reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Destino ja znów do Ciebie z pytaniem :)
7.12 robiłam ddimery i miałam <250 (szkoda że nie mają dokładniej, ale robiłam w nowym labie i nie wiedzialam) badanie teraz z 22.01 i wynik 617. Zaczynam 18tc. Aptt piękne, bo 29.6. Myślisz że te ddimery są okej czy jednak za wysoko urosły? Sprawdzę jeszcze pewnie za 2 tyg robiąc inne badania, ale tak mnie to teraz zastanawia. A moja gin nigdy nie patrzę na ddimery bo twierdzi że są zbedne

@Destino ja znów do Ciebie z pytaniem :)
7.12 robiłam ddimery i miałam QUOTE]Przyznam, że nie wiem co ci odpowiedzieć. Rozumiem, że dzwonili do ciebie i wystraszyli. Muszą dzwonić jak ddimery przekraczają normę, czyli 500. Bo taka jest normą dla dorosłych. W ciąży ddimery mają granice 2000-2500. To, że rosną, to normalne. Im będziesz wyżej w ciąży tym będą wyższe. Ponieważ nie ma wartości poprzedniego badania to trudno powiedzieć co się dzieje, bo oprócz tego że rosną ważne jest jak szybko rosna. Sprawdzilabym za tydzień lub dwa by wiedzieć, czy nie są za wysoko. Mogą przyrównać nawet o 250. Możesz też darować sobie ddimery i od razu zrobić badanie anty xa 4 h po podaniu heparyny. Tylko najlepiej tam, gdzie mają oddział hematologiczny lub coś w ten deseń. Na badaniu anty xa najczęściej piszą czy obecna dawka heparyny jest wystarczająca, czy za mała lub za duża.
Jeśli dobrze pamiętam byłaś kiedyś u naprotechnologa, który się na tym znał. Może jego zapytaj o ddimery. Co on na to, skoro lekarka nie widzi problemu.
Jeszcze ważne jest czy ostatnio nie zaczęłaś mniej się ruszać, a więcej polegoiwac, bo to też wpływa na wzrost ddimerow. Może potrzebujesz więcej pić i więcej się ruszać.

Bylam u lekarza dziś się zapytać czy powinno coś zostać bo łyżeczkowaniu jak to mi powiedział lekarz robiący zabieg, okazuje się że nie...
Zabieg miałam zupełnie zrobiony na darmo z 20 mm wyczyścić 4mm...
Wyprosiłam lekarza i dostałam tabletki poronne do domu.
Jestem załamana, bardzo nie chciałam zabiegu żeby móc się szybciej starać o kolejną ciążę, jednak został zrobiony i nic i tak nie dał bo zostało wszystko prawie w środku i dalej muszę się męczyć

Bylam u lekarza dziś się zapytać czy powinno coś zostać bo łyżeczkowaniu jak to mi powiedział lekarz robiący zabieg, okazuje się że nie...
Zabieg miałam zupełnie zrobiony na darmo z 20 mm wyczyścić 4mm...
Wyprosiłam lekarza i dostałam tabletki poronne do domu.
Jestem załamana, bardzo nie chciałam zabiegu żeby móc się szybciej starać o kolejną ciążę, jednak został zrobiony i nic i tak nie dał bo zostało wszystko prawie w środku i dalej muszę się męczyć
Co za lekarz 🙈

Dziewczyny a czy po zabiegu łyżeczkowania zostało wam coś jeszcze? Bo lekarz powiedział ze zostało mi 16mm kosmowki ale oczyści się samo
Ja miałam zabieg na początku stycznia.
Najpierw dali mi tabletki. Częściowo się oczyscilo, ale nie calkiem. Zrobili usg i było jeszcze miejscami 18mm endometrium, więc zabieg żeby oczyścić dokładnie.

Z tego co mówił jakby było do 5 mm to by nie robili zabiegu.

reklama
Ja miałam zabieg na początku stycznia.
Najpierw dali mi tabletki. Częściowo się oczyscilo, ale nie calkiem. Zrobili usg i było jeszcze miejscami 18mm endometrium, więc zabieg żeby oczyścić dokładnie.

Z tego co mówił jakby było do 5 mm to by nie robili zabiegu.
A ja miałam podane tabletki w piątek i w sobotę po tabletkach miałam 20 mm, zrobiono mi zabieg w niedzielę i po zabiegu mialam 16 mm... Dziś poszłam skonsultować się z moim lekarzem i dziś jest 14,5 mm

Do góry