reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochane, a powiedzcie mi jeszcze czy podczas brania duphastonu może wystąpić krwawienie a tym samym poronienie , czy on blokuje ? Ja nadal go biorę bo moja gin nie kazała jeszcze odstawiać. Pierwszy raz go biorę więc nie znam się na jego działaniu .

Ja brałam duphaston i nie miałam krwawienia. Na badaniu byłam w 9+1 a rozwój zatrzymał się na 6+1. Krwawić zaczęłam dopiero w szpitalu po aplikacji tabletek. Później łyżeczkowanie.

Kochane, a powiedzcie mi jeszcze czy podczas brania duphastonu może wystąpić krwawienie a tym samym poronienie , czy on blokuje ? Ja nadal go biorę bo moja gin nie kazała jeszcze odstawiać. Pierwszy raz go biorę więc nie znam się na jego działaniu .
Brałam dupka i luteinę, a i tak zaczęło się poronienie. To zależy od sytuacji ciała i pewnie jeszcze innych czynnikow

Dziewczyny a jak długo zbija się komórki NK? Mam te 19 % We wtorek immunolog. Na co mam się nastawiać? Kilka miesięcy opóźnienia w staraniach czy to szybko idzie ? Jest opcja że tylko sterydy dostanę czy te wlewy z intralipidu to już standard ? Chciałabym szybko to ogarnąć bo poza NK i zespołem antyfosfolipidowym który mi doszedł mam wszystkie wyniki książkowe i aż żal czekać. A akard i heparynę to już wiem że wejdą bo ostatnio też były.

To chyba wszystko zależy jak zareagujesz. Tam po 10 czy 14 dniach powtarza się badanie (i znów 400zł w plecy za fenotyp), by sprawdzić jak reagujesz - a potem ustala się dalsze dawki.

reklama
Cześć,
23.10 dowiedziałam się, że jestem w 4/5 tc. niestety 24.10 rano ubudzilam sie z silnym krwawieniem i po 2 dniach ginekolog stwierdził poronienie samoistne, macica została oczyszczona. Dał zielone światło na starania od razu. Niestety w międzyczasie rozwinął się problem z zapaleniem zębów- ósemek. Jak myślicie, czy to mogło mieć wpływ na poronienie? Obecnie wyrwane mam 3 ósemki, czeka mnie jeszcze wyrwanie jednej. Wtedy mogę zacząć na spokojnie starania. Proszę powiedzcie, czy wykonać jakieś badania? To była moja pierwsza ciąża, we wrześniu miałam pierwsza miesiączka po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. W październiku bylam już w ciąży. 24.10 poronienie. A okres dostałam 45 dni po poronieniu samoistnym. Czy tabletki mógłby mieć na to wpływ? Pozdrawiam

Do góry