reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 Actifolin to nic szczególnego, od dawna na rynku, to jest mix kwasu i metylu w dawce 400+400 lub 1000+1000. Nie ma statusu leku, ma typowe wypełniacze tabletki. Niewiele tańszy niż np. pregna start, która ma więcej witamin. Także kwestia tego, co kto potrzebuje ;)

reklama
U mnie nie ma nadziei. Na serce czekam od 6+1 już wtedy był pęcherzyk i ciałko żółtkowe.

A to do szpitala się trzeba umawiac? Czy przyjmą od razu ze skierowaniem?
Zależy od szpitala. Ja za pierwszym razem po prostu przyszłam że skierowaniem a za drugim się miałam stawić w wyznaczony dzień bo się ordynator zmienił. W Ujastku z kolei się okazało że jest kolejka i 2 tygodnie trzeba czekać na termin...

@Lunka85 Podziel się jak to zrobiłaś. Bo ja z tym gubieniem kg też mam problem. Też niby karmiłam i jadłam zdrowo, ale nic nie spadało.

A ten Actifolin, co go ostatnio wszędzie reklamują, to ktoś bierze?
U mnie się okazało że mam konkretny stan przedcukrzycowy i IO, jestem na Metaforminie. Odstawiłam cukier i wszystko z białą mąką. Teraz waga stoi od 3tygodnii ale zwiekszyli mi dawkę leku i mam nadzieję że coś znowu ruszy.

@Lunka85 A ja się nie mogę ostatnio zmotywować, by zrobić badanie krwi. A podejrzewam, że też mogę mieć stan przedcukrzycowy, bo rano mam cukry powyżej 100. Przygodne mam w normie, jak w ciągu dnia zmierzę to mam ok 80-90. Ale przydałoby się zrobić glukozę i insulinę na czczo. Dobrze że mi przypomniałaś bym w końcu to sprawdziła...

Dziewczyny a w razie czego zapytam. Po łyżeczkowaniu (jeśli tabletki się nie powiodą) kiedy można się starać o kolejną ciążę?

Bardzo współczuję przeżyć. Wada dziecka i poronienie to szok dla rodziców.
Jeśli nie ma medycznych przeciwwskazań to trzeba kierować się swoim dobrem psychicznym. Jeśli czujesz że to ten moment to nikt nie zmusi Cię do antykoncepcji.
Ja też z tych co nie posłuchała lekarza.
Powodzenia🤞
Dziękuję, pierwsze miesiące to był ciężki czas, nie mogłam się uśmiechać cieszyć niczym i ciągle zadawalam sobie pytanie dlaczego? Teraz doszłam już do siebie i znów chciał bym zobaczyć dwie kreski jak najszybciej.

Dziewczyny a w razie czego zapytam. Po łyżeczkowaniu (jeśli tabletki się nie powiodą) kiedy można się starać o kolejną ciążę?
Ja poroniłam po niecałych 12 godzinach ( ciąża obumarła, 17 tydzień) po 1 tabletce. To był poniedziałek a wypisali mnie ze szpitala w czwartek. Lekarz prowadzący radził dopiero po 6 miesiącach chyba ze względu na mój stan psychiczny bo organizm już po 3 tyg doszedł do siebie.

Ja poroniłam po niecałych 12 godzinach ( ciąża obumarła, 17 tydzień) po 1 tabletce. To był poniedziałek a wypisali mnie ze szpitala w czwartek. Lekarz prowadzący radził dopiero po 6 miesiącach chyba ze względu na mój stan psychiczny bo organizm już po 3 tyg doszedł do siebie.
Kilka godzin po poronieniu miałam jeszcze łyżeczkowanie.

reklama
Do góry