Agnieszka_1988
Fanka BB :)
Wiesz to tak jak z resztą... ile lekarzy tyle opinii. Ja akurat mam tak że i immunolog i ginekolog są zdania że acard od starań całe cykle a heparyna od owulacji (do miesiączki lub przy ciąży wiadomo kontynuacja). Ja dostałam po owulacji Clexane 0.4 czyli dawkę profilaktyczną. Od pozytywnego testu 0.6 i sporo innych leków.
Moja przyjaciółka chodzi teraz do moich lekarzy. 9 lat starań. 2 nieudane transfery. Ma zalecenie brać Clexane 0.4 dwa miesiące przed transferem żeby lek się wysycił w krwiobiegu. Jednak to pomaga w implantacji prawidłowej w naszym przypadku więc ja się zdecydowałam brać te zastrzyki od owulacji.
Moja przyjaciółka chodzi teraz do moich lekarzy. 9 lat starań. 2 nieudane transfery. Ma zalecenie brać Clexane 0.4 dwa miesiące przed transferem żeby lek się wysycił w krwiobiegu. Jednak to pomaga w implantacji prawidłowej w naszym przypadku więc ja się zdecydowałam brać te zastrzyki od owulacji.
Mój lekarz uważa że to nie zależy akurat od d-dimer i to nie będzie jedyne wskazanie do brania wcześniej. Ale każdy ma inny pomysł na leczenie swoich pacjentek [emoji854]Hej
Jak tam u was?
@Magda_krk o której wizyta?
@Zagadka19 masz wynik?
Dziewczyny czy myślicie, że heparyna od pozytywnego testu to za późno?
Jeśli wynik D-dimery do 500 to na spokojnie heparyna po teście, a jeśli więcej niż 500 to już przy staraniach