aspekt
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, zabieg miałam w marcu. W dniu przyjęcia dostałam tabletki ale nie podziałały dobrze, wiec następnego dnia miałam łyżeczkowanie, po dwóch godzinach od wybudzenia wypuścili mnie do domu.Jesteś już po rozumiem? Napiszesz jak to wyglądało w szpitalu? Długo tam byłaś?
Zależy od szpitala. Ja za pierwszym razem po prostu przyszłam że skierowaniem a za drugim się miałam stawić w wyznaczony dzień bo się ordynator zmienił. W Ujastku z kolei się okazało że jest kolejka i 2 tygodnie trzeba czekać na termin...U mnie nie ma nadziei. Na serce czekam od 6+1 już wtedy był pęcherzyk i ciałko żółtkowe.
A to do szpitala się trzeba umawiac? Czy przyjmą od razu ze skierowaniem?
U mnie się okazało że mam konkretny stan przedcukrzycowy i IO, jestem na Metaforminie. Odstawiłam cukier i wszystko z białą mąką. Teraz waga stoi od 3tygodnii ale zwiekszyli mi dawkę leku i mam nadzieję że coś znowu ruszy.@Lunka85 Podziel się jak to zrobiłaś. Bo ja z tym gubieniem kg też mam problem. Też niby karmiłam i jadłam zdrowo, ale nic nie spadało.
A ten Actifolin, co go ostatnio wszędzie reklamują, to ktoś bierze?
Dziękuję, pierwsze miesiące to był ciężki czas, nie mogłam się uśmiechać cieszyć niczym i ciągle zadawalam sobie pytanie dlaczego? Teraz doszłam już do siebie i znów chciał bym zobaczyć dwie kreski jak najszybciej.Bardzo współczuję przeżyć. Wada dziecka i poronienie to szok dla rodziców.
Jeśli nie ma medycznych przeciwwskazań to trzeba kierować się swoim dobrem psychicznym. Jeśli czujesz że to ten moment to nikt nie zmusi Cię do antykoncepcji.
Ja też z tych co nie posłuchała lekarza.
Powodzenia
Ja poroniłam po niecałych 12 godzinach ( ciąża obumarła, 17 tydzień) po 1 tabletce. To był poniedziałek a wypisali mnie ze szpitala w czwartek. Lekarz prowadzący radził dopiero po 6 miesiącach chyba ze względu na mój stan psychiczny bo organizm już po 3 tyg doszedł do siebie.Dziewczyny a w razie czego zapytam. Po łyżeczkowaniu (jeśli tabletki się nie powiodą) kiedy można się starać o kolejną ciążę?
Kilka godzin po poronieniu miałam jeszcze łyżeczkowanie.Ja poroniłam po niecałych 12 godzinach ( ciąża obumarła, 17 tydzień) po 1 tabletce. To był poniedziałek a wypisali mnie ze szpitala w czwartek. Lekarz prowadzący radził dopiero po 6 miesiącach chyba ze względu na mój stan psychiczny bo organizm już po 3 tyg doszedł do siebie.
Ja żadnych diet raczej nie stosuje, wystarczy, że odstawię słodycze a będę piła więcej kawy. Kiedyś pomagałoNo to trzymam kciuki! U mnie 62kg to już by było ok Ja mam 164cm.
Możemy razem się podopingować