reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A czy jezeli badanie z krwi wyklucza chlamydie to warto robić wymaz?
Zawsze warto zrobić wymaz, bo nigdy nie wiadomo czy mimo ujemnego wyniku we krwi, tam coś gdzieś nie siedzi....

A czy te badania zrobię we własnym zakresie, czy lekarz powinien mi je zlecić? Przepraszam za głupie pytanie ale nigdy nie słyszałam o takich badaniach
Jeśli gin ie będzie chciał, to można zrobić prywatnie, np w diagnostyce, tylko trzeba znaleźć punkt gdzie pobierają wymazy

Ok dziękuję za cenne wskazówki, teraz mój ginekolog nie będzie miał że mną łatwego życia
Bardzo mi przykro z powodu straty, na takim etapie to chyba jeszcze gorzej :( A co do gina, to moja miała ze mną siedem światów w ciąży, łącznie z tym że mówiłam jej jakie leki ma mi wypisać na recepcie 🤣🤣🤣

Beta z 69 po 48h wzrosła do 176 także ok ale jutro chyba znowu zrobię [emoji14]
Progesteron 17,5 więc chyba też dobrze?
plamienie jakby tez ustaje także może nie będzie źle.
Ale po poronieniu to moja głowa zeswirowala, powinnam być spokojna ale się nie da [emoji1787]
Progesteron niski, ale widzę że bierzesz dupka, to jest okej, bo on nie wychodzi w wyniku badań ;)

reklama
Wszystko ok, wyprawka się kompletuje, chodzimy na szkołę rodzenia.
do terminu 3 miesiące [emoji33][emoji33]
Ale czas u innych szybko płynie. Niedawno czytalam ze test wyszedl u Ciebie pozytywnie. 🙂👍 a jak odczucia ciazy? Masz wrazenie ze szybko czas płynie czy sie ciągnie? U mnoe najbardziej ciągnęły się właśnie ostatnie 3 kiesiace. Mialam już widoczny btzuch i myslalam ze juz bede rodzic a tutaj nic z tego 🥰😆

Dobrze pamiętam że prowadzisz ciąże w Luxmed?
Prowadze ciążę nie do końca w luxmedzie bo głównie cała ciążę chodzę prywatnie do gina w Gdyni a luxmed to taka moja druga droga ale ostatnio tam jestem często na wizytach -można powiedzieć że chodzę do dwóch lekarzy na raz 😆
Ja dotrwałam do 41+1 👍 chodzilam wkurzona jak osa. Czulam sue swuetnir. Żadnych skurczy. Nic a nic. W zupełności vie rozumiem. Jeszcze mnie w 40+1 polozyli na 3 dni do sxoitala bo niby ktg wysokie. A mi tak po kawie i coli wyszło. Wyszkam po 3 dniach. 3 dni w domu i znowu do szoitsla, bo mialam się zgłosić tydzien po terminie. A bylam pewna ze urodze kolo 39 tc. 👍
A przypomnij mi w tym 41+1 miałaś wywołany czy samo się zaczelo w końcu??
Paula gdzie będziesz rodzić w gda?
Na 99%w wojewódzkim

Prowadze ciążę nie do końca w luxmedzie bo głównie cała ciążę chodzę prywatnie do gina w Gdyni a luxmed to taka moja druga droga ale ostatnio tam jestem często na wizytach -można powiedzieć że chodzę do dwóch lekarzy na raz [emoji38]

Na 99%w wojewódzkim
A robiłaś usg 3 trym w luxmed? Bo nie mam jeszcze skierowania i się zastanawiam czy robią w ramach pakietu

Ale czas u innych szybko płynie. Niedawno czytalam ze test wyszedl u Ciebie pozytywnie. [emoji846][emoji106] a jak odczucia ciazy? Masz wrazenie ze szybko czas płynie czy sie ciągnie? U mnoe najbardziej ciągnęły się właśnie ostatnie 3 kiesiace. Mialam już widoczny btzuch i myslalam ze juz bede rodzic a tutaj nic z tego [emoji3059][emoji38]
Ja mam wrażenie że czas przyspiesza [emoji85]

Tak jest bardzo ciężko, choć rodzina mówi mi, że spodziewali się, że będę w gorszym stanie. Obecnie zajmuje głowę domowymi obowiązkami, poświęcam się starszej córce. Wiadomo, że płaczę po kątach ale w głębi serca przekonuje się, że jeszcze się uda za jakiś czas i jeszcze będzie pięknie...

Progesteron niski, ale widzę że bierzesz dupka, to jest okej, bo on nie wychodzi w wyniku badań ;)

No tak wlasnie myślałam ze duphaston nie wychodzi na badaniu.
I całkiem możliwe że moje pierwsze poronienie właśnie wynikało z tego niedoboru proga.
czekam na rozwój wydarzeń, mam nadzieję że tym razem będzie okej.
Ale co chwila latam do kibelka sprawdzać czy nie krwawie, zwariowałam prawda? [emoji1787]

Prowadze ciążę nie do końca w luxmedzie bo głównie cała ciążę chodzę prywatnie do gina w Gdyni a luxmed to taka moja druga droga ale ostatnio tam jestem często na wizytach -można powiedzieć że chodzę do dwóch lekarzy na raz [emoji38]

Na 99%w wojewódzkim
Jesteś z Gdańska? Wiesz może jak tam porodówka na Zaspie ?[emoji846]

reklama
A robiłaś usg 3 trym w luxmed? Bo nie mam jeszcze skierowania i się zastanawiam czy robią w ramach pakietu
U mnie jest w ramach pakietu ale ja i tak robiłam jeszcze w innym miejscu bo w luxmedzie sprzęt do usg jest słaby a ja chciałam zrobić u kogoś kto zrobi to bardzo dokładnie. Jakby co polecam dr Grzybowski- usg trwało godzinę, mam masę zdjęć i filmiki również :)
Jesteś z Gdańska? Wiesz może jak tam porodówka na Zaspie ?[emoji846]
Tak, ale Nie mam pojęcia jak porodowka na zaspie więc niestety nie pomogę :)

Do góry