycie czy on może wpływać na wyniki badań?
Ja bym skończyła antybiotyk i zrobiła zespół antyfosfolipidowy. Trzeba to zrobić do 6 tyg od poronienia, myślę że tego faktycznego.
Ja też czekam na wyniki trombofili, mają być jutro. Ten cykl odpuszczamy ze staraniami bo muszę podnieść Ferrytyne. Mam ja poniżej normy. Narazie próbuje dietą, ale we wtorek mam wizytę u gina to zobaczymy czy będzie kazał brać coś farmakologicznie.

Glucophage 1000, szczerze to lepiej się czuje bez 🙈
Być może ta dawka była dla Ciebie za duża jak na początek 😉 i tak btw dużo dziewczyn na niego źle reagowało. Ja akurat brałam avaminę 500, zaczynałam od 1x 500 i co 2 tyg sukcesywnie wprowadzałam kolejną tabletkę. Finalnie przyjmowałam 3x1 i czułam się rewelacyjnie. Teraz biorę 1x1 na wieczór i wszystko jest super 😊 cukry na czczo rewelacja.

Być może ta dawka była dla Ciebie za duża jak na początek 😉 i tak btw dużo dziewczyn na niego źle reagowało. Ja akurat brałam avaminę 500, zaczynałam od 1x 500 i co 2 tyg sukcesywnie wprowadzałam kolejną tabletkę. Finalnie przyjmowałam 3x1 i czułam się rewelacyjnie. Teraz biorę 1x1 na wieczór i wszystko jest super 😊 cukry na czczo rewelacja.
avamine tez przerabiałam 🙈 też stopniowo wprowadzam, przy obu lekach taki sam efekt

reklama
Do góry