tak , w tamtym roku zarodek nie rozwijał się i dostałam tabletki .. w Moim przypadku było tak że wzięłam je w sobotę około południa , myślałam że nastąpi to odrazu , lecz do krwawienia doszło w nocy z poniedziałku na wtorek , obudziłam się w nocy poszłam do łazienki i nagle czułam że jestem coraz słabsza gorąco zimno zero siły , ledwo doszło do sypialni aby obudzić chłopaka , dał mi wody zrobił zimę okłady , ale nagle na zmianę czułam że chce mi się wymiotować i zaczęłam mieć biegunkę poszłam na toaletę i dalej film urwany , nie pamietam nic. Chłopak opowiadał mi tylko że majaczyłam ale odprowadził mnie do pokoju i poszłam spać wszystko trwało około jakieś 30 minut.. Wiadomo każdy organizm może inaczej zareagować i to bardzo indywidualny przypadek. Na pewno lepiej jeśli miałabyś kogoś przy sobie w tych dniach aby w razie co zaopiekował się...Hej dziewczyny, dzisiaj w 8+1tc okazało się, ze serduszko nie bije. Sprawdzałam u 3 różnych lekarzy wiec o pomyłce raczej nie ma co mówić. Dostałam tabletki poronne arthrotec, żeby poronic w domu. Ale zaczęłam czytać o tych krwawieniach i o tym jak kobiety przechodzą poronienie w domu i zaczęłam się wahać czy aby na pewno chce, żeby to się stało w domu. Czy któraś z Was zdecydowała się na poronienie w domu ? Czy jednak szpital ? Boje się szpitali, spędza mi to sen z powiek... boje się igieł, wenflonów nie mam zaufania do lekarzy, mój dziadek zmarł w szpitalu, ogólnie mam złe doświadczenia.
reklama
encepencenence
Zaciekawiona BB
Możesz umówić się do GP i powiedzieć o sytuacji i powinni cię wysłać na badanie krwi. Chyba ze zdążyłaś się zarejestrować do materiality unit zadzwoń do nich. (przy dzownieniu u mnie mogę wybrać opcje o krwawieniach). USG mi nie zrobili badań po za krwią żadnych.Robili Ci tutaj USG po poronieniu czy tylko badanie krwi? Właśnie nie wiem co zrobić czy zgłosić to poronienie do GP i czy w ogóle zlecą mi jakieś badania po.Ja też końcówka maja ,28 tyko rocznik inny
Euforia0204
Fanka BB :)
Kochane, powiedzcie mi, bo Wy jesteśmy moją encyklopedią i wsparciem w jednym <3
Miałam szczepienie wczoraj (Pfizerem) w 17dc. Co jeśli okaże się, że w tym cyklu nam się udało? 2 dawkę należy przełożyć? Czy szczepić się mimo wszystko?
Miałam szczepienie wczoraj (Pfizerem) w 17dc. Co jeśli okaże się, że w tym cyklu nam się udało? 2 dawkę należy przełożyć? Czy szczepić się mimo wszystko?
ka.an92
Ja tez nie wiedziałam ale jak się dowiedziałam to był 10tc wiec ponad 3tyg chodzilam z martwa ciąża nic nie wiedząc i zostałam skierowana na wywołanie tabletka do szpitala ale po 10h za bardzo się nic nie ruszało wiec myśle ze to lyzeczkowanie było zeby dłużej nie czekać i zeby nic tam złego mi się nie wydarzyłoNie wiedziałam,że robią łyżeczkowanie po tak wcześniej ciąży
@Euforia0204 Tutaj nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Większość lekarzy chyba jednak sugeruje wstrzymanie się do 2. trymestru.
roki_1991
W stanowisku PTG było napisane ze zalecają wstrzymać się ze szczepieniem w 1 trymestrze, wiec ja bym przełożyła na późniejKochane, powiedzcie mi, bo Wy jesteśmy moją encyklopedią i wsparciem w jednym <3
Euforia0204
ok! Najwyżej jak się nie uda teraz zajsc to będę miała pocieszenie ze przynajmniej przyjmę druga dawkę bez stresuW stanowisku PTG było napisane ze zalecają wstrzymać się ze szczepieniem w 1 trymestrze, wiec ja bym przełożyła na później
marsi89
A co na to twój ginekolog?Kochane, powiedzcie mi, bo Wy jesteśmy moją encyklopedią i wsparciem w jednym <3
Zalecają się wstrzymac się do drugiego trymestru ale warto to skonsultować. Ja też jestem po jednej dawce, druga dopiero 23 lipca a za miesiąc chce zacząć starania. Choć nie wiem jak to będzie bo męża wczoraj poniosło patrzę do kalendarza a tu pierwszy dzień dni płodnych. Ale owulację szacuje na za 4 dni więc podejrzewam że nic z tego.
Euforia0204
Jestem w trakcie zmiany ginekologa własnie więc nie mam kontaktu żadnego. Jak się okaże, że jestem w ciąży to zadzwonię do tej dawnej ginekolog, żeby się wypowiedziała. Wtedy napewno Wam napiszę co i jakA co na to twój ginekolog?
Zalecają się wstrzymac się do drugiego trymestru ale warto to skonsultować. Ja też jestem po jednej dawce, druga dopiero 23 lipca a za miesiąc chce zacząć starania. Choć nie wiem jak to będzie bo męża wczoraj poniosło patrzę do kalendarza a tu pierwszy dzień dni płodnych. Ale owulację szacuje na za 4 dni więc podejrzewam że nic z tego.
Haha, no to może uda się wcześniej zajść w ciążę
reklama
marsi89
No właśnie boje się tego wcześniej. Niby gin powiedział na ostatniej wizycie że za dwa miesiące mogę zacząć się starać i akurat by było już te dwa miesięce ale ja tak chciałam jeszcze miesiąc poczekać dla bezpieczeństwa. A tu chłopa poniosło. Ale myślę że psikus mu nie wyszedł bo owulacje kalendarz pokazuje dopiero na 15 choć śluz płodny już od dwóch dni mam. Co ma być to będzie, czekam cierpliwie do miesiaczki a nawet kilka dni po bo różnie z tym okresem po poroniniu raz co 28 raz co 30 dni.Jestem w trakcie zmiany ginekologa własnie więc nie mam kontaktu żadnego. Jak się okaże, że jestem w ciąży to zadzwonię do tej dawnej ginekolog, żeby się wypowiedziała. Wtedy napewno Wam napiszę co i jak
Haha, no to może uda się wcześniej zajść w ciążę
Tak najlepiej się gin poradź, już trochę ta szczepionka u nas jest więc mają jakieś zdanie na ten temat wyrobione. Z tego co wiem odstęp między szczepionkami nie może być krótszy niż ten zalecany ale może być wydłużony więc i nawet po pół roku można się zaszczepić, tak myślę.