reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@marsi89 SZOK! Gratuluje najmocniej!!!!! <3 Cudowna wiadomość.

Ja jestem po wizycie u ginekolog. Akurat w trakcie badania zaczęłam krwawić, więc na USG niewiele zobaczyła, ale zasugerowała, żebym zrobiła badanie AMH... więc mnie lekko zmroziło... nie wiem, czy chcę to sprawdzać i być świadoma. Dała mi też skierowanie do szpitala na badania ogólne hormonów (takie, że dwa razy w cyklu się idzie na parę dni), więc tam mi dużo badań zrobią, żeby sprawdzić Hashimoto/IO itd. i wypisała listę badań.
Więc już wykupiłam badania na trombofilię z testDNA i na zespół antyfosfolipidowy pójdę jakoś niedługo. resztę też będę ogarniać...
stresujące to wszystko...

reklama
@marsi89 ale cudownie ❤️❤️✊😍 bardzo się cieszę !!!

@Euforia0204 AMH to nic strasznego. Też robiłam i u mnie wyszło lekko podwyższone i Jerzak uznała że to może być PCOS chociaż innych objawów nie mam ... Mi wyszło chyba 4.7.
A mówiła czemu zleca Ci to badanie ? W ciążę zachodzisz więc może też podejrzewa PCOS?

@marsi89 ale cudownie ❤️❤️✊😍 bardzo się cieszę !!!

@Euforia0204 AMH to nic strasznego. Też robiłam i u mnie wyszło lekko podwyższone i Jerzak uznała że to może być PCOS chociaż innych objawów nie mam ... Mi wyszło chyba 4.7.
A mówiła czemu zleca Ci to badanie ? W ciążę zachodzisz więc może też podejrzewa PCOS?
Mówiła, że na USG na jajnikach jakoś mało pęcherzyków ale woli sprawdzić.
Jestem teraz w takim bojowym nastawieniu... ale bardzo się boję jednocześnie

Mówiła, że na USG na jajnikach jakoś mało pęcherzyków ale woli sprawdzić.
Jestem teraz w takim bojowym nastawieniu... ale bardzo się boję jednocześnie
Obawy są naturalne. Ale jak mi kiedyś powiedział doktor profesor, w jednej z tragiczniejszych chwil w moim życiu - "wiedza daje spokoj" I coś w tym jest. Często wolimy znać najgorszą prawdę niż żyć w mylnych przeświadczeniach. Zbadaj wszystko co proponuje twój gin, nawet jeśli nic konkretnego nie wyjdzie to będziesz miała pewność, że się przebadalaś. A gin pewnie szuka punktu zaczepienia i przy tylu badaniach diagnoza idzie poprzez wykluczenie kolejnych rzeczy.
Trzymaj się 💛

Dziewczyny ja już po wizycie.... Jestem zabita...
8 tydzień ciąży, z ciąża wszystko ok, mam przyjść za 2 tyg. Jestem w ciąży bliźniaczej. Są dwa zarodki, dwa serduszka...wygląda że wszystko ok. Ale mam za 2 tyg. Przyjść to zobaczymy czy jest ciąża jedno czy dwuowodniowa. Boje się, jestem zszokowana ale bardzo szczęśliwa. Nie ma u mnie w rodzinie przypadków bliźniąt
Kochana! Super wieści! Trzymam kciuki żeby wszystko szło gładziutko! Duuuzo zdrówka dla Was ;* 🌈🙏✊

Dziewczyny może wy pomożecie ?

Załączniki

• IMG_4409.jpg
    IMG_4409.jpg
    180,7 KB · Wyświetleń: 84
Dziewczyny ja już po wizycie.... Jestem zabita...
8 tydzień ciąży, z ciąża wszystko ok, mam przyjść za 2 tyg. Jestem w ciąży bliźniaczej. Są dwa zarodki, dwa serduszka...wygląda że wszystko ok. Ale mam za 2 tyg. Przyjść to zobaczymy czy jest ciąża jedno czy dwuowodniowa. Boje się, jestem zszokowana ale bardzo szczęśliwa. Nie ma u mnie w rodzinie przypadków bliźniąt
Gratuluje!! Podwójne szczęście wraca do Ciebie❤️❤️

Znalezione w necie:
Komórki CD3+CD8+ – limfocyty T cytotoksyczne – limfocyty te odpowiedzialne są za usuwanie nieprawidłowych oraz zainfekowanych komórek. Rzadko zdarza się, by było one podwyższone u pacjentek z problemem płodności.
Podwyższoną proporcję CD4:CD8 obserwuje się o u pacjentów z chorobami o podłożu autoimmunologicznym, ale także w diagnostyce niepłodności i u kobiet z nawracającymi poronieniami.

@marsi89 Ależ wiadomość!! Uważajcie na siebie! 😍

reklama
Do góry