reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
No właśnie wolałabym chyba jednak doustny. Też używam Ziaja z kwasem mlekowym. Ale zaś teraz dziewczyny ziasialy niepewność z tymi probiotykami
A masz problem z infekcjami?
Mi lekarz od zawsze odradzał probiotyki.
I stosować miałam jedynie w przypadku infekcji.
Ja nie biorę ich tak o, broń Boże[emoji6] brałam ostatnio po infekcji, która powstała po antybiotykoterapi.

Ja w ogóle ostatnio doszukuje się wszystkiego na siłę. Zaś mnie piecze po sikaniu. A mocz i posiew wyniki idealne.
Z tymi probiotykami też zapomniałam wczoraj spytać ginekologa czy z kuli tych bakterii czymś się nie wspomóc.
Powiedział że w posiewie z szyjki po poronieniu wyszły te enterococcus, kliebsiella i candida ale wzrost słaby, ponad to dostawałam na oddziale antybiotyk i teraz nie ma sensu zaś go dawać tym bardziej że 2 miesiące byłam na antybiotykach. A
A na następnej wizycie zaś ten posiew z szyjki mi zrobi i zobaczymy.
Też coś gadał że śladowe ilości płynu są w zatoce Douglasa i żeby chirurg jak będzie mi robił USG brzucha się nie wystraszył bo tak może być po tych operacjach i stanie zapalnym. Ale niee ja dalej będę siedzieć i czytać na necie i wyszukiwać sobie problemów.
Normalnie już psychiczna się zrobiłam. Za dużo czasu wolnego mam chyba.

Mi powiedział mój ginekolog po poronieniu że 3 miesiące poczekać a miałam późne poronienie bo w 19 tygodniu. Wczoraj na wizycie kontrolnej powiedział że wszystko wygląda idealnie więc nie widzi przeciwskazan by po dwóch normalnych cyklach zacząć starania. Mi średnio starania zajęły ostatnio 3 cykle więc i teraz nie łudzę się że zajde w pierwszym. Choć z pierwszą córką zaszłam w pierwszym cyklu. Głowa do góry. Kiedy masz jakąś kontrolę u gina?
Po świętach 07.04-08.04

Mi lekarz od zawsze odradzał probiotyki.
I stosować miałam jedynie w przypadku infekcji.
Widać różne są praktyki. Ja przy infekcji nie biorę, dopiero po wyleczeniu jedną serię. W którejś ciąży miałam rozpisane kilka paczek na zmianę z VagiC, bo wyszedł mi jakiś patogen maloliczny w posiewie i lekarz chciał wyprzeć złe bakterie dobrymi. Po tym co napisałaś Ty i @roki_1991 zastanawiam się, czy istnieje coś takiego jak szkodliwy przerost pałeczek kw mlekowego w pochwie. Nie spotkałam się z takimi tezami wcześniej, ale zasadniczo rozumiem, że idea probiotyku jest taka, aby skolonizować pochwę Lactobacillusem = żeby on tam sobie żył i się mnozyl, a nie żeby na okraglo dostarczać je z zewnątrz.

reklama
Pół roku to strasznie dużo, przy zasniadzie czyli nowotworze tyle zalecają. Musisz uporządkować anemię. Hemoglobina szybko Ci skoczy pewnie, ale warto zrobić badania ferrytyny, żelaza, kw. foliowego i B12, żeby sprawdzić, czy zapasy żelaza się odbudowaly. Ja bym pewnie poczekała na wynik hist patu z tego drugiego łyżeczkowania, żeby nie mieć wątpliwości, co było w macicy. A o tym 1 miesiącu powiedział lekarz, który był przy zabiegu?
Tak powiedział, ze pierwsza histopatologia wyszła ok, teraz prawdopodobnie tez nic nie wykaże.
Powiedział o miesiącu lekarz, który był przedwczoraj przy drugiej abrazji.
Dziś zaczęłam krwawić, ale to podobno normalne pare dni nim wszystko się zagoi

Do góry