reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

😥 No to u ciebie też chyba ten stan zapalny się przyczynił. Mi zaczęło się od plamienia zaraz doszły mega skurcze i koniec. Na oddziale lekarz mi powiedział że właśnie często w drugim trymestrze do poronień dochodzi przez stan zapalny.
Dobrze że zmieniłaś lekarza, mój to ani nie odbierał ode mnie telefonów i zmieniłam też go na tego który zajmował się mną po poronieniu w szpitalu bo zna całą historię. Najważniejszy jest właśnie ten kontakt telefoniczny, że jak coś się dzieje to możesz zadzwonić i się skonsultować.
Ja też właśnie zmieniłam na lekarza który jest ordynatorem na oddziale na który trafiłam :) trzymam za nas obie kciuki, żeby było już tylko dobrze! ✊✊✊

reklama
Dziewczyny, wiem, że macie dużą wiedzę... Mam mutacje hetero genu MTHFR. Czy mogłaby mi któras z Was wyjaśnić o co w ogóle w tym chodzi? Jestem przed pobraniem komórek bo z mężem przystąpiliśmy do in vitro. Przy badaniu męża na chorobę genetyczną genetyk zrobila mi właśnie przy okazji badanie tego MTHFR i wyszło chociaż w sumie nie było wskazań żadnych do badania ale do celu... czy mam się czegoś bać? W sensie czy po transferze zarodka ta mutacja może coś złego zrobić W organizmie? Pani Doktor tak szybko mówiła, że nie zalapalam o co chodzi. Tylko, że mam brać kwas foliowy metylowany najlepiej ale zwykły też da radę i że zrobi mi jeszcze pakiet na trombofilie... proszę o pomoc o wyjaśnienie o co tu chodzi 🤔😅. bo nie powiem zaczynam się stresować

Załączniki

• 20210507_103701.jpg
    20210507_103701.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 53
Dziewczyny, wiem, że macie dużą wiedzę... Mam mutacje hetero genu MTHFR. Czy mogłaby mi któras z Was wyjaśnić o co w ogóle w tym chodzi? Jestem przed pobraniem komórek bo z mężem przystąpiliśmy do in vitro. Przy badaniu męża na chorobę genetyczną genetyk zrobila mi właśnie przy okazji badanie tego MTHFR i wyszło chociaż w sumie nie było wskazań żadnych do badania ale do celu... czy mam się czegoś bać? W sensie czy po transferze zarodka ta mutacja może coś złego zrobić W organizmie? Pani Doktor tak szybko mówiła, że nie zalapalam o co chodzi. Tylko, że mam brać kwas foliowy metylowany najlepiej ale zwykły też da radę i że zrobi mi jeszcze pakiet na trombofilie... proszę o pomoc o wyjaśnienie o co tu chodzi 🤔😅. bo nie powiem zaczynam się stresować

Możesz gorzej metylować kwas foliowy,ale żeby to sprawdzić trzeba zbadać homocysteinę, poziom kwasu foliowe i b12. Jakie suplementy bierzesz?

Możesz gorzej metylować kwas foliowy,ale żeby to sprawdzić trzeba zbadać homocysteinę, poziom kwasu foliowe i b12. Jakie suplementy bierzesz?
Acti Folin0,8 i b12 forte z Naturell, do tego Salfazin ( sama zaczęłam brać) i omega 3 i d3, prenatal uno ale to dodatkowo lekarz zalecił... Ja brałam już wcześniej zastrzyki z b12 bo była przy dolnej granicy zazwyczaj.

Gorzej metylowac kwas foliowy to znaczy, że bardzo niedobrze? Jestem zielona... :(

Acti Folin0,8 i b12 forte z Naturell, do tego Salfazin ( sama zaczęłam brać) i omega 3 i d3, prenatal uno ale to dodatkowo lekarz zalecił... Ja brałam już wcześniej zastrzyki z b12 bo była przy dolnej granicy zazwyczaj.

Gorzej metylowac kwas foliowy to znaczy, że bardzo niedobrze? Jestem zielona... :(

Nie, po prostu trzeba brać wtedy metylowany kwas foliowy lepiej się wchłania. Na to pytanie najlepiej odpowie badanie kwasu foliowego i homocysteiny przed badaniem 72h trzeba suple odstawić. Spokojnie to nic strasznego tutaj chyba każda z nas to ma a w ogóle to ma to ponad połowa społeczeństwa ;)

Nie, po prostu trzeba brać wtedy metylowany kwas foliowy lepiej się wchłania. Na to pytanie najlepiej odpowie badanie kwasu foliowego i homocysteiny przed badaniem 72h trzeba suple odstawić. Spokojnie to nic strasznego tutaj chyba każda z nas to ma a w ogóle to ma to ponad połowa społeczeństwa ;)
Jeny ile to w człowieku siedzi... to głowa mała. Dziękuję za odpowiedź a orientujesz się może co to za geny F2i F5? Bo tam mi nic nie wyszlo...

Dziewczyny czy Wam też ostatnio ciężej psychicznie? Czy tylko mi? Ten rok zaczął się wyjątkowo pechowo od starty ciąży, teraz choroba mamy, nawet nie moge byc przy niej bo mieszkam w UK, codziennie myśle o stracie maleństwa, a jak uda mi się zasnąć to przed oczami odtwarza mi sie tamten dzień. Było lepiej a teraz znów mnie przygniata

reklama
Do góry