reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Byłam u ginekologa. W macicy pecherzyk ciążowy 17 mm (6hbd). Bez pęcherzyka żółtkowego i bez echa zarodka. Kontrola według lekarza za tydzień powinna być.

Myślicie że będzie puste jajo czy ma jeszcze szansę się pojawić ? Dziś 5+1 we OM lub 5+6 przez wczesną owu .

Beta w czwartek 21400 a tu nic nie widać. Chyba komórki NK już swoje zrobiły .
A co lekarz mowil na to? Ja miałam puste jajo w pierwszej ciąży, ale dopiero coś koło 9 tc lekarz stwierdził, ze nic tu się już nie wydarzy, także jest jeszcze czas

reklama
Lekarz strasznie negatywne wrażenia na mnie zrobił. Pierwszy raz u niego byłam. Zapytał czy cykl był jakoś stymulowany podczas badania. Powiedziałam że nie. Badał mnie bardzo długo z posępną miną. Zapytał czy przyjmuje leki. Powiedziałam że tak więc jak usłyszał że mam opiekę poza luxmedem to skupił się na tym że mój lekarz za tydzień powinien mnie zobaczyć. Mam wrażenie że na badaniu zobaczył coś o czym mi nie powiedział. Znalazł też torbiel na jajniku której nie było 18 stycznia.

Zastanowiła go ta beta 21 tyś. Może dlatego pytał czy cykl wspomagany jakoś. Nie wiem nic poza tym że pecherzyk jest w macicy. Zapytałam go o komórki NK na poziomie 32 %. Odeslał mnie do mojego lekarza. Chyba nie widział o czym mówię.

Macie rację. Czuję panikę. Bo strasznie się boję że się nie uda. Dzięki za słowa otuchy.

@Agnieszka_1988 A dostałaś jakieś zdjęcie? Ciężko cokolwiek powiedzieć - bo jak na prawie 6tc, to jednak coś powinien zobaczyć. A ty nic nie dostrzegłaś w pęcherzyku?
Nic nie widać [emoji3064]
20210209_140249.jpeg

Byłam u ginekologa. W macicy pecherzyk ciążowy 17 mm (6hbd). Bez pęcherzyka żółtkowego i bez echa zarodka. Kontrola według lekarza za tydzień powinna być.

Myślicie że będzie puste jajo czy ma jeszcze szansę się pojawić ? Dziś 5+1 we OM lub 5+6 przez wczesną owu .

Beta w czwartek 21400 a tu nic nie widać. Chyba komórki NK już swoje zrobiły .

Spokojnie, nawet jak na 5+6 to jeszcze może być zbyt szybko na zarodek :) W takiej ciąży każdy dzień ma znaczenie, u mnie lekarz z trudem znalazł przy 6+6 wg OM, a 6+3 wg USG wyszło.

O pustym jaju mowi sie wtedy gdy pecherzyk ma ponad 2-2.5 cm. U mnie tak bylo w drugiej ciazy. Byla ona z wada genetyczna. I nie posze Ci tego abys pesymistycznie się do tego odniosła. Ale musze O tym powiedzieć że u mnie tsk bylo. I bylam tez na wizycie na nfz aby sprawdzić perzechyk o tamten lekarz mnie potraktował podobnie. Mial pretensje ze mam lekarza prowadzącego a jemu glowe zawracam. Mial stary sprzęt. Za dwa dni bylam w klinice ale tez nie u mojego prowadzącego. Ale. Bilo juz serduszko i powiedział że owszem. Serca jeszcze bie bylo dwa dni temu Ale zarode musiał być. Wiec tamten lekarz olal sprawie. Czasem zarodek sie schowa. Czasem to wina sprzętu czy lekarza. Mogę Ci pokazać moje usg jak chcesz.
Badz dobrej myśli i koniecznie moim zdaniem powinnaś wziac sterydy. Na juz.

Właśnie dostałam od immunologa encorton 10 mg. Mam po 14 dniach sprawdzić poziom NK i do niej wrócić. Musiałam podpisać że jestem świadoma ryzyka powikłań w przypadku zachorowania na koronę. Ahhh... Tak jak mówicie czas pokaże. Immunolog trochę mnie uspokoila że te NK to jeszcze nie wyrok bo to co w krwi nie mówi o tym jaki jest poziom w macicy. Że co ma być to będzie ale mam myśleć pozytywnie. Będę się starała choć to trudne. Dziękuję że jesteście [emoji173]

Dzięki za podzielenie się doświadczeniami. Straciłaś tą ciążę z wadą genetyczną? Kiedy się dowiedziałaś o wadzie?
Czytałam że taka wysoka beta jak moja może właśnie być przy wadach genetycznych więc to też mam z tyłu głowy. Ahhh... ta niepewność jest trudna.
O pustym jaju mowi sie wtedy gdy pecherzyk ma ponad 2-2.5 cm. U mnie tak bylo w drugiej ciazy. Byla ona z wada genetyczna. I nie posze Ci tego abys pesymistycznie się do tego odniosła. Ale musze O tym powiedzieć że u mnie tsk bylo. I bylam tez na wizycie na nfz aby sprawdzić perzechyk o tamten lekarz mnie potraktował podobnie. Mial pretensje ze mam lekarza prowadzącego a jemu glowe zawracam. Mial stary sprzęt. Za dwa dni bylam w klinice ale tez nie u mojego prowadzącego. Ale. Bilo juz serduszko i powiedział że owszem. Serca jeszcze bie bylo dwa dni temu Ale zarode musiał być. Wiec tamten lekarz olal sprawie. Czasem zarodek sie schowa. Czasem to wina sprzętu czy lekarza. Mogę Ci pokazać moje usg jak chcesz.
Badz dobrej myśli i koniecznie moim zdaniem powinnaś wziac sterydy. Na juz.

reklama
Właśnie dostałam od immunologa encorton 10 mg. Mam po 14 dniach sprawdzić poziom NK i do niej wrócić. Musiałam podpisać że jestem świadoma ryzyka powikłań w przypadku zachorowania na koronę. Ahhh... Tak jak mówicie czas pokaże. Immunolog trochę mnie uspokoila że te NK to jeszcze nie wyrok bo to co w krwi nie mówi o tym jaki jest poziom w macicy. Że co ma być to będzie ale mam myśleć pozytywnie. Będę się starała choć to trudne. Dziękuję że jesteście [emoji173]
Wspaniale!! Będzie dobrze odliczamy do Twojej kolejnej wizyty. I pamiętaj że jeszcze wszystko może się okazać okej więc bądź dobrej myśli! Dobrze że masz już leki, umówioną wizytę teraz tylko włącz sobie relaksacyjną muzykę i będzie dobrze.

Ja tymczasem witam się z wami w 1 dniu kolejnego cyklu starań. 🤣 powoli przestaję je liczyć 🤦‍♀️

Do góry