reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

W vitalabo możesz podrzucić wymaz pobrany przez ginekologa/położną lub iść do laboratorium ginekologicznego i tam położne pobierają w cenie badania.

Hej, dziewczyny czy robilyscie badanie na ureaplasme/, mykoplasme i chlamydie? Trzeba mieć wymaz z pochwy do laboratorium? Czy można zbadać z moczu?
Brałam po zabiegu Zinnat 10 dni, więc nie wiem czy jest sens badać.

reklama
Hej dziewczyny! Jak Wam mija tydzień?
Ja byłam wczoraj u ginekologa i zaleciła mi poczekać 2 cykle do starań.
Dziś odebrałam wyniki kwasy foliowego. Mam 12,4, a norma to 3,1-20,5. Jaki wynik myślicie, że powinien być idealny do starań?

Hej dziewczyny! Jak Wam mija tydzień?
Ja byłam wczoraj u ginekologa i zaleciła mi poczekać 2 cykle do starań.
Dziś odebrałam wyniki kwasy foliowego. Mam 12,4, a norma to 3,1-20,5. Jaki wynik myślicie, że powinien być idealny do starań?
Myślę, że wynik jest ok i chyba nie ma czegoś takiego jak odpowiedni do starań, bo raczej nikt nie bada jego poziomu przed staraniami.
A co mówiła twoja gin o odczekaniu 2 cykli?
Ja dziś 5dc i umówiona jestem do gin akurat dzień po wypadającej owulacji (teoretycznie), nie wiem czy zacząć działać czy czekać na to aż pozwoli, w sumie to 3 @ po poronieniu 😉

Wiesz co, przeszlam bardzo łagodnie. Bylam tylko osłabiona plus straciłam smak i wech. Poza tym byłam na początku ciąży (8/9tc) i nie chcialam sie narażać tez niepotrzebnie na kontakt z ludźmi w takim miejscu. Poza tym nie potrzebna nam byla oficjalna kwarantanna zeby nas ktoś sprawdzal. Siedzieliśmy wszyscy grzecznie ponad 2 tyg w domu ;)
Ok, ja też lekko bardzo przeszłam, też bez węchu i osłabiona, u nas w mieście jest tak że na wymaz obniżasz szybę w samochodzie i pobierają na dworze, żadnych kontaktów nie ma. Przynajmniej wiesz, że masz to za sobą 👍😉

Myślę, że wynik jest ok i chyba nie ma czegoś takiego jak odpowiedni do starań, bo raczej nikt nie bada jego poziomu przed staraniami.
Ja dziś 5dc i umówiona jestem do gin akurat dzień po wypadającej owulacji (teoretycznie), nie wiem czy zacząć działać czy czekać na to aż pozwoli, w sumie to 3 @ po poronieniu 😉
@Katrinaka mam podobną sytuację i ginekolog mi powiedział, że on rozumie "że czas nagli", ale on radzi odłożyć starania na 1-2 miesiące ze względu na covid. Sama nie wiem co o tym myśleć... 🤔

Ja na covida nawet nie zwracam uwagi, to jeszcze będzie z nami jakiś czas
Myślę, że zostanie z nami jak grypa. Bardziej chodzi o to żeby lekarze sobie z tym radzili itp. Jak byłam w szpitalu, była też dziewczyna 28 lat, straciła dziecko przez wysoką gorączkę i covid, tak przynajmniej mówiły pielęgniarki, czy to akurat miało wpływ nie wiem 😔

Myślę, że zostanie z nami jak grypa. Bardziej chodzi o to żeby lekarze sobie z tym radzili itp. Jak byłam w szpitalu, była też dziewczyna 28 lat, straciła dziecko przez wysoką gorączkę i covid, tak przynajmniej mówiły pielęgniarki, czy to akurat miało wpływ nie wiem 😔
Ja też podejrzewam u siebie to jako przyczynę poronienia ale mój gin twierdzi, że każda wirusowąa choroba to zło na wczesnym etapie ciąży i trzeba naprawdę uważać.

reklama
Zrobiłyśmy USG i wyszła, że struktura macicy jest bardzo nierównomierna, więc chyba chodzi o zagojenie. Dodatkowo powiedziała mi, żebym trochę odczekała aż ta bHCG mi spadnie do zera i mam obniżyć lekko TSH.

Do góry