reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny zespół antyfosfolipidowy i trombofilię ogarnęłam, na histero postaram się dostać na nfz, hormony dopiero jak @ przyjdzie ale czy ktoś mi może wyjaśnić o co chodzi z komórkami nk i czy mają one znaczenie przy in vitro? Będę bardzo wdzięczna.

reklama

Tu jest dość przystępnie opisane. Przy in vitro też mogą siać problemy więc może warto zrobić.
Dziewczyny zespół antyfosfolipidowy i trombofilię ogarnęłam, na histero postaram się dostać na nfz, hormony dopiero jak @ przyjdzie ale czy ktoś mi może wyjaśnić o co chodzi z komórkami nk i czy mają one znaczenie przy in vitro? Będę bardzo wdzięczna.

Właśnie dostałam od immunologa encorton 10 mg. Mam po 14 dniach sprawdzić poziom NK i do niej wrócić. Musiałam podpisać że jestem świadoma ryzyka powikłań w przypadku zachorowania na koronę. Ahhh... Tak jak mówicie czas pokaże. Immunolog trochę mnie uspokoila że te NK to jeszcze nie wyrok bo to co w krwi nie mówi o tym jaki jest poziom w macicy. Że co ma być to będzie ale mam myśleć pozytywnie. Będę się starała choć to trudne. Dziękuję że jesteście [emoji173]
Super ze dostałaś ten encorton! Bedzie ci teraz moze troszeczkę łatwiej ;)

Byłam u ginekologa. W macicy pecherzyk ciążowy 17 mm (6hbd). Bez pęcherzyka żółtkowego i bez echa zarodka. Kontrola według lekarza za tydzień powinna być.

Myślicie że będzie puste jajo czy ma jeszcze szansę się pojawić ? Dziś 5+1 we OM lub 5+6 przez wczesną owu .

Beta w czwartek 21400 a tu nic nie widać. Chyba komórki NK już swoje zrobiły .
Hej ;) do 25 mm jeszcze zawsze jest nadzieja.
Ja niestety miałam puste jajo w grudniu. Na pierwszej wizycie było 18 mm i pusto.
Po tygodniu 31 mm i nadal nic. Niestety miałam zabieg na początku stycznia.
Beta rosła prawidłowo, a jednak się nie udało.

Właśnie dostałam od immunologa encorton 10 mg. Mam po 14 dniach sprawdzić poziom NK i do niej wrócić. Musiałam podpisać że jestem świadoma ryzyka powikłań w przypadku zachorowania na koronę. Ahhh... Tak jak mówicie czas pokaże. Immunolog trochę mnie uspokoila że te NK to jeszcze nie wyrok bo to co w krwi nie mówi o tym jaki jest poziom w macicy. Że co ma być to będzie ale mam myśleć pozytywnie. Będę się starała choć to trudne. Dziękuję że jesteście [emoji173]
Super, że trochę spokojniejsza jesteś 😘

Być może chodzi o eozynofile? Moja córka miała normę przekroczoną o 200% a procentowe aż prawie 400% i teraz w styczniu wyszła jej silna alergia na kurz i koty (mieliśmy cały czas kota, zdechł w grudniu...).
Dokładnie chodzi o eozynofile, dodzwoniłam się dziś do stacji krwiodawstwa i udało mi się otrzymać info o co to chodziło. Kuźwa mój to się niczego nie dopyta a potem ja się całą noc stresuje o co chodzi.

reklama
Już po :) rozmowa bardzo miła chociaż M się mocno stresował. Generalnie mamy teraz rok na zgromadzenie dokumentów i na wiosnę przyszłego roku będziemy przystępować do szkolenia (tam się czeka ok roku na szkolenie co chyba jest normą). Możemy liczyć na dzieciaczka poniżej 3 roku życia, możliwe że na rodzeństwo. Także na razie dokończę diagnostykę i podejdziemy ponownie do ivf.
Super 😍 też z moim chcieliśmy dać dzieciaczkowi dom, ale jesteśmy po 40stce i mamy syna, więc jak dowiadywałam się co i jak, jakie są procedury pani w ośrodku adopcyjnym poinformowała mnie, że mamy nikłe szanse na adopcję 😔

Do góry