reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny! Piszę tutaj bo nie wiem na co się nastawić.
Dzisiaj dostałam potwierdzenie pustego pęcherzyka 8t6d ciąży.
I zastanawiam się która opcja jest lepsza żeby zdrowiej i szybciej starać się ponownie. Czy czekać do miesiąca aż sama poronię czy isc do szpitala zeby podali mi leki na wywołanie.
Powiedzcie mi tez proszę ze swojego doświadczenia, po jakim czasie przychodzi miesiączka i ponownie można się starać

reklama
I zastanawiam się która opcja jest lepsza żeby zdrowiej i szybciej starać się ponownie. Czy czekać do miesiąca aż sama poronię czy isc do szpitala zeby podali mi leki na wywołanie.
Powiedzcie mi tez proszę ze swojego doświadczenia, po jakim czasie przychodzi miesiączka i ponownie można się starać
Ja ci powiem tak, wiadomo jeśli sama się oczyścisz szybciej będziesz mogła się starać. U mnie niestety po a 4 tyg chodziłam z obumarła ciąża i nic się nie zaczęło. Dostałam tabletki i poroniłam ale zabieg i tak był konieczny.
Ja nie czekałabym aż msc tylko pojechała po tabletki wywoluwujaxe poronienie.
Jestem przed pierwszą @ po poronieniu

Ja to bym wybrała zabieg, można się po nim starać tak samo szybko, a ile bólu będziesz miała zaoszczedzonego. Po pierwszej miesiączcę od poronienia można się starać, chociaż stara szkoła ginow mówi że trzeba czekać trzy miesiące niezależnie od sposobu poronienia. Okres powinien wystąpić po 6tygodniach od poronienia. Jeżeli ty pod koniec 8 TC nadal nie krwawisz to nie ma na co czekać, bo się nie doczekasz.

A jak dziś u lekarza? Ja jestem zadowolona z nowej Pani doktor. Czuję że ogarnia temat. Potwierdziła że w dobie korony też nie zaleca mi sterydów. Zostaje na intralipidzie. Heparyna cały czas podczas starań (bez przerwy od 1dc do owulacji). Do tego akard 150. I od pozytywnego testu progesteron dopochwowo i w zastrzykach podskórnych. Potwierdziła że jestem po owulacji. Jak się nie uda w dwa cykle zajść to mam wrócić i będziemy kombinować.
Ja ci powiem tak, wiadomo jeśli sama się oczyścisz szybciej będziesz mogła się starać. U mnie niestety po a 4 tyg chodziłam z obumarła ciąża i nic się nie zaczęło. Dostałam tabletki i poroniłam ale zabieg i tak był konieczny.
Ja nie czekałabym aż msc tylko pojechała po tabletki wywoluwujaxe poronienie.
Jestem przed pierwszą @ po poronieniu

Tez miałam puste jajo, poszłam do szpitala z myślą o zabiegu ale dostałam tabletki bo niby lepiej się samemu oczyścić, koniec końców i tak musiałam mieć zabieg. Gdybym miała sama wybierać, poszłabym na zabieg.

Witam się Dziewczyny w 1dc. 😭 Miałam nadzieję ,że będzie jak ostatnio ,że w drugim cyklu po się uda.
Witaj! Wiem co czujesz. Ja już 10 cykl starań po poronieniu. Też na ten ostatni cykl bardzo liczyłam tym bardziej że ostatnio pierwszy raz od dawna pęcherzyk sam pękł i na usg było już po owu jak byłam. Niestety u mnie też się nie udał. Ja aktualnie 8 dc. Byłam dziś u gina I w piątek idę sprawdzić czy sam pęknie.

reklama
Do góry