reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Odesłano mnie na ten wątek. Musiałam mieć zabieg łyżeczkowania po usunięciu obumarłej ciąży. Za wszelką cenę chcę podejść do następnego transferu (in vitro) jak najszybciej, nie czekać 3 miesięcy. Dlatego postanowiłam (proszę, zrozumcie mnie) zataić fakt łyżeczkowania przed lekarzem z kliniki in vitro (zabieg był w innej placówce) i powiedzieć, że po prostu "udało" się naturalnie poronić. Mam pytanie: czy po dwóch tygodniach od zabiegu, który został dobrze zrobiony i przebiegał bez powikłań lekarz w obrazie USG może się pokapować czy jest szansa, że nie?

reklama
Odesłano mnie na ten wątek. Musiałam mieć zabieg łyżeczkowania po usunięciu obumarłej ciąży. Za wszelką cenę chcę podejść do następnego transferu (in vitro) jak najszybciej, nie czekać 3 miesięcy. Dlatego postanowiłam (proszę, zrozumcie mnie) zataić fakt łyżeczkowania przed lekarzem z kliniki in vitro (zabieg był w innej placówce) i powiedzieć, że po prostu "udało" się naturalnie poronić. Mam pytanie: czy po dwóch tygodniach od zabiegu, który został dobrze zrobiony i przebiegał bez powikłań lekarz w obrazie USG może się pokapować czy jest szansa, że nie?
Mysle, ze przed pierwszą @ zobaczy ingerencję, może poczekaj i po pierwszej miesiączce idź.

Zrobisz jak uważasz, ale myślę, że trzeba przede wszystkim pomyśleć o swoim zdrowiu. Też jestem kilka dni po łyżeczkowaniu i czekam aż wszystko się zagoi.

Po ujrzeniu 2 kresek zrobiłam betę- 378. Czyli się udało [emoji3060] Oby tym razem szczęśliwie.

W poronionej ciąży badałam przyrost bety i bardzo mnie to schizowało. Nerwu w strzępkach miałam. Czy Waszym zdaniem warto to badać? Czy włożyć sobie do głowy że będzie dobrze i czekać na wizyty z usg
Ja bym zrobiła jeden przyrost, ale tylko jeden. Jak będzie okej to czekaj do usg ;)

Hejka, wróciłam z kontroli, doktor powiedział ze się oczyściło i ze jest Ok ale dojrzał ze mam torbiel na lewym jajniku i soę trochę martwię 😔, za dwa tygodnie mam przyjść na kontrol jeszcze raz.

@monika1708 próbowałam zapisać się do invicty do dr.Kunickiego. Okazuje się że w związku z koronawirusem można się z nim umówić tylko na videokonferencję a na usg trzeba jechać wcześniej i usg robi położna.
Jak myślicie czy to ma sens?

reklama
Do góry