reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dostałam od ginekologa wiadomość odnośnie moich wyników trombofili - potrzebna konsultacja hematologa i tyle 🙈🙈🙈.
Myślałam, że coś zleci czy cokolwiek a on olał chyba mnie....

U nas nie ma hematologa, myślicie ze taka wizyta on line z portalu znany lekarz będzie ok?
Musisz zrobić rozeznanie, który daje zaswiadczenia o trombo wrodzonej.

reklama
Konsultacja online zdecydowanie może być. Ale niech Ci Dziewczyny kogoś podpowiedzą. Ja miałam 2 teleporady z hematologiem i nie byłam zadowolona. Immunolog całe szczęście mnie ze wszystkim zapoznał.
Dostałam od ginekologa wiadomość odnośnie moich wyników trombofili - potrzebna konsultacja hematologa i tyle [emoji85][emoji85][emoji85].

U nas nie ma hematologa, myślicie ze taka wizyta on line z portalu znany lekarz będzie ok?

Dziewczyny my już jesteśmy razem ❤️❤️❤️
Gratulacje :) cieszcie się sobą teraz :* i czekamy na zdjęcie niuni :)

Dostałam od ginekologa wiadomość odnośnie moich wyników trombofili - potrzebna konsultacja hematologa i tyle 🙈🙈🙈.

Jak kazał iść do hematologa to widocznie się nie zna i nie chciał bagatelizować czegoś co może być problemem. Czyli nie olal właśnie ;) wizyta online zdecydowanie wystarczy, bo i tak poza rozmowa nic więcej nie zrobi. Nie mam żadnego godnego polecenia bo nigdy nie byłam, ale na pewno ktoś coś poleci ;)

Mi się też wydaje, że w tych proszkach jest więcej mio inozytolu.
Z tego co czytałam to w ovarin jest 550 gram a my przyjmujemy chyba 2000, ale na 100% ci nie powiem, bo na tym dużym opakowaniu nie jest napisane, na saszetkach było (Inofem np), ale już ich nie biorę ze względu na moją mutacje mthfr (był normalny kwas foliowy w nich, a ja muszę brać folian - metylowany).
Chcialam też tabletki, ale właśnie ze względu na większą ilość mio inozytolu zdecydowałam się jednak na proszek. No i cena o wiele bardziej atrakcyjna!

EDIT: w tym w saszetkach jedna saszetka zawiera 2000 mg, pijesz jedna rano i jedna wieczorem to 4000, a w ovarinie jest tylko 2x550.
Ja też mam mthfr :( też borę ovarin dlatego że tam metylowany kwas jest.
Czyli jak masz mthfr to już tych saszetek nie bierzesz?

reklama
Do góry