reklama
marsi89
Fanka BB :)
Co do roku nie będę się wypowiadać bo marzę żeby już był grudzień i ten okropny rok się skończył, nawet mam gdzieś lato moja ukochana porę roku. A co psychiki to też mam takie momenty że ciężko mi bardzoDziewczyny czy Wam też ostatnio ciężej psychicznie? Czy tylko mi? Ten rok zaczął się wyjątkowo pechowo od starty ciąży, teraz choroba mamy, nawet nie moge byc przy niej bo mieszkam w UK, codziennie myśle o stracie maleństwa, a jak uda mi się zasnąć to przed oczami odtwarza mi sie tamten dzień. Było lepiej a teraz znów mnie przygniata
MartaDa
Zaciekawiona BB
Ja też nie potrafie kompletnie cieszyć się nawet tym że lato, mimo że każdemu mówie, że latem słońce to i lepiej w głowie...chyba sama siebie chce przekonaćCo do roku nie będę się wypowiadać bo marzę żeby już był grudzień i ten okropny rok się skończył, nawet mam gdzieś lato moja ukochana porę roku. A co psychiki to też mam takie momenty że ciężko mi bardzo
Karimigotka
Hej, może ktoś na tym forum umiałby mi doradzić i przełożyć na prostszy język moje wyniki badań genetycznych w kierunku trombofili ( pozostałe geny są prawidłowe )
Jestem po dwóch poronieniach pierwsze w grudniu- samoistnie i w kwietniu z łyżeczkowaniem... Obydwie w 6tg zanim zaczniemy się znów starać chciałabym znać przyczynę poronień oraz może zastosować jakaś suplementację czy leki ale póki co nie wiele mi mówią wyniki wiem tylko że w tych dwóch genach wyniki nie są prawidłowe. Ginekolog skierował mnie do genetyka a na wizytę u niego muszę trochę poczekać
Jestem po dwóch poronieniach pierwsze w grudniu- samoistnie i w kwietniu z łyżeczkowaniem... Obydwie w 6tg zanim zaczniemy się znów starać chciałabym znać przyczynę poronień oraz może zastosować jakaś suplementację czy leki ale póki co nie wiele mi mówią wyniki wiem tylko że w tych dwóch genach wyniki nie są prawidłowe. Ginekolog skierował mnie do genetyka a na wizytę u niego muszę trochę poczekać
Załączniki
Słoneczko świeci
Czy orientujecie się, czy wysoki cholesterol u mężczyzny wpływa na płodność i może utrudnić zajście w ciąże?
Natasza27
Nie mam pojęcia mój mąż zrobił sobie ogólny pakiet badań po drugiej stracie i też badanie nasienia. No i kariotypy robiliśmy, czekamy na wyniki.Czy orientujecie się, czy wysoki cholesterol u mężczyzny wpływa na płodność i może utrudnić zajście w ciąże?
K
Katijah
Gość
Cholesterol może i nie ale nadwaga już takCzy orientujecie się, czy wysoki cholesterol u mężczyzny wpływa na płodność i może utrudnić zajście w ciąże?
Słoneczko świeci
Lekarz powiedział właśnie, ze wysoki cholesterol może mieć znaczenie zarówno u kobiety i u mężczyzny mój mąż akurat jest chudy ale cholesterol ma wysokiCholesterol może i nie ale nadwaga już tak
K
Katijah
Gość
To już chyba wszystko ma wpływ, jestem załamana tym wszystkim
reklama
Smaily
Ja korzystałam z tych testów, ale mimo to współżyłam regularnie od 7dc do 14-15dc co dwa dni, i to się sprawdziło u mnie. Zaszłam w ciążę. Kreski na testach owu wychodziły mi bardzo ciemne, potem jasne i znowu ciemne. Tak jakby były 3piki w cyklu podobno hormon LH może wzrastać i opadać kilka razy. Mi robienie testów dawało poczucie kontroli, że robię coś żeby sobie pomóc, ale nie wiem kiedy była owulacja. W udanym cyklu test owu był pozytywny jak nic już w 6dc(krecha bordo), potem już ich nie robiłam, ale po obserwacji innych objawów (szyjka otwarta, dużo śluzu) wiedziałam że dni płodne były trochę później. Zaszłam w 3cyklu obserwacji i testów po poronieniu(zużyłam 3paczki tych testów).mam facelle z Rossmana. Akurat zostały mi 3 z poprzedniego cyklu, który olałam, także stwierdziłam ze dokupie jeszcze jedna paczkę i będę mocno testować. Zdążyłam zrobić dwa testy i już ten „pik” w 11dc... będę mimo to jeszcze testować tak jak pisalas wczesniej i zobaczymy...
Najkorzystniej pewnie jest stosować testy owu i dodatkowo monitoring USG. Wtedy wiadomo czy testy się u Ciebie sprawdzają. Powodzenia