reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Może to dobrze, że wysłał na konsultacje a nie sam wymyślał i "czarował"

Jeśli kieruje do hematologa to myślę że będzie słuchał jego zaleceń. Weź po prostu zalecenia od hematologa na piśmie, gin będzie miał podkladke do wypisywania leków ;)
Wiecie co, rozumiem jakby napisał, że to kwalifikuje się do konsultacji hematologicznej i potem zapraszam z wynikami do mnie i będziemy działać, a on jeszcze kazał mi szukać hematologa po forach internetowych. Nie lubię takiego podejścia do tematu.

reklama
Wczoraj konsultowałam się z ginekologiem. Powiedział, że dwie następne @ mogę być "ciut dziwne" . Zalecił suplementację kwasem foliowym (tak jak ginekolog w szpitalu), dorzucenie D3 oraz żelaza (u mnie zawsze było mało żelaza i słabo je przyswajalna. Sugerował, żeby wziąć jeszcze Wit. C to ponoć zwiększa przyswajalność żelaza.Jest zgodny z diabetykiem, że wyzszy poziom cukru u mnie 6o kwestia ograniczonego 4uchu w ostatnim czasie. Zalecili więcej ruchu i dietę. Myślę, że to dobry kierunek :)

Wiecie co, rozumiem jakby napisał, że to kwalifikuje się do konsultacji hematologicznej i potem zapraszam z wynikami do mnie i będziemy działać, a on jeszcze kazał mi szukać hematologa po forach internetowych. Nie lubię takiego podejścia do tematu.
Faktycznie słabo, że odesłał na fora internetowe ale możliwe, że nie zna nikogo kogo sam mógłby polecić. Co do formy... To wiesz ludzie różnie swoje mysli ubierają w słowa.

Już mi lepiej to napiszę coś więcej.
O 11 mały był już na świecie, CC to kilka minut, tak się bałam, a nawet nie wiedziałam kiedy było po wszystkim. Ojciec mógł przyjść po cesarce, ale źle to zorganizowali i przyszedł o kilka minut za późno i już go nie wpuścili, a szkoda.
3660 i 58 cm miłości. Jest taki grzeczny, w ogóle nie płacze, pięknie ssie pierś. Nadal nie wierzę, że się udało, że dotarliśmy na koniec ciąży i mogę się w końcu cieszyć maleństwem.

Czucie odzyskałam po 15 więc chyba szybko, bardzo bolało obkurczanie się macicy, ale dostałam morfine i jest okej. Czekam na pionizację i pozwolenie na coś do jedzenia, bo umieram z głodu.

Gratulacje [emoji3590]
Oj ten głód jest najgorszy. Zobaczysz z jakim smakiem zjesz suchy chleb [emoji23]

@Katrinaka a masz może FB ? Tam jest taka grupa MTHFR Polska. Tam ludzie mają ogromną wiedzę. Sama do tej grupy należę i dużo się tam dowiedziałam. Polecają lekarzy, leki itp.
Niestety nie mam fb.
Tak naprawdę więcej dowiedziałam się od was. Myślałam, że jak zobaczy moje wyniki to powie, coś na temat zmiany kwasu foliowego, jakie badania wykonać itp. Czytam niektóre z was jak wasi ginekolodzy drążą dany temat i takiego właśnie szukam.

Ja nie potrafię wstać, jest tak zle, że poplakalam się z bólu. Stanęłam tylko na nogi i dłużej nie wytrzymałam. A teraz siebie i płacze, że poległam,. Hormony biją mi do głowy.

Poproś o drabinkę do wstawania. Całe 5dni w szpitalu ją trzymałam i powiedziałam że nie oddam bo dzięki niej wstawała bez problemu. Najważniejsze to dużo chodzić w wyprostowanej pozycji. Nie garbić się.

No i u mnie aż 4, ech....
Boję się dziewczyny teraz coraz bardziej, szczególnie że ten ginekolog co pokładałam w nim nadzieję kieruje mnie do hematologa i nie wiem czy potem poprowadzi mi ciążę w razie czego
Wysłanie Cię do hematologa ma sens a i rada, żeby szukać na forach nie jest od czapy, bo tak naprawdę potrzebujesz hematologa, który napisze Ci kwit na refundację. Ty nie jesteś z okolic Wrocławia?

@znadziejami Widziałam nie jedną kobietę w ciąży, które wg lekarzy nie miały szans. Być może teraz po poronieniu będziesz miała dobre okienko na zajście w ciążę. Ale musicie rozważyć z mężem jak zniesiecie ewentualne kolejne poronienie lub żywą ciążę z wadami. Te długie bezowocne starania to na pewno nie były ciąże biochemiczne? Można próbować z suplementami dla kobiet i mężczyzn, bo nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Wyobrażam sobie Twoje rozczarowanie, przykro mi, że się nie poszczęściło.
jakie badania najlepiej zrobić w kierunku infekcji i nosicielstwa
Niektórzy lekarze robią biocenozę a potem posiew, jeśli coś wyszło w biocenozie. Oprócz tego jest Chlamydia trachomatis, Mycoplasma i Ureaplasma metodą PCR. Wymaz może być z szyjki, z pochwy, z cewki.

reklama
Niestety nie mam fb.
Tak naprawdę więcej dowiedziałam się od was. Myślałam, że jak zobaczy moje wyniki to powie, coś na temat zmiany kwasu foliowego, jakie badania wykonać itp. Czytam niektóre z was jak wasi ginekolodzy drążą dany temat i takiego właśnie szukam.
Z Wrocławia mogę polecić dr Potoczka hematologa. Nie wiem czy czasem teraz nie ma szanys na konsultacje online u niego.

Do góry