reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziękuję że pytasz.
Szczerze mówiąc to nijak. Czekam na owulację w tym cyklu żeby się starać ale mam straszne obawy, nie mam dobrego lekarza, niby mam dostać ta heparynę ale czuję że to nie tu jest problem :( 23.02 mam wizytę u immunologa więc może coś się dowiem innego niż tylko "trzeba próbować dalej".
Nie tracę nadziei ale jest mi ciężko a jak znowu się nie uda to załamie sie chyba całkiem.
Nie załamuj się ❤️ Jesteśmy w tym razem z Tobą. Musimy się wpierać! Wiem co czujesz bo przeżywam to co miesiąc. Ja jutro lub pojutrze dostanę pewnie @ bo już od jakiegoś czasu to czuję a testy negatywne także kolejny cykl się zacznie lada moment. Trzymam kciuki za Twoją owu 👍✊✊

Dziękuję za wsparcie informacyjne które mi udzielałaś [emoji173][emoji173][emoji173] Bardzo mi to pomogło uwierzyć. Jestem już po 3 intralipidach i wierzę w ten mój rosnący zarodeczek [emoji3059]
Dla mnie intralipid to byl psychologa w kroplowce. Dal mi nadzieje i dobrze nastawil glowe. Strasznie sie balam jak przyszedł czas na skończenie kroplówek. Coesze sie ze cos mogam pomoc. ❤❤
Nie nie, będzie 2 lata i 2 miesiące ;) Wiki w kwietniu będzie miała 2 latka już ❤❤
Pomyliłam 😅 suoer różnica wieku. Jak sie czujesz ? I jak Wiki reaguje na brzusek ?
Ja się martwiłam do końca [emoji28]
Po urodzeniu też się człowiek o wszystko martwi [emoji85]
Oj tak. Na każdym etapie da inne zmartwienia. Mialam z Miłka problem z napięciem mięśniowym. Byla to przeprawa. Obecnie 8.5 miesiaca ma i wulkan energii. Zawsze jest sie o co martwić. 😅
Kochana, z tego co pamietam, to dzięki Tobie i Twojej polecajce trafiłam do dr Janosz, która obstawiła mnie lekami z góry na dół. Dziękuję Ci z całego serducha, przynajmniej pod tym względem jestem już spokojna. 😍❤️
Dr Janosz jest jedyna❤ dala mi nadzieje i poczucie zaufania i wsparcia które były mi niezbędne. Sama bede sie u niej znowu starać o coaze (ale to za rok moze ). Coesze sie ze trafilas do niej ! 😍
Ja od tygodnia w domku i nasłuchuje czy dycha, czy nie.
Zwariować można 🙉
Hahaha. Skąd ja to znam. Do tej pory jak dluzej spi, albo na brzuchu to przykładam reke czy vzuc oddech. 😅 pokaz zdjęcie! Przegapiłam twoj porod 😱😱😱
Dziękuję że pytasz.
Szczerze mówiąc to nijak. Czekam na owulację w tym cyklu żeby się starać ale mam straszne obawy, nie mam dobrego lekarza, niby mam dostać ta heparynę ale czuję że to nie tu jest problem :( 23.02 mam wizytę u immunologa więc może coś się dowiem innego niż tylko "trzeba próbować dalej".
Nie tracę nadziei ale jest mi ciężko a jak znowu się nie uda to załamie sie chyba całkiem.
Badz dzielna ! 🙏 warto wytrzymać. Szukaj lekarza do skutku. Masz "tylko" heparyne ? Jak i ciebie wyglada historia ?
Znacie jakiegoś immunologa w Katowicach, który jest dobry i są do niego terminy jakiekolwiek? :baffled:
ginekologiem który zajmuje się diagnoza immunologoczna jest dr Janosz ktora tutaj polecam. Przjmuje w Rudzie Śląskiej i tez w Katowicach. Osobnego immunologa nie znam 🤔

Hahaha. Skąd ja to znam. Do tej pory jak dluzej spi, albo na brzuchu to przykładam reke czy vzuc oddech. 😅 pokaz zdjęcie! Przegapiłam twoj porod 😱😱😱
Śpi sobie grzecznie, w szpitalu to był aniołek, ale w domu już pokazuje rogi. Najlepiej śpi mu się przy mamie, a miało być dziecko łóżeczkowe 🤣
Dziękuję że pytasz.
Znajdź dobrego lekarza miesiąc w tą czy tamtą to niewiele, a jak znajdziesz dobrego specjalistę to będziesz się czuła lepiej psychicznie w ciąży. Najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi.

Załączniki

• Screenshot_20210204-112412.png
    Screenshot_20210204-112412.png
    330,8 KB · Wyświetleń: 65
@Charlotte21 ja jestem po dwóch ciazach biochemicznych i jednej pozamacicznej.
W badaniach wyszły mutacje MTHFR
Trombofilia wykluczona
Białko C i S niby w normie
Zespół antyfosfolipidowy jakieś niewielkie przeciwciała
Jajowody drożne
Przeciwciała ANA i ASA bardzo niewielkie
Mam Hashimoto ale leczę się od dawna

W dwóch pierwszych ciążach nie miałam żadnych leków. W tej ostatniej miałam acard i duphaston oraz metylowe witaminy.
Jak teraz się uda to do tego zestawu mam dostać jesczcze heparynę ale już tracę nadzieję.

Dla mnie intralipid to byl psychologa w kroplowce. Dal mi nadzieje i dobrze nastawil glowe. Strasznie sie balam jak przyszedł czas na skończenie kroplówek. Coesze sie ze cos mogam pomoc. ❤❤

Pomyliłam 😅 suoer różnica wieku. Jak sie czujesz ? I jak Wiki reaguje na brzusek ?

Oj tak. Na każdym etapie da inne zmartwienia. Mialam z Miłka problem z napięciem mięśniowym. Byla to przeprawa. Obecnie 8.5 miesiaca ma i wulkan energii. Zawsze jest sie o co martwić. 😅

Dr Janosz jest jedyna❤ dala mi nadzieje i poczucie zaufania i wsparcia które były mi niezbędne. Sama bede sie u niej znowu starać o coaze (ale to za rok moze ). Coesze sie ze trafilas do niej ! 😍

Badz dzielna ! 🙏 warto wytrzymać. Szukaj lekarza do skutku. Masz "tylko" heparyne ? Jak i ciebie wyglada historia ?

ginekologiem który zajmuje się diagnoza immunologoczna jest dr Janosz ktora tutaj polecam. Przjmuje w Rudzie Śląskiej i tez w Katowicach. Osobnego immunologa nie znam 🤔
Mi chodzi o przepisanie Accofilu (zastrzyków) chodzę do Gyncentrum w Częstochowie, ale te zastrzyki może niby tylko immunolog przepisać i określić jakie dawki itp

Ja od tygodnia w domku i nasłuchuje czy dycha, czy nie.
Zwariować można 🙉
Hehe, skąd ja to znam :p A masz.monitor oddechu??

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszcze że tulicie swoje maleństwa ❤️
Obym też tego doświadczyła ...
Na pewno doswiadczysz :* każda tutaj dziękuję się malucha, także jest to spore pocieszenie ;)

Czuje się źle, w sensie ciągle mi niedobrze.... myślałam że 2 trymestr będzie lepszy, A tu lipa... No i denerwuje się dużo bardziej niż z Wiki, A myślałam że będzie latwiej

reklama
Dziewczyny pamiętacie jak pisałam o mojej becie 2 dni temu?

1 dc - 5 stycznia
8 dc- 12 stycznia owulacja
22 dc - 26 stycznia- beta 378
29 dc - 2 lutego- beta 8219
31 dc - 4 lutego- beta 21398

Co myślicie? Mam się cieszyć że rośnie? Czy za mocno ? To może być zaśniad? Ciąża mnoga ? Lekarz dopiero za 10 dni.

Pomóżcie proszę mi uporządkować myśli i emocje [emoji173]

Do góry