reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Nadzieja_31 To może w końcu trochę uda Ci się pocieszyć ciążą? :D

@Madlein A ja bym spróbowała z tą invokaną - może akurat będzie dobrze na Ciebie działała? Akurat masz wszystko zbiegnięte w czasie - a przez te 2-3 miesiące będzie czas na rozmowę. A na wiosnę może bocian Wam dzidziusia doniesie :) W sumie ja tak zawsze kombinowałam, by dziecko nie było z końca roku ;-)
No właśnie jak na wiosnę przyniesie (W kwietniu) to idealnie dziecko z końca roku :D

reklama
Dziewczyny a propos partnerów - czy możecie polecić jakieś suplementy dla panów ? Ja biorę od rana do wieczora jakieś suplementy a mój maz nic , to niesprawiedliwe ;) a tak serio może możecie coś polecic ? Dawałam mu kwas foliowy jakiś czas i wciskam omega3 ale wygląda to tak, że jak nie podstawie pod nos to weźmie, gorzej jak z dzieckiem [emoji1745][emoji1751]
U mnie identycznie [emoji1751]‍[emoji3601] Ja milion tabletek a mój to co pod nos dostanie. Zero szans że sam z siebie sobie przygotuje i będzie pamiętać. Wkurza mnie to okrutnie. Nam gin zalecił saszetki Acertin dla Niego. Do tego D3 dorzucamy i tyle.

Byłam w podobnej sytuacji w lipcu. Zaczęliśmy starania ale wyskoczył mi zabieg konizacji szyjki i decyzja, że na 3 msc trzeba odłożyć starania. Ja 39 lat, czas mnie gonił ale podjęliśmy decyzję o odłożeniu.
3 msc to nie jest tragedia. Szybko minie.
Ja teraz znowu czekam 3 msc 🤷‍♀️😞
A czemu teraz czekasz znowu 3 miesiące??

A czemu teraz czekasz znowu 3 miesiące??
Mam nadzieję, że nie będę musiała. Jestem przed wizytą u gina. Tamten poprzedni mówił o optymalnym czasie właśnie 3 msc.

Wróciłam do metforminy, jak nigdy skutków ubocznych nie miałam tak teraz wszystkie. Najgorsze są biegunki masakra.... Może coś jest nie tak 🤔

U mnie identycznie [emoji1751]‍[emoji3601] Ja milion tabletek a mój to co pod nos dostanie. Zero szans że sam z siebie sobie przygotuje i będzie pamiętać. Wkurza mnie to okrutnie. Nam gin zalecił saszetki Acertin dla Niego. Do tego D3 dorzucamy i tyle.
A na co jest Acertin?
Mnie też to wkurza. Obiecał że od nowego roku rzuci fajki ale na razie nie rzucił "bo musi się nastroić". Gdybym ja się tak nastrajała na wszystko co muszę robić to marny był by skutek 🤷

Tak sobie myślę, że w 2020 rodziły się prawie same dziewczynki na naszym wątku, a ten rok zaczynamy od przewagi chłopców. Oj chyba przedłożę starania na przyszły rok, bo marzy mi się dziewuszka 😅
Poza tym zastanawiam się czy nie przystopować i jeszcze się nie wstrzymać z wzięciem Clo 🤔 Mieliśmy z partnerem wrócić do tematu dziecka na początku tego roku, ale jakoś nie wyszło. Nie chcę robić nic bez tej rozmowy. Poza tym jego leczenie nieco się przeciągnie, a wiadomo plemniki po różnych zabiegach potrzebują koło 2,5mca na regenerację. No i cały czas zastanawiam się czy przez parę miesięcy nie wziąć tej invokany od diabetolog na cukry. Najpierw spróbowałabym przez miesiąc czy moją waga trochę drgnie, jeśli tak to może z 5-6mcy bym zastosowała. Sama nie wiem, czas goni bo 34latka już skończone, ale nie potrafię i nie chce podjąć decyzji o dziecku sama.
Ciezka decyzja. Wiele z nas by nie czekało. A druga połowa by czekala. 😅 mialam taki okresy w staraniu ze raz pewnie bym Ci poradziła czekac a drugi raz aby nie czekac. 🤷‍♀️😊 to tylko wasza decyzja.
Dziewczyny a propos partnerów - czy możecie polecić jakieś suplementy dla panów ? Ja biorę od rana do wieczora jakieś suplementy a mój maz nic , to niesprawiedliwe ;) a tak serio może możecie coś polecic ? Dawałam mu kwas foliowy jakiś czas i wciskam omega3 ale wygląda to tak, że jak nie podstawie pod nos to weźmie, gorzej jak z dzieckiem 🤷🤦
Większość mężczyzn jak dzieci. Moj tez nie pilnował nawet jak czul ze to pomaga 😅😅

Szczerze? Myślę że jeśli teraz odpuscisz to nie wrócicie do tematu już później, albo będzie gorzej bo będziesz starsza. Nie odkladalabym decyzji o staraniach, bo sama wiesz że nie zawsze wychodzi od razu i czasem trzeba się trochę postarać niestety. Ale to moje zdanie oczywiście :)
Dokładnie tez jestem tego zdania. Ja tez żałuje, że tak długo czekałam, a tu już 30 -stka na karku 😞

Warto znaleźć lekarza ktory pokieruje na badania. Tak aby niepotrzebnie nie robic któryś z nich. Bo sama przed to przechodziłam. Robilam sama a niektórymi niepotrzebnie zrobiłam bo nie wiedziałam zr wyniki prawidłowy nie potrzebuje dalszej diagnostyki niekiedy. Lepiej mieć wsparcie. Moze polecimy jakoegos lekarza? Skad jestes?

@mohaaa
Miłosc jaka nadejdzie.ogromna fala po urodzeniu dziecka cie poprowadzi i wszystko się wlaczy [emoji173][emoji173] nic się nie martw na zapas. Odpoczywajcie i rośnijcie.zdrowo.

@roki_1991
Ja akurat sie cieszyłam ze meza nie byko przy porodzie i ze zamknęli oddzial. Wtedy jak sama jestem to sie motywuje do działania. Latwiej mi było jak nie było tłumów odwiedzin. [emoji2368]
Jestem z Iławy. Umowilam się już na konsultacje do immunologa Dr Suchanek z Gdańska żeby dowiedzieć się jakke badania zrobić po poronieniu.
Mąż zrobi posiew nasienia na bakterie.
W Gdańsku również jest pakiet badanie nasienia rozszerzone z fragmentacja DNA za 400 zł w Medi-medic. Tylko badanie metoda manualną. Manualna jest ok czy lepiej komputerowa?

A ja rozumiem @Madlein, że chce spróbować z lekiem. Ja wiem jak nadwaga potrafi zaburzać poczucie własnej wartości, już nie mówiąc o tym, że człowiek próbuje - a schudnąć nie może. Dodatkowo to też wpływa na płodność. Także ja bym jednak zaryzykowała z nowym leczeniem na ten miesiąc-dwa. Bo jak pomoże, to pomoże nie tylko na wagę i cukier, ale w dużym stopniu na głowę.
Ja też szukam jakiejś diety cud dla mnie... I dobija mnie, że inni piszą, że tracą po 0,5-1kg tygodniowo, gdzie u mnie dobrze jak tyle spadnie w miesiąc - mimo trzymania się diety...

reklama
A na co jest Acertin?
Mnie też to wkurza. Obiecał że od nowego roku rzuci fajki ale na razie nie rzucił "bo musi się nastroić". Gdybym ja się tak nastrajała na wszystko co muszę robić to marny był by skutek [emoji1745]
Uzupełnia te składniki które są ważne podczas starań żeby jakość nasienia była możliwie dobra.
Screenshot_20210109-122037_Google.jpeg

Do góry