reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 Ty chyba piłaś jakaś herbatkę na pobudzenie laktacji? Jak się nazywała i czy coś pomogło?

@Takaja123 ja właśnie biorę wiesiołka, już jakiś czas, żeby poród się sam rozkręcił. Tak lekarz i położna powiedzieli. Niby ma powodować skurcze.
Piłam felmatiker. U mnie dzialal super. Pilam z mleczna pianka z ekspresu do kawy. Z wodą jest ochydne....

Dzisiaj mój cud kończy roczek
emoji3590.png
Pozdrawiamy
emoji3590.png
Zobacz załącznik 1203038

[mention]Charlotte21 [/mention] czas leci szybciutko
emoji16.png

[mention]nnat. [/mention] [mention]Dzoana88 [/mention] [mention]coco07 [/mention] [mention]annkow111 [/mention] co u Was dziewczyny?
Super 🥰🥰🥰
Łucja do niej bardzo pasuje. Widac ze super corunia 🤩

@Jivka jak to zleciało 🙈🙈 Cudowna Łucja 😍 I piękne zdjęcie 😍 Uwielbiam takie sesje 🥰🥰🥰 U nas też roczek zbliża się wielkimi krokami 😊 Widzę że u Was też roczek przechodzony. U nas tak samo będzie. Marcysia miała 10 miesięcy jak zaczęła stawiać pierwsze kroczki a teraz to już biega jak szalona 😂 Teraz trochę męczymy się z ząbkami. Tym razem idą dwójki na dole i czwórki na górze.. Dzisiaj nawet widziałam że jedna czwórka w końcu się przebiła 😄 Niedługo wracam do pracy i dajemy Marcelinę do żłobka - niestety innego wyjścia nie mamy i jakoś nie wyobrażam sobie tego bo ostatnio zrobił się z niej taki mamy cycek 😭
Zycie pisze swoje scenariusze. Jak trzeba to trzeba i juz. 😁 glowa do gory. Da sobie radę. Trztmam kciuki.

@Jivka ale pieknosci ❤ najlepsze życzenia i całusy dla Łucji ❤

@Takaja123 strasznie dużo się u nas dzieje ostatnio, nabrałam sobie chy a za dużo na głowę, do tego Zuza zrobiła się na maxa mamusiowa i wisi całymi dniami na mnie 😅
W ciągu tygodnia wyszły nam ostatnio 3 zęby, łącznie mamy ich już 5. Kolejne 3 na pewno są w drodze.
Mala sama siada i wstaje. Wspina się po mnie całymi dniami. Rośnie jak na drożdżach. 🙄 Pełza i zaczkuje wszędzie i interesuje ja wszystko poza zabawkami 😁
Widać że jest prędka dziewczyna ! Ale te zeby??? Jak szybciutko. ! Ja to sie modle aby mojej sie jeszcze nie przebiły. 😆
Cudowna ta Zuza i rosnie jak na drożdżach.

@Charlotte21 jakie oczy 😍😍😍 jak to możliwe, ze ona ma już pół roku? 🥺
@Jivka zajebiste kasowniki 😃😃 slodziaczek
@nnat. tez byś mogła jakaś fotę wrzucić 😃
@Takaja123 ja tez chciałam pytać co u Was i jakoś zapomniałam 🤦🏻‍♀️ Daj znać jak po wizycie męża, trzymam kciuki! Który dzień cyklu u Ciebie?
ja jestem w końcówce 11 tc, na razie odpukać wszystko dobrze :) i nawet lepiej się czuje niż jeszcze tydzień temu (mam nadzieje, ze to nie jest zły znak). Boje się potwornie prenatalnych, chciałabym już być po.
Doskonale rozumiem. Na prenatalne szlam z kamieniem na sercu. Jeszcze nie niepotrzebnie nastraszył lekarz i powtarzałam badanie.
Bedzie dobrze, musi 🥰

reklama
Przybrałam jakieś 13 kg. Wczoraj się ważyłam i mi kilogram spadł [emoji848]
Ja też 13 i od tygodnia nic nie przybralam. Ale jeszcze mam trochę czasu :)
Gdzieś czytałam że ponoć pod koniec już się nie tyje a nawet traci [emoji848]
Ja zawsze ważyłam 58-60 kg przy 176 cm. Zawsze jadłam vo chcialam i ile chcialam. 😁😅 a w ciazy przytyłam 20 kg. Zostalo modo zrzucenia z jakies 5 kg do wagi sprzed viazy. I ja tyłam do samego końca. Najeiecej na samym początku gdy brakam sterydy. Jadlam bez umiaru i czułam "śmiertelny glod". Potem odstawiłam leki i juz przybierslsm tak jak powinnam czyli dziecko, macica, piersi, woda , itp.

Nie moge sie doczekać aż sie pochwalicie 🥰🥰🥰
Ja rodzilam dokladnie w 41 tc. Nie dali mi 3 dmiwczesniej oxy jskbylam w szpitalu. Potem się samo zaczelo ale parte mi sie wyciszały. Podali oxy, 4 parvia i Miłka na świecie. Szkoda ze mi wcześniej nie dali. 🤣🤣

Trzymam kciuki. Boldc zawsze boli ale idzie przezyc. 😄😄

@agaaataaaa jak zdołałaś pic przez miesiąc olej lniany? Dziś kupiłam, ale jest paskudny. 😂🙈 jeszcze muszę go mężowi przemycić jakoś. 😂
Heh piłam też siemię lniane, łyżka zalewana wrzątkiem i parzona, ze względu na żołądek. Robił się taki glut, kisiel z tego, ale nie miałam z tym problemu, może dlatego z tym olejem też było ok. Zwyczajnie należałam sobie łyżkę i polykalam jak syrop czy cos takiego😁 ogólnie jeśli chodzi o jakieś leki czy inne okropne rzeczy, które wiem że muszę zrobić bo mi wyjdzie to na dobre, to zwyczajnie to robię i tyle😁 są gorsze rzeczy od oleju, to taki lajcik😁 zawsze można dodać do sałatki jakiejś albo nawet skropić trochę chlebek i kanapkę zrobić, trzeba szukać sposobów. Ale kiedyś oglądałam program, że człowiek się uczy smaków całe życie, czyli im częściej coś jesz, to zwyczajnie się przyzwyczajasz. Ja miałam np tak z oliwkami też, wręcz odruch wymiotny, a teraz pychotka, w każdej sałatce oliwki😁

Hej Dziewczyny,
Dzis mialam zrobic sobie hcg i progesteron i w pon jeszcze pojsc na wizyte na usg z ta moja biochemiczna, ale dostalam wlasnie krwawienie i boli brzuch, takze mysle ze zaczelo sie i teraz no jak w pon bede dalej krwawic, to na wizyte nie ma sensu isc, a nie wiem czy tez robic dzis to hcg jest sens? Czy zaczekac az krwaiwenie sie skonczy i wtedy skontrolowac? juz sama nie wiem, za duzo rozkmniam, ale w tej klinice, gdzie chodze troche zdzieraja kase. Mimo, ze nie ma nic na usg i nie jest to typowa ciaza, bo przeciez nawet pecherzyka nie ma, to i tak ostatnio we wtorek mialam wizyte ciazowa i plus 50 zł wiecej...a na zwyklej wizycie (nieciazowej) tez standardowo robia usg i badanie na fotelu. Troche to takie bezlitosne.

Hej Dziewczyny,
Dzis mialam zrobic sobie hcg i progesteron i w pon jeszcze pojsc na wizyte na usg z ta moja biochemiczna, ale dostalam wlasnie krwawienie i boli brzuch, takze mysle ze zaczelo sie i teraz no jak w pon bede dalej krwawic, to na wizyte nie ma sensu isc, a nie wiem czy tez robic dzis to hcg jest sens? Czy zaczekac az krwaiwenie sie skonczy i wtedy skontrolowac? juz sama nie wiem, za duzo rozkmniam, ale w tej klinice, gdzie chodze troche zdzieraja kase. Mimo, ze nie ma nic na usg i nie jest to typowa ciaza, bo przeciez nawet pecherzyka nie ma, to i tak ostatnio we wtorek mialam wizyte ciazowa i plus 50 zł wiecej...a na zwyklej wizycie (nieciazowej) tez standardowo robia usg i badanie na fotelu. Troche to takie bezlitosne.
A ja bym zrobiła betę żeby wiedzieć jak jest.

reklama
Do góry