MartaDa
Zaciekawiona BB
Jesteśmy z Tobą❤ trzymam kciukiDzięki. Staram się myśleć pozytywnie. Najgorzej będzie 7.06 o 15:00 bo mam mieć USG wtedy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jesteśmy z Tobą❤ trzymam kciukiDzięki. Staram się myśleć pozytywnie. Najgorzej będzie 7.06 o 15:00 bo mam mieć USG wtedy
Jezuuu to czemu ja taki progesteron wysoki miałam na początku ciąży? przed okresem 25 nG a w 8 tyg ciąży miałam 51ng już jak brałam ten duphaston. I jak zapytałam tego śmiesznego niby najlepszego w mieście ginekologa czy to nie za dużo to powiedział że to przez duphaston i mam zmniejszyć dawkę. W ogóle miałam fajny ten progesteron i bez dupka no ale brałam jak kazał. Czy np. za wysoki progesteron świadczy o czymś złym w ciąży ?Nie, odwrotnie właśnie niż mówisz dupek jest sztuczny i nie wychodzi. Luteina naturalna i wychodzi
A mi przyszły wyniki na zespół antufosfolipidowy i wszystko negatywne więc to mogę skreślić. Muszę jeszcze tą trombofilię zrobić ale to już poczekam co lekarz powie. Chyba wolałabym żeby coś gdzieś wyszło niż usłyszeć że 2x pod rząd miałam "pecha".
Ciesz się ciesz codzienne zastrzyki to nic fajnegoA mi przyszły wyniki na zespół antufosfolipidowy i wszystko negatywne więc to mogę skreślić. Muszę jeszcze tą trombofilię zrobić ale to już poczekam co lekarz powie. Chyba wolałabym żeby coś gdzieś wyszło niż usłyszeć że 2x pod rząd miałam "pecha".
DziękujęJesteśmy z Tobą❤ trzymam kciuki
Ja się nie znam ale z chęcią bym trochę go przygarnęła jakby była taka opcjaJezuuu to czemu ja taki progesteron wysoki miałam na początku ciąży? przed okresem 25 nG a w 8 tyg ciąży miałam 51ng już jak brałam ten duphaston. I jak zapytałam tego śmiesznego niby najlepszego w mieście ginekologa czy to nie za dużo to powiedział że to przez duphaston i mam zmniejszyć dawkę. W ogóle miałam fajny ten progesteron i bez dupka no ale brałam jak kazał. Czy np. za wysoki progesteron świadczy o czymś złym w ciąży ?
Jezuuu to czemu ja taki progesteron wysoki miałam na początku ciąży? przed okresem 25 nG a w 8 tyg ciąży miałam 51ng już jak brałam ten duphaston. I jak zapytałam tego śmiesznego niby najlepszego w mieście ginekologa czy to nie za dużo to powiedział że to przez duphaston i mam zmniejszyć dawkę. W ogóle miałam fajny ten progesteron i bez dupka no ale brałam jak kazał. Czy np. za wysoki progesteron świadczy o czymś złym w ciąży ?
Wiesz, lekarzem nie jestem, ale dostinex sie odstawia w ciąży, bo w ciąży rośnie naturalnie poziom prolaktyny.Dziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę że zapomniałam zapytać lekarza o dostinex ( biorę 1/4 tabletki na tydzień) i metforminę ( jedna tabletka 750 dziennie). Czy brać czy odstawiać? [emoji85]
Mnie gin kazał metę brać do 12 tyg.Dziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę że zapomniałam zapytać lekarza o dostinex ( biorę 1/4 tabletki na tydzień) i metforminę ( jedna tabletka 750 dziennie). Czy brać czy odstawiać?
No właśnie wiem z tą prolaktyną a z drugiej strony kiedyś czytałam że też niw można jej odstawiać nagle i teraz nie wiem szczerze mówiącWiesz, lekarzem nie jestem, ale dostinex sie odstawia w ciąży, bo w ciąży rośnie naturalnie poziom prolaktyny.
A meta to kontrowersyjny temat. Ja będę brała w ciąży. Ale lekarze w Polsce najczęściej każą odstawić. Nie wiem jak pasnik.
Ja bym nie odstawiala