Gonzi
Fanka BB :)
Oki ja chyba będę ją narazie brała i w pon na usg się zapytam lekarza lub w środe jeśli wyrazi chęć omówienia wyników moich.Mnie gin kazał metę brać do 12 tyg.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oki ja chyba będę ją narazie brała i w pon na usg się zapytam lekarza lub w środe jeśli wyrazi chęć omówienia wyników moich.Mnie gin kazał metę brać do 12 tyg.
Chętnie bym ci kochana trochę oddała byle tylko utrzymać ta twoja ciążę a badałam kiedyś progesteron przed ciążą ? Jak wynik?Ja się nie znam ale z chęcią bym trochę go przygarnęła jakby była taka opcja
Nie ma problemu, wrzucaj jakby coś to mnie oznacz, bo mogę nie być na bieżącoTo w środę poproszę Cie o rzucenie okien na wyniki badań. Oczywiście do lekarza też mam wysłać ale pewnie da znać po „jakimś” czasie. A stres będzie u mnie duży na pewno.
Czasem kobiety tak mają czasem na początku ciąży już w 4 czy 5tc mają po 50. Wysoki poziom jest jak najbardziej okej, wtedy dupek zbędny. Ale on w badaniu nie wychodziJezuuu to czemu ja taki progesteron wysoki miałam na początku ciąży? przed okresem 25 nG a w 8 tyg ciąży miałam 51ng już jak brałam ten duphaston. I jak zapytałam tego śmiesznego niby najlepszego w mieście ginekologa czy to nie za dużo to powiedział że to przez duphaston i mam zmniejszyć dawkę. W ogóle miałam fajny ten progesteron i bez dupka no ale brałam jak kazał. Czy np. za wysoki progesteron świadczy o czymś złym w ciąży ?
Dostinex w ciąży zbedny, ale meta lepiej żeby była. Poczekaj spokojnie spokojnie konsultacji z lekarzemDziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę że zapomniałam zapytać lekarza o dostinex ( biorę 1/4 tabletki na tydzień) i metforminę ( jedna tabletka 750 dziennie). Czy brać czy odstawiać?
Czytałam artykuły I publikacje naukowe o metforminie i niby się nie odstawia ale wolałabym się skonsultować z lekarzem.Dziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę że zapomniałam zapytać lekarza o dostinex ( biorę 1/4 tabletki na tydzień) i metforminę ( jedna tabletka 750 dziennie). Czy brać czy odstawiać?
Dostinex odstaw. Ja zawsze w każdej ciąży od razu po teście odstawiałamDziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę że zapomniałam zapytać lekarza o dostinex ( biorę 1/4 tabletki na tydzień) i metforminę ( jedna tabletka 750 dziennie). Czy brać czy odstawiać?
Metforminę nie odstawiaj jeśli bierzesz ją długoDziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę że zapomniałam zapytać lekarza o dostinex ( biorę 1/4 tabletki na tydzień) i metforminę ( jedna tabletka 750 dziennie). Czy brać czy odstawiać?
Ok dzięki. Jakiś czas temu na pobraniu krwi któraś z Pań pielęgniarek jak badałam prolaktynę pytały mnie czy starania o ciąże. Zaśmiałam się że tak od dawien dawna i że mam już za sobą poronienie. Powiedziały mi wtedy żebym na odstawiała w 1 trymesrze leków na prolaktynę bo ich koleżanka dwa razy przez to poroniła. Stąd moje pytanie. W poprzedniej ciąży którą też poroniłam pamiętam że odstawiałam od razu. Nic się raczej z tego powodu nie stało, ale pamiętam że po poronieniu potem sporo czytałam i gdzieś ktoś pisał żeby nie odstawiać gwałtownie tylko stopniowo. Ale sama nie wiem szczerze mówiąc bo biorę tylko 1/4 tabletki raz w tygodniu. Powinnam ją wziąć wczoraj ale nie wzięłam bo nie wiedziałam czy powinnam.Nie ma problemu, wrzucaj jakby coś to mnie oznacz, bo mogę nie być na bieżąco
Czasem kobiety tak mają czasem na początku ciąży już w 4 czy 5tc mają po 50. Wysoki poziom jest jak najbardziej okej, wtedy dupek zbędny. Ale on w badaniu nie wychodzi
Dostinex w ciąży zbedny, ale meta lepiej żeby była. Poczekaj spokojnie spokojnie konsultacji z lekarzem