reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja poroniłam po niecałych 12 godzinach ( ciąża obumarła, 17 tydzień) po 1 tabletce. To był poniedziałek a wypisali mnie ze szpitala w czwartek. Lekarz prowadzący radził dopiero po 6 miesiącach chyba ze względu na mój stan psychiczny bo organizm już po 3 tyg doszedł do siebie.
Bardzo Ci współczuję zwłaszcza, że jednak 17 TC to już prawie połowa. 😭 U mnie zaledwie 9tc ale ja nie usłyszałam serduszka ani razu. Czułam wewnętrzne obawy, później strach, niecierpliwość, a teraz ... po czasie swojej rozpaczy pragnę zakończyć. Odczekać 1- max 2 cykle i działać.

reklama
Bardzo Ci współczuję zwłaszcza, że jednak 17 TC to już prawie połowa. 😭 U mnie zaledwie 9tc ale ja nie usłyszałam serduszka ani razu. Czułam wewnętrzne obawy, później strach, niecierpliwość, a teraz ... po czasie swojej rozpaczy pragnę zakończyć. Odczekać 1- max 2 cykle i działać.
Ja serduszko słyszałam już na pierwszej wizycie w 6 tyg, nie doczekałam się jednak ruchów synka ponieważ odszedł przed 16 tygodniem. Nic nie zapowiadało tragedii czułam się idealnie żadnych mdłości czy wymiotów. Dlatego to tak bardzo boli 😥😥😥

Ja serduszko słyszałam już na pierwszej wizycie w 6 tyg, nie doczekałam się jednak ruchów synka ponieważ odszedł przed 16 tygodniem. Nic nie zapowiadało tragedii czułam się idealnie żadnych mdłości czy wymiotów. Dlatego to tak bardzo boli 😥😥😥
Nie dziwię się i bardzo Ciebie przytulam. 😭😭😭

Dziewczyny a w razie czego zapytam. Po łyżeczkowaniu (jeśli tabletki się nie powiodą) kiedy można się starać o kolejną ciążę?
Ja straciłam córkę w 18 tyg., Oczywiście też miałam łyżeczkowanie. Lekarz kazał mi odczekać 3 cykle. Dopytaj lekarza kiedy możesz zacząć się starać bo wiem że przy poronieniach na wcześniejszym etapie lekarze pozwalają działać po pierwszej miesiączce jest oczywiście w badaniu ginekologicznym wszystko jest ok

Dziewczyny a w razie czego zapytam. Po łyżeczkowaniu (jeśli tabletki się nie powiodą) kiedy można się starać o kolejną ciążę?
U mnie poronienie w 17w, rozwój zatrzymany w 13w - mogłam się starać 2 miesiące po poronieniu (ale nie miałam jeszcze nawet @, tylko wpadłam na owulacje przypadkiem), w tym dwie kontrole, na drugiej ewidentnie lekarka oceniała mój stan psychiczny pytaniami :D Wszystko zalezy od obrazu macicy i jajników na kontrolnym USG. Miałam tez łyżeczkowanie. Pół roku to duuużo, nie wiem jakie to ma benefity porównując np z czekaniem 1-2 cykle… Jeśli jest owulacja, nic nie boli, a USG wyglada dobrze, to znaczy, że sprawy wróciły na swój tor :)

@Lunka85 A ja się nie mogę ostatnio zmotywować, by zrobić badanie krwi. A podejrzewam, że też mogę mieć stan przedcukrzycowy, bo rano mam cukry powyżej 100. Przygodne mam w normie, jak w ciągu dnia zmierzę to mam ok 80-90. Ale przydałoby się zrobić glukozę i insulinę na czczo. Dobrze że mi przypomniałaś bym w końcu to sprawdziła...
No ja ma czczo cukier miałam 92 ale po 2h mi wyszło 188... byłam w ciężkim szoku.

reklama
Do góry