reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wszystko jest możliwe. Chyba musisz poczekać trochę i nie robić więcej testów w tej sytuacji. Idziesz na kolejna wizytę do ginekologa jakoś niedługo? Zbadaj może betę i później po 2 dniach znów.
Tak umówiłam się na poniedziałek na 13:40 do kliniki. Muszę obgadać co robić bo miałam mieć w tym cyklu inseminację 🤷‍♀️ Rano w pon mam zrobić badanie bhcg bo tak zaleciła Pani doktor. Ale byłam cały czas nastawiona żeby beta była jak najmniejsza bo myślałam że już pozamiatane na pewno 🥺 no nic chyba czas wyłączyć myśli.

reklama
Tak umówiłam się na poniedziałek na 13:40 do kliniki. Muszę obgadać co robić bo miałam mieć w tym cyklu inseminację 🤷‍♀️ Rano w pon mam zrobić badanie bhcg bo tak zaleciła Pani doktor. Ale byłam cały czas nastawiona żeby beta była jak najmniejsza bo myślałam że już pozamiatane na pewno 🥺 no nic chyba czas wyłączyć myśli.
Niestety aż tak się na tym nie znam, żeby coś doradzić, ale 3mam kciuki za Ciebie 🤗

Myślę że niepotrzebnie lekarz straszy już pozamaciczna. Wiadomo że woli przygotować na każdą ewentualność ale jeżeli by beta rosla to może jest nadzieja na ciąże wewnątrzmaciczna.
Ja Ci powiem że zdarzyło mi się dwa razy że w czasie @ dostawałam krwawienia, które bardzo przypomniało normalny okres. Potem robiłam testy i okazywało się że ciąża. Tylko że właśnie to były biochemiczne ale u mnie to się zdarzało często.

Ale czy test o czułości 10 nie powinien być wyraźny już po tym czasie hmm.
27.05 była lekka kreska jasna bardzo i była beta z krwi 14,85. Wczoraj mocno krwawiłam i dziś test o czułości 10 trochę widoczniejsza kreska ale nadal jaśniejsza od tej kontrolnej.
W załączniku zdjęcie z 27.05 popołudniu i z dzisiaj z 12:00.
Słuchaj, nie ma co porównywać testów o różnych czułościach. To po pierwsze. A po drugie testy ma tym etapie, robione po południu czy o 12, to już w ogóle nie mają sensu ;) jakbyś faktycznie chciala porównywać to musiałyby być testy tej samej firmy, tej samej czułości i robione z porannego moczu. Dlatego nie ma co się zastanawiać i gdybać ;) musisz się uzbroić w cierpliwość i iść w poniedziałek na betę. Sama wiesz ze może być wszystko, dlatego mysle że dobrze zebys się na nic nie nastawiała. Ale będę trzymać kciuki ;)
Aaa, co do mocnej kreski na teście o czułości 10. Ja myślałam ze jak beta jest 10, to test pokazuje już mocna kreskę - nie. W poprzedniej ciąży zrobilam betę, była ponad 300. Kupiłam test bo chciałam zrobic żeby mąż zobaczył. Test czułości 10 wiec spodziewałam się grubasnej krechy od razu. Następnego dnia z porannego moczu zrobiłam test - trwało zanim pojawiła się kreska i wcale nie była od razu taka mocna. Także to też się nie ma co sugerować ;)

Słuchaj, nie ma co porównywać testów o różnych czułościach. To po pierwsze. A po drugie testy ma tym etapie, robione po południu czy o 12, to już w ogóle nie mają sensu ;) jakbyś faktycznie chciala porównywać to musiałyby być testy tej samej firmy, tej samej czułości i robione z porannego moczu. Dlatego nie ma co się zastanawiać i gdybać ;) musisz się uzbroić w cierpliwość i iść w poniedziałek na betę. Sama wiesz ze może być wszystko, dlatego mysle że dobrze zebys się na nic nie nastawiała. Ale będę trzymać kciuki ;)
Aaa, co do mocnej kreski na teście o czułości 10. Ja myślałam ze jak beta jest 10, to test pokazuje już mocna kreskę - nie. W poprzedniej ciąży zrobilam betę, była ponad 300. Kupiłam test bo chciałam zrobic żeby mąż zobaczył. Test czułości 10 wiec spodziewałam się grubasnej krechy od razu. Następnego dnia z porannego moczu zrobiłam test - trwało zanim pojawiła się kreska i wcale nie była od razu taka mocna. Także to też się nie ma co sugerować ;)
To są testy tej samej firmy o tej samej czułości 10. Z dwóch różnych dni. Oba robione nie z rannego moczu. Jeden robiony 27.05 koło 16 drugi 29.05 o 12:00.

Myślę że niepotrzebnie lekarz straszy już pozamaciczna. Wiadomo że woli przygotować na każdą ewentualność ale jeżeli by beta rosla to może jest nadzieja na ciąże wewnątrzmaciczna.
Ja Ci powiem że zdarzyło mi się dwa razy że w czasie @ dostawałam krwawienia, które bardzo przypomniało normalny okres. Potem robiłam testy i okazywało się że ciąża. Tylko że właśnie to były biochemiczne ale u mnie to się zdarzało często.
No rozumiem. Też się nie nakręcam ale wiadomo jak to jest. Zrobiłam dziś test bo byłam pewna że po takim krwawieniu i przy tym że wtedy 2 dni temu beta niecałe 15 już pokaże biały test bo się dużo oczysciło. A tu zaskoczenie.

@Jivka Podejrzewam, że jak zawsze w Polsce - wszystko zależy na jakiego lekarza się trafi...
To prawda. Jestem w 14tc, poprzedni poród cc 1,5 roku temu, i już mnie moja lekarz uprzedziła że na pewno pęknie mi macica i muszę mieć cc, bo było cc🤔. Na razie o porodzie nie myślę, ale bardzo chciałabym spróbować sn, szczególnie ze moj pierwszy poród był właśnie taki i bardzo dobrze wspominam.

To prawda. Jestem w 14tc, poprzedni poród cc 1,5 roku temu, i już mnie moja lekarz uprzedziła że na pewno pęknie mi macica i muszę mieć cc, bo było cc[emoji848]. Na razie o porodzie nie myślę, ale bardzo chciałabym spróbować sn, szczególnie ze moj pierwszy poród był właśnie taki i bardzo dobrze wspominam.

Ale mówimy o książkowej ciąży po cc, jeśli są wcześniej wskazania np ryzyko rozejścia się blizny to wiadomo że nikt nie będzie ryzykował :)

reklama
Hej dziewczynki❤️ Odebrałam wyniki kolejne (poroniłam w styczniu).
Suplementowac zaczynam wit d3- wyszło mi 18,2. Niewystarczająco, co polecacie ?
Witb12- ponad 600 także ok,kwas foliowy 16.

Do góry