reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi powiedział mój ginekolog po poronieniu że 3 miesiące poczekać a miałam późne poronienie bo w 19 tygodniu. Wczoraj na wizycie kontrolnej powiedział że wszystko wygląda idealnie więc nie widzi przeciwskazan by po dwóch normalnych cyklach zacząć starania. Mi średnio starania zajęły ostatnio 3 cykle więc i teraz nie łudzę się że zajde w pierwszym. Choć z pierwszą córką zaszłam w pierwszym cyklu. Głowa do góry. Kiedy masz jakąś kontrolę u gina?
Dzieki kochana. Kontrole mam po Świętach 08.04

reklama
Czekanie pół roku (mówione w tym momencie bez żadnych badań, kontroli po zabiegu itp) jest stara szkołą. Kiedyś nie wiedzieli co robić wiec kazali czekać. Tak samo jak w ciąży często bez przyczyny kazali leżeć. Zadbaj o żelazo teraz żeby hemoglobina się trochę podniosła, poczekaj na 1@ i po niej idz na kontrole do lekarza. Lekarz zrobi usg, zobaczy jak się zagoiło po zabiegu. Na ogół nie ma już śladów po zabiegu wtedy :) zrob morfologię i hormony na początku cyklu, myślę że jak będzie okej to będzie można działać ;)
♥️♥️♥️

Tak powiedział, ze pierwsza histopatologia wyszła ok, teraz prawdopodobnie tez nic nie wykaże.
Powiedział o miesiącu lekarz, który był przedwczoraj przy drugiej abrazji.
Dziś zaczęłam krwawić, ale to podobno normalne pare dni nim wszystko się zagoi
To pewnie rzeczywiście wszystko za miesiąc już będzie OK!

@marsi89 Posiew ujemny masz teraz z moczu? A co z wymazami? Ja się kilka miesiecy męczyłam z enterokokami, musiałam mieć wydlużoną antybiotykoterapię.

Hej dziewczyny wczoraj miałam robione jeszcze badania hemoglobiny -6,5. Mało, póki co, ale jest lepiej niż na poczatku 5.
Dwa dni po zabiegu jestem. Dostałam antybiotyk do domu. ❤️ Leżę, oglądam Netflixa i czytam. Krwawienie trochę się pojawiło.

To pewnie rzeczywiście wszystko za miesiąc już będzie OK!

@marsi89 Posiew ujemny masz teraz z moczu? A co z wymazami? Ja się kilka miesiecy męczyłam z enterokokami, musiałam mieć wydlużoną antybiotykoterapię.
Musi być dobrze. 6mc temu dowiedziałam się, ze mąż ma raka. Prawie 1,5mc temu poroniłam.
Teraz może być tylko lepiej. Nie możemy myśleć inaczej.
Każdy dzień bierzemy garściami 🍀🙌

Mam cyclonamine czy po lyzeczkowaniu można ja brać? Czy lepiej jak to krwawienie będzie występować. Po tym drugim zabiegu jak dziś znów zobaczyłam krew aż mi słabo na sama myśl.

🌞jak to mówią - pierś do przodu 🍀🌸🙂
Super nastawienie
Musi być dobrze. 6mc temu dowiedziałam się, ze mąż ma raka. Prawie 1,5mc temu poroniłam.
Teraz może być tylko lepiej. Nie możemy myśleć inaczej.
Każdy dzień bierzemy garściami 🍀🙌
Teraz musi być dobrze 👍
Mam cyclonamine czy po lyzeczkowaniu można ja brać? Czy lepiej jak to krwawienie będzie występować. Po tym drugim zabiegu jak dziś znów zobaczyłam krew aż mi słabo na sama myśl.
To normalne, że będziesz krwawić jakiś czas po tym zabiegu a antybiotyk bierz!

reklama
Do góry