reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kazała mi brać i to też był duzy problem bo każdy lekarz mówi że w ciąży się nie bierze... Ale zaufałam jej i brałam. Dopiero teraz odstawiłam bo ta moja mi każe zrobić krzywa cukrowa.
Myślę że Ci pomoże :) kiedy masz wizytę ? Na pewno zleci Ci dietę i ćwiczenia ;)
Nie każdy lekarz każe odstawić Glucophage. Ja też miałam nadal brać wg mojego lekarza. Za granicą nikt nie każe odstawiać, tylko u nas w PL zdania są podzielone. A ja czytałam bardzo obszerne wyniki badań z których wynikało, że jeśli kobieta, która przed ciążą brała Glucophage i odstawiała w 1 trymestrze to często roniła. A te, które nie odstawiały, donosiły ciąże 🙂
ja od poniedzialku czułam się jak na @, plamilam i na dobre dostałam @ wczoraj, a i ta nie jest jakaś obfita, nic się nie leje jak to zwykle mi się działo w pierwszych dwóch dniach. Także dziwnie, ale cieszę się, że przyszła równo po miesiącu od poronienia i że mogę ruszać na nowo ze staraniami 😊
Mi się właśnie dzisiaj skończyła pierwsza @ po zabiegu i też się mega cieszyłam. Wręcz traktowałam to jak sukces. Że wszystko wraca do normy i cykl mi się reguluje 🙂
Będziesz się starać od razu w tym cyklu po @? Ja nadal się waham. Ale pójdę na usg i sprawdzę czy na pewno jestem w pełni oczyszczona. Jak tak to chyba już działam 🥰

Nie każdy lekarz każe odstawić Glucophage. Ja też miałam nadal brać wg mojego lekarza. Za granicą nikt nie każe odstawiać, tylko u nas w PL zdania są podzielone. A ja czytałam bardzo obszerne wyniki badań z których wynikało, że jeśli kobieta, która przed ciążą brała Glucophage i odstawiała w 1 trymestrze to często roniła. A te, które nie odstawiały, donosiły ciąże 🙂

Mi się właśnie dzisiaj skończyła pierwsza @ po zabiegu i też się mega cieszyłam. Wręcz traktowałam to jak sukces. Że wszystko wraca do normy i cykl mi się reguluje 🙂
Będziesz się starać od razu w tym cyklu po @? Ja nadal się waham. Ale pójdę na usg i sprawdzę czy na pewno jestem w pełni oczyszczona. Jak tak to chyba już działam 🥰
mam w piątek USG i wizytę z wynikami badań, jeśli będzie wszystko ok na USG to na pewno zaczynam się starać. Jestem w pełni gotowa, wręcz cieszę się, że wyszłam z tego stanu zawieszenia, w jakim byłam przez cały sierpień 😊

@Agnes4312 tak to prawda, w PL lekarze są raczej przeciwni. Konsultowałam to z 4 i każdy uważał że w ciąży się odstawia, co powodowało u mnie jeszcze większy niepokój. Zwłaszcza że przed ciążą nie brałam bo nikt nie zdiagnozował IO.

Teraz odstawiałam a w środę czeka mnie test obciążenia glukoza.

Też tak miałam po pierwszej miesiączce po zabiegu :) Daj znać, jak u Ciebie po usg i czy zaczynacie starania od razu. My się w tym cyklu nie zabezpieczaliśmy, a wizytę miałam dopiero w 15 dc i okazało się, że jeszcze trochę do owulacji - myślę, że była teraz w piątek. No i ginka stwierdziła, że lepiej jeszcze te 2 cykle odczekać, a ja z jednej strony boję się, że może jednak teraz się udało, ale z drugiej mam na to nadzieję. Chociaż ostatni seks bez zabezpieczenia był jakieś 6 dni przed owu, więc niby wiem, że nic z tego nie będzie, a jednak jak to typowa staraczka - chcę wierzyć, że coś z tego będzie 😅

Cześć dziewczyny, gratuluję dwukreskowym, trzymam kciuki za wszystkie. U nas beż zmian, ciąży brak, najbliższą owu na urodziny męża xD cytując klasyka "przypadeg? Nie somdzem" (ofc celowo taka pisownia).
Jeśli w tym mcu nic się nie przydarzy, pójdę do gina, niech posprawdza wszystko i da skierowanie na badania.

reklama
Cześć dziewczyny, gratuluję dwukreskowym, trzymam kciuki za wszystkie. U nas beż zmian, ciąży brak, najbliższą owu na urodziny męża xD cytując klasyka "przypadeg? Nie somdzem" (ofc celowo taka pisownia).
Jeśli w tym mcu nic się nie przydarzy, pójdę do gina, niech posprawdza wszystko i da skierowanie na badania.
Dobrze, że dodałaś to w nawiasie bo na pewno ktoś by się znalazł żeby się przyczepić do twojego "bogatego" słownictwa 😂😂 albo już przez to przechodziłaś i wiesz co robisz 😂😂

Do góry