reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kazała mi brać i to też był duzy problem bo każdy lekarz mówi że w ciąży się nie bierze... Ale zaufałam jej i brałam. Dopiero teraz odstawiłam bo ta moja mi każe zrobić krzywa cukrowa.
Myślę że Ci pomoże :) kiedy masz wizytę ? Na pewno zleci Ci dietę i ćwiczenia ;)
Nie każdy lekarz każe odstawić Glucophage. Ja też miałam nadal brać wg mojego lekarza. Za granicą nikt nie każe odstawiać, tylko u nas w PL zdania są podzielone. A ja czytałam bardzo obszerne wyniki badań z których wynikało, że jeśli kobieta, która przed ciążą brała Glucophage i odstawiała w 1 trymestrze to często roniła. A te, które nie odstawiały, donosiły ciąże 🙂
ja od poniedzialku czułam się jak na @, plamilam i na dobre dostałam @ wczoraj, a i ta nie jest jakaś obfita, nic się nie leje jak to zwykle mi się działo w pierwszych dwóch dniach. Także dziwnie, ale cieszę się, że przyszła równo po miesiącu od poronienia i że mogę ruszać na nowo ze staraniami 😊
Mi się właśnie dzisiaj skończyła pierwsza @ po zabiegu i też się mega cieszyłam. Wręcz traktowałam to jak sukces. Że wszystko wraca do normy i cykl mi się reguluje 🙂
Będziesz się starać od razu w tym cyklu po @? Ja nadal się waham. Ale pójdę na usg i sprawdzę czy na pewno jestem w pełni oczyszczona. Jak tak to chyba już działam 🥰

Nie każdy lekarz każe odstawić Glucophage. Ja też miałam nadal brać wg mojego lekarza. Za granicą nikt nie każe odstawiać, tylko u nas w PL zdania są podzielone. A ja czytałam bardzo obszerne wyniki badań z których wynikało, że jeśli kobieta, która przed ciążą brała Glucophage i odstawiała w 1 trymestrze to często roniła. A te, które nie odstawiały, donosiły ciąże 🙂

Mi się właśnie dzisiaj skończyła pierwsza @ po zabiegu i też się mega cieszyłam. Wręcz traktowałam to jak sukces. Że wszystko wraca do normy i cykl mi się reguluje 🙂
Będziesz się starać od razu w tym cyklu po @? Ja nadal się waham. Ale pójdę na usg i sprawdzę czy na pewno jestem w pełni oczyszczona. Jak tak to chyba już działam 🥰
mam w piątek USG i wizytę z wynikami badań, jeśli będzie wszystko ok na USG to na pewno zaczynam się starać. Jestem w pełni gotowa, wręcz cieszę się, że wyszłam z tego stanu zawieszenia, w jakim byłam przez cały sierpień 😊

@Agnes4312 tak to prawda, w PL lekarze są raczej przeciwni. Konsultowałam to z 4 i każdy uważał że w ciąży się odstawia, co powodowało u mnie jeszcze większy niepokój. Zwłaszcza że przed ciążą nie brałam bo nikt nie zdiagnozował IO.

Teraz odstawiałam a w środę czeka mnie test obciążenia glukoza.

Też tak miałam po pierwszej miesiączce po zabiegu :) Daj znać, jak u Ciebie po usg i czy zaczynacie starania od razu. My się w tym cyklu nie zabezpieczaliśmy, a wizytę miałam dopiero w 15 dc i okazało się, że jeszcze trochę do owulacji - myślę, że była teraz w piątek. No i ginka stwierdziła, że lepiej jeszcze te 2 cykle odczekać, a ja z jednej strony boję się, że może jednak teraz się udało, ale z drugiej mam na to nadzieję. Chociaż ostatni seks bez zabezpieczenia był jakieś 6 dni przed owu, więc niby wiem, że nic z tego nie będzie, a jednak jak to typowa staraczka - chcę wierzyć, że coś z tego będzie 😅

Cześć dziewczyny, gratuluję dwukreskowym, trzymam kciuki za wszystkie. U nas beż zmian, ciąży brak, najbliższą owu na urodziny męża xD cytując klasyka "przypadeg? Nie somdzem" (ofc celowo taka pisownia).
Jeśli w tym mcu nic się nie przydarzy, pójdę do gina, niech posprawdza wszystko i da skierowanie na badania.

reklama
Cześć dziewczyny, gratuluję dwukreskowym, trzymam kciuki za wszystkie. U nas beż zmian, ciąży brak, najbliższą owu na urodziny męża xD cytując klasyka "przypadeg? Nie somdzem" (ofc celowo taka pisownia).
Jeśli w tym mcu nic się nie przydarzy, pójdę do gina, niech posprawdza wszystko i da skierowanie na badania.
Dobrze, że dodałaś to w nawiasie bo na pewno ktoś by się znalazł żeby się przyczepić do twojego "bogatego" słownictwa 😂😂 albo już przez to przechodziłaś i wiesz co robisz 😂😂

Do góry