reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja poroniłam po niecałych 12 godzinach ( ciąża obumarła, 17 tydzień) po 1 tabletce. To był poniedziałek a wypisali mnie ze szpitala w czwartek. Lekarz prowadzący radził dopiero po 6 miesiącach chyba ze względu na mój stan psychiczny bo organizm już po 3 tyg doszedł do siebie.
Bardzo Ci współczuję zwłaszcza, że jednak 17 TC to już prawie połowa. 😭 U mnie zaledwie 9tc ale ja nie usłyszałam serduszka ani razu. Czułam wewnętrzne obawy, później strach, niecierpliwość, a teraz ... po czasie swojej rozpaczy pragnę zakończyć. Odczekać 1- max 2 cykle i działać.

reklama
Bardzo Ci współczuję zwłaszcza, że jednak 17 TC to już prawie połowa. 😭 U mnie zaledwie 9tc ale ja nie usłyszałam serduszka ani razu. Czułam wewnętrzne obawy, później strach, niecierpliwość, a teraz ... po czasie swojej rozpaczy pragnę zakończyć. Odczekać 1- max 2 cykle i działać.
Ja serduszko słyszałam już na pierwszej wizycie w 6 tyg, nie doczekałam się jednak ruchów synka ponieważ odszedł przed 16 tygodniem. Nic nie zapowiadało tragedii czułam się idealnie żadnych mdłości czy wymiotów. Dlatego to tak bardzo boli 😥😥😥

Ja serduszko słyszałam już na pierwszej wizycie w 6 tyg, nie doczekałam się jednak ruchów synka ponieważ odszedł przed 16 tygodniem. Nic nie zapowiadało tragedii czułam się idealnie żadnych mdłości czy wymiotów. Dlatego to tak bardzo boli 😥😥😥
Nie dziwię się i bardzo Ciebie przytulam. 😭😭😭

Dziewczyny a w razie czego zapytam. Po łyżeczkowaniu (jeśli tabletki się nie powiodą) kiedy można się starać o kolejną ciążę?
Ja straciłam córkę w 18 tyg., Oczywiście też miałam łyżeczkowanie. Lekarz kazał mi odczekać 3 cykle. Dopytaj lekarza kiedy możesz zacząć się starać bo wiem że przy poronieniach na wcześniejszym etapie lekarze pozwalają działać po pierwszej miesiączce jest oczywiście w badaniu ginekologicznym wszystko jest ok

Dziewczyny a w razie czego zapytam. Po łyżeczkowaniu (jeśli tabletki się nie powiodą) kiedy można się starać o kolejną ciążę?
U mnie poronienie w 17w, rozwój zatrzymany w 13w - mogłam się starać 2 miesiące po poronieniu (ale nie miałam jeszcze nawet @, tylko wpadłam na owulacje przypadkiem), w tym dwie kontrole, na drugiej ewidentnie lekarka oceniała mój stan psychiczny pytaniami :D Wszystko zalezy od obrazu macicy i jajników na kontrolnym USG. Miałam tez łyżeczkowanie. Pół roku to duuużo, nie wiem jakie to ma benefity porównując np z czekaniem 1-2 cykle… Jeśli jest owulacja, nic nie boli, a USG wyglada dobrze, to znaczy, że sprawy wróciły na swój tor :)

@Lunka85 A ja się nie mogę ostatnio zmotywować, by zrobić badanie krwi. A podejrzewam, że też mogę mieć stan przedcukrzycowy, bo rano mam cukry powyżej 100. Przygodne mam w normie, jak w ciągu dnia zmierzę to mam ok 80-90. Ale przydałoby się zrobić glukozę i insulinę na czczo. Dobrze że mi przypomniałaś bym w końcu to sprawdziła...
No ja ma czczo cukier miałam 92 ale po 2h mi wyszło 188... byłam w ciężkim szoku.

reklama
Do góry