reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

W końcu i do mnie zawitał okres 7 tyg po stracie..wczoraj delikatnie plamiłam a dziś już troche mocniej wiec moze w koncu... mam nadzieje że będziemy w koncu mogli zaczać się starać o maleństwo i my ♥️ Gratulacje wszystkim pozytywnym dziewczynom i trzymam kciuki by wszystko było dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie się ten system z 2 lekarzami nie sprawdził na dłuższą metę. Nie wiem jak jest w abonamencie w lux medzie, ale ja ostatecznie chodziłam prywatnie, brałam faktury za wizytę i papierowe skierowania na badania z pieczątka lekarza i ubezpieczyciel zwracał mi kilkadziesiąt złotych za wizyte oraz honorował skierowania od mojego lekarza.
A mogę zapytać gdzie jesteś ubezpieczona? Nawet nie wiedziałam że tak można z tymi fakturami. Ja mam Medicover, ale chodzę prywatnie bo akurat ten lekarz nie przyjmuje na Medicover. A jak to działa z tymi fakturami?

A mogę zapytać gdzie jesteś ubezpieczona? Nawet nie wiedziałam że tak można z tymi fakturami. Ja mam Medicover, ale chodzę prywatnie bo akurat ten lekarz nie przyjmuje na Medicover. A jak to działa z tymi fakturami?
Miałam z pracy ubezpieczenie medyczne w Enel-med. Kilka lat wcześniej miałam podobną sytuację i byłam wtedy w Medica. Ale rynek się bardzo zmienia, zdaje się, że jest kryzys w branży. Zatem nawet nie będę próbowała się wypowiadać, czy polecam któraś z tych firm. Musisz sprawdzić, czy Medicover ma coś takiego jak wizyta u lekarza spoza Medicover. U mnie w obu przypadkach to działało tak, że płaciłam 150 zł za wizytę, brałam fakturę imienna, wysyłałam wraz z wnioskiem do ubezpieczyciela i dostawałam zwrot około 40 zł na moje konto. Zawsze to coś. Badania miałam bezpłatnie, także "duże USG" w punkcie wskazanym przez ubezpieczalnie.

Ostatnia edycja:
Miałam z pracy ubezpieczenie medyczne w Enel-med. Kilka lat wcześniej miałam podobną sytuację i byłam wtedy w Medica. Ale rynek się bardzo zmienia, zdaje się, że jest kryzys w branży. Zatem nawet nie będę próbowała się wypowiadać, czy polecam któraś z tych firm. Musisz sprawdzić, czy Medicover ma coś takiego jak wizyta u lekarza spoza Medicover. U mnie w obu przypadkach to działało tak, że płaciłam 150 zł za wizytę, brałam fakturę imienna, wysyłałam wraz z wnioskiem do ubezpieczyciela i dostawałam zwrot około 40 zł na moje konto. Zawsze to coś. Badania miałam bezpłatnie, także "duże USG" w punkcie wskazanym przez ubezpieczalnie.
Dobrze wiedzieć, dowiem się czy u mnie coś takiego działa [emoji846] dziękuję za odpowiedź [emoji4]

W końcu i do mnie zawitał okres 7 tyg po stracie..wczoraj delikatnie plamiłam a dziś już troche mocniej wiec moze w koncu... mam nadzieje że będziemy w koncu mogli zaczać się starać o maleństwo i my ♥️ Gratulacje wszystkim pozytywnym dziewczynom i trzymam kciuki by wszystko było dobrze
Chcesz się zacząć starać już w tym cyklu?
Ja wczoraj pierwsza @ po poronieniu dostałam, chce jeszcze w tym tygodniu badania porobić i jak wyjdzie wszystko ok to chce już w tym cyklu zacząć. Tylko nie wiem czy nie za wcześnie

U mnie pierwsza po poronieniu była normalna, chociaż spodziewałam się że może być źle. Za to druga była trochę gorsza, ale w sumie nie znacznie bardziej niż przeciętny okres jeśli chodzi o ból, za to lało się dużo bardziej ze 2 dni.
U mnie było podobnie, jechałam na przeciwbólowych a podpasek nie nadążałam wymieniać. Musisz jakoś to przetrwać, pierwsze dni najgorsze, będzie lepiej 😊
Dzięki za odpowiedzi. Wzięłam tabletki przeciwbólowe to trochę lepiej jest. Przemęczę się te kilka dni i jak to normalne to w sumie jest ok 👌😉

Dziewczyny powiedzcie mi, czy przy pierwszej @ po poronieniu też miałyście taki okropny ból?
Leje się ze mnie strasznie a ból bym porównała jak przy poronieniu prawie
Niestety tez miałam obfita i bardzo mnie brzuch bolał.
Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z intralipid? Do tej pory miałam jedno poronienie, ale moja ginekolog stwierdziła, że warto mi to podać. Czytałam w Internecie, że to czasem pomaga przy poronieniach nawykowych. Czy są po tym jakieś skutki uboczne? Czy to pomoże donosic ciąże?
Intralipid to tłuszczowa (z oleju sojowego) emulsja w formie wlewu, stosuje się ją na wysokie komorki nk. Ja osobiście zbadalabym najpierw czy mam te komórki podwyższone, bo te wlewy to wcale nie tania przyjemność. Ale ogólnie są nieinwazyjne i najskuteczniejsze w leczeniu komorek nk.

Moim zdaniem intralipid nie ma zbyt wiele efektów ubocznych bo to tylko tłuszcz z soi. Przeciwwskazanie to uczulenie na soję i jajko. Wielu kobietom pomaga przy wysokich NK. W klinice to bardzo wysoki koszt. Ja brałam poza kliniką bo dużo taniej. Mam jeszcze kilka butelek do odsprzedania w cenie zakupu. Jak będziesz zainteresowana to pisz na priv [emoji4]
Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z intralipid? Do tej pory miałam jedno poronienie, ale moja ginekolog stwierdziła, że warto mi to podać. Czytałam w Internecie, że to czasem pomaga przy poronieniach nawykowych. Czy są po tym jakieś skutki uboczne? Czy to pomoże donosic ciąże?
Cudowna [emoji173] Gratulacje [emoji3059]
Pochwalę się moją Kruszynką [emoji173]️
Moja córeczka Kaja urodziła się przez CC 29.03.2021r
Walczcie dziewczyny. Wszystko jest możliwe. Przypomnę jestem po dwóch poronieniach a ta ciąża prowadzona na acardzie 150 i clexane, najpierw 0,4, potem 0,6. Ciąża bezproblemowa.Zobacz załącznik 1259480

Ja już po wizycie, lekarka z luxmedu powiedziała, żebym zrobiła kolejna betę za tydzień. Do tego dała mi skierowanie na usg ciąży. Powiedziała, żebym wybrała sobie lekarza prowadzącego, który zdecyduje jakie leki podać, ona z kolei uważa, że zdrowa ciąża wytrzyma wszystko i nie potrzeba jej leków. Opierniczyla mnie, że zmieniłam lekarza bo ten do którego chodziłam to wybitny specjalista. Założyła mi kartę ciąży ale jej nie aktywowała, żeby nie zapeszać, w ciągu 2tyg ma się wszystko rozstrzygnąć, czy się ciąża utrzyma czy nie. Jestem teraz w 4tc+2. W przyszłą środę umówiłam się do mojego poprzedniego lekarza, skoro to taki specjalista.
Opierniczyla? To twój wybór, płaciłas za wizytę i skoro cię nie satysfakcjonował to zmieniłaś. Mój poprzedni ginekolog też ponoć najlepszy w mieście ale chyba do ciąży bezproblemowej bo jak zaczynały się problemy to nawet nie odbierał telefonu. A kartę ciąży założył mi dopiero w 12 tyg
Dziewczyny powiedzcie mi, czy przy pierwszej @ po poronieniu też miałyście taki okropny ból?
Leje się ze mnie strasznie a ból bym porównała jak przy poronieniu prawie
Ból nie ale lało się ze mnie strasznie

reklama
Chcesz się zacząć starać już w tym cyklu?
Ja wczoraj pierwsza @ po poronieniu dostałam, chce jeszcze w tym tygodniu badania porobić i jak wyjdzie wszystko ok to chce już w tym cyklu zacząć. Tylko nie wiem czy nie za wcześnie
Tak chcemy odrazu zaczać starania, dr mówiła jeszcze gdy byłam w szpitalu, że jestem zdrowa i możemy się starać gdy tylko będziemy gotowi. Kto wie ile znów minie czasu nim sie uda, dlatego zaczynamy niedługo ;)

Do góry