reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tamtego zmienilam bo nie widzial sensu w robieniu badań, że robi się je po drugim poronieniu. On przyjmuje w lux med i prywatnie, sama go kiedyś wygooglowalam i znalazłam po dobrych opiniach na necie. Ogólnie to chodzę do lux medu bo mam już wykupiony pakiet z pracy męża i prywatnie równoczesnie[emoji28] lubię usłyszeć dwie opinie.
Mnie się ten system z 2 lekarzami nie sprawdził na dłuższą metę. Nie wiem jak jest w abonamencie w lux medzie, ale ja ostatecznie chodziłam prywatnie, brałam faktury za wizytę i papierowe skierowania na badania z pieczątka lekarza i ubezpieczyciel zwracał mi kilkadziesiąt złotych za wizyte oraz honorował skierowania od mojego lekarza.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi, czy przy pierwszej @ po poronieniu też miałyście taki okropny ból?
Leje się ze mnie strasznie a ból bym porównała jak przy poronieniu prawie

Dziewczyny powiedzcie mi, czy przy pierwszej @ po poronieniu też miałyście taki okropny ból?
Ja miałam lekki ból, nie wzięłam tabletki przeciwbólowej, teraz druga tez bez bólu prawie, wcześniej przed ciąża miałam bardzo bolesne miesiączki

Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z intralipid? Do tej pory miałam jedno poronienie, ale moja ginekolog stwierdziła, że warto mi to podać. Czytałam w Internecie, że to czasem pomaga przy poronieniach nawykowych. Czy są po tym jakieś skutki uboczne? Czy to pomoże donosic ciąże?

U mnie pierwsza po poronieniu była normalna, chociaż spodziewałam się że może być źle. Za to druga była trochę gorsza, ale w sumie nie znacznie bardziej niż przeciętny okres jeśli chodzi o ból, za to lało się dużo bardziej ze 2 dni.

U mnie było podobnie, jechałam na przeciwbólowych a podpasek nie nadążałam wymieniać. Musisz jakoś to przetrwać, pierwsze dni najgorsze, będzie lepiej 😊

Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z intralipid? Do tej pory miałam jedno poronienie, ale moja ginekolog stwierdziła, że warto mi to podać. Czytałam w Internecie, że to czasem pomaga przy poronieniach nawykowych. Czy są po tym jakieś skutki uboczne? Czy to pomoże donosic ciąże?
Zobacz w wątku o ciążach zakończonych sukcesem, kilka dziewczyn tam się wpisało z intra plus w ostatnich latach były jeszcze inne, którym sie udalo. W braniu intra chodzi o początkowe tygodnie ciąży, kiedy organizm matki może odrzucać ciążę. Przed porodem wczesniaczym chyba nie chroni - to taka uwaga a propos "donoszenia" ciąży.

Pochwalę się moją Kruszynką ❤️
Moja córeczka Kaja urodziła się przez CC 29.03.2021r
Walczcie dziewczyny. Wszystko jest możliwe. Przypomnę jestem po dwóch poronieniach a ta ciąża prowadzona na acardzie 150 i clexane, najpierw 0,4, potem 0,6. Ciąża bezproblemowa.
IMG_20210412_152720-COLLAGE.jpg

reklama
Do góry