reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A czy jezeli badanie z krwi wyklucza chlamydie to warto robić wymaz?
Zawsze warto zrobić wymaz, bo nigdy nie wiadomo czy mimo ujemnego wyniku we krwi, tam coś gdzieś nie siedzi....

A czy te badania zrobię we własnym zakresie, czy lekarz powinien mi je zlecić? Przepraszam za głupie pytanie ale nigdy nie słyszałam o takich badaniach
Jeśli gin ie będzie chciał, to można zrobić prywatnie, np w diagnostyce, tylko trzeba znaleźć punkt gdzie pobierają wymazy

Ok dziękuję za cenne wskazówki, teraz mój ginekolog nie będzie miał że mną łatwego życia
Bardzo mi przykro z powodu straty, na takim etapie to chyba jeszcze gorzej :( A co do gina, to moja miała ze mną siedem światów w ciąży, łącznie z tym że mówiłam jej jakie leki ma mi wypisać na recepcie 🤣🤣🤣

Beta z 69 po 48h wzrosła do 176 także ok ale jutro chyba znowu zrobię [emoji14]
Progesteron 17,5 więc chyba też dobrze?
plamienie jakby tez ustaje także może nie będzie źle.
Ale po poronieniu to moja głowa zeswirowala, powinnam być spokojna ale się nie da [emoji1787]
Progesteron niski, ale widzę że bierzesz dupka, to jest okej, bo on nie wychodzi w wyniku badań ;)

reklama
Wszystko ok, wyprawka się kompletuje, chodzimy na szkołę rodzenia.
do terminu 3 miesiące [emoji33][emoji33]
Ale czas u innych szybko płynie. Niedawno czytalam ze test wyszedl u Ciebie pozytywnie. 🙂👍 a jak odczucia ciazy? Masz wrazenie ze szybko czas płynie czy sie ciągnie? U mnoe najbardziej ciągnęły się właśnie ostatnie 3 kiesiace. Mialam już widoczny btzuch i myslalam ze juz bede rodzic a tutaj nic z tego 🥰😆

Dobrze pamiętam że prowadzisz ciąże w Luxmed?
Prowadze ciążę nie do końca w luxmedzie bo głównie cała ciążę chodzę prywatnie do gina w Gdyni a luxmed to taka moja druga droga ale ostatnio tam jestem często na wizytach -można powiedzieć że chodzę do dwóch lekarzy na raz 😆
Ja dotrwałam do 41+1 👍 chodzilam wkurzona jak osa. Czulam sue swuetnir. Żadnych skurczy. Nic a nic. W zupełności vie rozumiem. Jeszcze mnie w 40+1 polozyli na 3 dni do sxoitala bo niby ktg wysokie. A mi tak po kawie i coli wyszło. Wyszkam po 3 dniach. 3 dni w domu i znowu do szoitsla, bo mialam się zgłosić tydzien po terminie. A bylam pewna ze urodze kolo 39 tc. 👍
A przypomnij mi w tym 41+1 miałaś wywołany czy samo się zaczelo w końcu??
Paula gdzie będziesz rodzić w gda?
Na 99%w wojewódzkim

Prowadze ciążę nie do końca w luxmedzie bo głównie cała ciążę chodzę prywatnie do gina w Gdyni a luxmed to taka moja druga droga ale ostatnio tam jestem często na wizytach -można powiedzieć że chodzę do dwóch lekarzy na raz [emoji38]

Na 99%w wojewódzkim
A robiłaś usg 3 trym w luxmed? Bo nie mam jeszcze skierowania i się zastanawiam czy robią w ramach pakietu

Ale czas u innych szybko płynie. Niedawno czytalam ze test wyszedl u Ciebie pozytywnie. [emoji846][emoji106] a jak odczucia ciazy? Masz wrazenie ze szybko czas płynie czy sie ciągnie? U mnoe najbardziej ciągnęły się właśnie ostatnie 3 kiesiace. Mialam już widoczny btzuch i myslalam ze juz bede rodzic a tutaj nic z tego [emoji3059][emoji38]
Ja mam wrażenie że czas przyspiesza [emoji85]

Tak jest bardzo ciężko, choć rodzina mówi mi, że spodziewali się, że będę w gorszym stanie. Obecnie zajmuje głowę domowymi obowiązkami, poświęcam się starszej córce. Wiadomo, że płaczę po kątach ale w głębi serca przekonuje się, że jeszcze się uda za jakiś czas i jeszcze będzie pięknie...

Progesteron niski, ale widzę że bierzesz dupka, to jest okej, bo on nie wychodzi w wyniku badań ;)

No tak wlasnie myślałam ze duphaston nie wychodzi na badaniu.
I całkiem możliwe że moje pierwsze poronienie właśnie wynikało z tego niedoboru proga.
czekam na rozwój wydarzeń, mam nadzieję że tym razem będzie okej.
Ale co chwila latam do kibelka sprawdzać czy nie krwawie, zwariowałam prawda? [emoji1787]

Prowadze ciążę nie do końca w luxmedzie bo głównie cała ciążę chodzę prywatnie do gina w Gdyni a luxmed to taka moja druga droga ale ostatnio tam jestem często na wizytach -można powiedzieć że chodzę do dwóch lekarzy na raz [emoji38]

Na 99%w wojewódzkim
Jesteś z Gdańska? Wiesz może jak tam porodówka na Zaspie ?[emoji846]

reklama
A robiłaś usg 3 trym w luxmed? Bo nie mam jeszcze skierowania i się zastanawiam czy robią w ramach pakietu
U mnie jest w ramach pakietu ale ja i tak robiłam jeszcze w innym miejscu bo w luxmedzie sprzęt do usg jest słaby a ja chciałam zrobić u kogoś kto zrobi to bardzo dokładnie. Jakby co polecam dr Grzybowski- usg trwało godzinę, mam masę zdjęć i filmiki również :)
Jesteś z Gdańska? Wiesz może jak tam porodówka na Zaspie ?[emoji846]
Tak, ale Nie mam pojęcia jak porodowka na zaspie więc niestety nie pomogę :)

Do góry