reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

W vitalabo możesz podrzucić wymaz pobrany przez ginekologa/położną lub iść do laboratorium ginekologicznego i tam położne pobierają w cenie badania.

Hej, dziewczyny czy robilyscie badanie na ureaplasme/, mykoplasme i chlamydie? Trzeba mieć wymaz z pochwy do laboratorium? Czy można zbadać z moczu?
Brałam po zabiegu Zinnat 10 dni, więc nie wiem czy jest sens badać.

reklama
Hej dziewczyny! Jak Wam mija tydzień?
Ja byłam wczoraj u ginekologa i zaleciła mi poczekać 2 cykle do starań.
Dziś odebrałam wyniki kwasy foliowego. Mam 12,4, a norma to 3,1-20,5. Jaki wynik myślicie, że powinien być idealny do starań?

Hej dziewczyny! Jak Wam mija tydzień?
Ja byłam wczoraj u ginekologa i zaleciła mi poczekać 2 cykle do starań.
Dziś odebrałam wyniki kwasy foliowego. Mam 12,4, a norma to 3,1-20,5. Jaki wynik myślicie, że powinien być idealny do starań?
Myślę, że wynik jest ok i chyba nie ma czegoś takiego jak odpowiedni do starań, bo raczej nikt nie bada jego poziomu przed staraniami.
A co mówiła twoja gin o odczekaniu 2 cykli?
Ja dziś 5dc i umówiona jestem do gin akurat dzień po wypadającej owulacji (teoretycznie), nie wiem czy zacząć działać czy czekać na to aż pozwoli, w sumie to 3 @ po poronieniu 😉

Wiesz co, przeszlam bardzo łagodnie. Bylam tylko osłabiona plus straciłam smak i wech. Poza tym byłam na początku ciąży (8/9tc) i nie chcialam sie narażać tez niepotrzebnie na kontakt z ludźmi w takim miejscu. Poza tym nie potrzebna nam byla oficjalna kwarantanna zeby nas ktoś sprawdzal. Siedzieliśmy wszyscy grzecznie ponad 2 tyg w domu ;)
Ok, ja też lekko bardzo przeszłam, też bez węchu i osłabiona, u nas w mieście jest tak że na wymaz obniżasz szybę w samochodzie i pobierają na dworze, żadnych kontaktów nie ma. Przynajmniej wiesz, że masz to za sobą 👍😉

Myślę, że wynik jest ok i chyba nie ma czegoś takiego jak odpowiedni do starań, bo raczej nikt nie bada jego poziomu przed staraniami.
Ja dziś 5dc i umówiona jestem do gin akurat dzień po wypadającej owulacji (teoretycznie), nie wiem czy zacząć działać czy czekać na to aż pozwoli, w sumie to 3 @ po poronieniu 😉
@Katrinaka mam podobną sytuację i ginekolog mi powiedział, że on rozumie "że czas nagli", ale on radzi odłożyć starania na 1-2 miesiące ze względu na covid. Sama nie wiem co o tym myśleć... 🤔

Ja na covida nawet nie zwracam uwagi, to jeszcze będzie z nami jakiś czas
Myślę, że zostanie z nami jak grypa. Bardziej chodzi o to żeby lekarze sobie z tym radzili itp. Jak byłam w szpitalu, była też dziewczyna 28 lat, straciła dziecko przez wysoką gorączkę i covid, tak przynajmniej mówiły pielęgniarki, czy to akurat miało wpływ nie wiem 😔

Myślę, że zostanie z nami jak grypa. Bardziej chodzi o to żeby lekarze sobie z tym radzili itp. Jak byłam w szpitalu, była też dziewczyna 28 lat, straciła dziecko przez wysoką gorączkę i covid, tak przynajmniej mówiły pielęgniarki, czy to akurat miało wpływ nie wiem 😔
Ja też podejrzewam u siebie to jako przyczynę poronienia ale mój gin twierdzi, że każda wirusowąa choroba to zło na wczesnym etapie ciąży i trzeba naprawdę uważać.

reklama
Zrobiłyśmy USG i wyszła, że struktura macicy jest bardzo nierównomierna, więc chyba chodzi o zagojenie. Dodatkowo powiedziała mi, żebym trochę odczekała aż ta bHCG mi spadnie do zera i mam obniżyć lekko TSH.

Do góry