reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Powiem Ci z doświadczenia - jeśli nie chcesz zeby w pracy zadawali jakieś pytania, to po prostu na wstępie pierwszego dnia im to powiedz. Powiedz ze to co przeżyłaś było dla ciebie ogromnym ciosem, że musisz sobie z tym poradzić i bardzo prosisz zeby zachowywali się naturalnie, żeby nie było jakiegoś głupiego milczenia jak wejdziesz itp. Mi to bardzo pomolo. Wiedziałam na kogo mogę liczyć w razie w, powiedziałam że jeśli będę potrzebowac rozmowy to sama przyjdę i zacznę ten temat. Dziewczyny zrozumiały, a mi to bardzo dużo dało

A sprawdzał lekarz czy przypadkiem nie zrobiły się zrosty skoro nie możesz zajść, a zawsze się udawało? Byla tu taka dziewczyna @olaa90 u której było identycznie - zawsze zachodzila w 1 cyklu, a po 2 poronieniu starali się kilka cykli i nic. Dopiero udrożnienie jajowodów pomogło. Ale może się odezwie w tej sprawie :)

24 dni po zabiegu to myślę że super ta beta jest :) norm w tym temacie nie znajdziesz, bo zależy w którym tc bylo poronienie i każdy organizm inny, ale jak dla mnie wyniki jest super
Wywołana, melduje się :)
Popieram. Jeśli nagle przestało się zachodzić to drążyć temat. Zacząć od hsg bo jest mniej inwazyjny niż laparoskopia :)

Hej dziewczyny, 16.02 dowiedziałam się, ze serduszko nie bije 10tc. 17.02 zabieg w szpitalu. Przez 3tyg krwawienia, potem tydz spokoju i znów krwawienie. Lekarz stwierdzil, ze mnie dobrze oczyścił a ja krwawie nadal. 🙄 dostałam na 3 dni duphaston a po tych trzech dniach przyszło znów... krwawienie. Teraz w poatek mam brać antykoncepcyjne a 09.04 kontrola...
Cała ta sytuacja mnie wyprowadziła z całkowitej nadziei na dzidziusia. Starania chcielibyśmy zacząć a tu dupa.
Help ♥️🍀

Hej dziewczyny, 16.02 dowiedziałam się, ze serduszko nie bije 10tc. 17.02 zabieg w szpitalu. Przez 3tyg krwawienia, potem tydz spokoju i znów krwawienie. Lekarz stwierdzil, ze mnie dobrze oczyścił a ja krwawie nadal. [emoji849] dostałam na 3 dni duphaston a po tych trzech dniach przyszło znów... krwawienie. Teraz w poatek mam brać antykoncepcyjne a 09.04 kontrola...
Cała ta sytuacja mnie wyprowadziła z całkowitej nadziei na dzidziusia. Starania chcielibyśmy zacząć a tu dupa.
Help [emoji3531][emoji256]
Hey strasznie mi przykro, że cię to spotkalo...
Skonsultowałabym to z innym lekarzem, nie brałabym żadnej antykoncepcji. Badałas beta hcg?

Rozumiem. Ja mam mieć po porostu drożność i zastanawiam się jakie są opcje znieczulenia. Czytałam że są jakieś ale że niektórzy nie korzystają. Wolałabym nie cierpieć już więcej bo potem siedzi mi to w głowie i już psychicznie jestem zmęczona. Ale nie wiem jakie są opcje i z czym to się wiąże. Z lekarzem będę gadać o tym dopiero jak przyjdzie okres więc pewnie dopiero za jakieś 10-12 dni.
Mi wstrzyknęli przez weflon znieczulenie, chwilę jeszcze wszystko widziałam i czułam a potem odpłynęła. Więc nic kompletnie nie czułam, jak skończyli to się przebudziłam ale byłam trochę nieprzytomna, i takie przebłyski pamiętam a później na sali już jak się obudziłam [emoji846] nie ma się czego bać [emoji16] pomyśl sobie że to kolejny krok w stronę dzidziusia [emoji8]

Hej dziewczyny, 16.02 dowiedziałam się, ze serduszko nie bije 10tc. 17.02 zabieg w szpitalu. Przez 3tyg krwawienia, potem tydz spokoju i znów krwawienie. Lekarz stwierdzil, ze mnie dobrze oczyścił a ja krwawie nadal. [emoji849] dostałam na 3 dni duphaston a po tych trzech dniach przyszło znów... krwawienie. Teraz w poatek mam brać antykoncepcyjne a 09.04 kontrola...
Help [emoji3531][emoji256]
Ja bym poszła do innego lekarza, u mnie oczyściło się samoistnie, nie był potrzebny zabieg i plamilam całe 4tygodnie ale u Ciebie to aż za długo trwa. Skonsultuje z kimś jeszcze jak masz możliwość, zawsze to dwie opinie [emoji846]

reklama
Hej dziewczyny, 16.02 dowiedziałam się, ze serduszko nie bije 10tc. 17.02 zabieg w szpitalu. Przez 3tyg krwawienia, potem tydz spokoju i znów krwawienie. Lekarz stwierdzil, ze mnie dobrze oczyścił a ja krwawie nadal. 🙄 dostałam na 3 dni duphaston a po tych trzech dniach przyszło znów... krwawienie. Teraz w poatek mam brać antykoncepcyjne a 09.04 kontrola...
Help ♥️🍀
A poco antykoncepcyjne tabletki?

Do góry