reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No tak wlasnie myślałam ze duphaston nie wychodzi na badaniu.
I całkiem możliwe że moje pierwsze poronienie właśnie wynikało z tego niedoboru proga.
czekam na rozwój wydarzeń, mam nadzieję że tym razem będzie okej.
Ale co chwila latam do kibelka sprawdzać czy nie krwawie, zwariowałam prawda? [emoji1787]
Ja do końca ciąży sprawdzałam przy każdej wizycie w wc, więc to normalne :p

reklama
Jesteś z Gdańska? Wiesz może jak tam porodówka na Zaspie ?[emoji846]

Zaspa się bardzo popsuła. Przyszedł nowy ordynator, pozamiatał po swojemu, lekarze poodchodzili. Położne dostają ochrzan za nacięcie krocza, z cc zwlekają do ostatniej chwili i nie jest już z tym tak prosto tam. Słyszałam już te opinie z kilku źródeł.
Sama miałam cc tam 8 lat temu, ale przy drugim trafiłam do wojewódzkiego. Opieka bardzo na plus, tylko pediatrzy słabi bo trzymali mnie tam 5dni nie wiadomo po co. Coś wymyślali, potem się okazało że to w laboratorium się pomylili [emoji19]

Ja jestem z Gdańska też. Porodówka na zaspie ma super opinie z tego co słyszałam. Koleżanka rodziła w lutym i była bardzo zadowolona. Po remoncie, starają się ochronić krocze itp. Ale sama tam nie rodziłam więc nie wiem czy tak jest :)
Jesteś z Gdańska? Wiesz może jak tam porodówka na Zaspie ?[emoji846]

U mnie jest w ramach pakietu ale ja i tak robiłam jeszcze w innym miejscu bo w luxmedzie sprzęt do usg jest słaby a ja chciałam zrobić u kogoś kto zrobi to bardzo dokładnie. Jakby co polecam dr Grzybowski- usg trwało godzinę, mam masę zdjęć i filmiki również :)

Tak, ale Nie mam pojęcia jak porodowka na zaspie więc niestety nie pomogę :)
Ja z Warszawy [emoji12]
Na usg trafiłam do fajnej pani doktor.
Połówkowe też robiłam 2, jedno u lekarza z polecenia [emoji846]

A w którym tygodniu najlepiej zrobić te trzecie badanie prenatalne? Ja aktualnie jestem w trakcie 28 i się właśnie zastanawiam? @monika1708 w którym tygodniu planujesz wykonać te 3 badanie?

Jestem dziś po wizycie i mała ma 1kg. Wg USG termin się przesunął o 3 dni później. Mała jest obrócona główka w dół i jest bardzo nisko, za nisko. Napiera mi na pęcherz i cały czas biegam do toalety. Mam się też oszczędzać, nie ćwiczyć, bo szyjka się skróciła o 1 cm + brać luteina. Zawsze jakieś problemy...
@Paula919191 już liczyłam, że u Ciebie mała będzie zodiakalnym lwem, bo lwy oczywiście najlepsze 😁 trzymam kciuki żeby szybko zdecydowała się przyjść na świat.

Cześć Dziewczyny. Podczytuję was od 17.08 kiedy lekarz na USG poinformował mnie, że moja ciąża przestała się rozwijać w 7 tygodniu. zaproponował, że albo mogę czekać aż samoistnie poronię albo iść do szpitala na zabieg. Postanowiłam czekać.
To była moja pierwsza ciąża po 3 latach starań. Było to również nasze pierwsze podejście do in vitro. Mam endometriozę, o której nie wiedziałam aż profesor Malinowski nie wykrył jej przy okazji badań immunologicznych. Rok temu miałam dość skomplikowaną i długą operację tejże endometriozy przeprowadzoną przez profesora. Okazała się być dość rozległa (IV stopień). Leczę się również immunologicznie. Mam dość niskie AMH (<1). Poza tym wszystko w porządku.

W sobotę pojawiło się krwawienie, które się stopniowo nasilało. Nie było jednak bardzo mocne. Rozmawiałam dwa dni temu z lekarzem i powiedział żeby tak czy inaczej zgłosić się do szpitala w piątek (jutro). Wczoraj wieczorem wydaje mi się, że poroniłam płód z pępowiną. Nie widziałam żadnych innych tkanek takich jak kosmówka.
Chciałam przeprowadzić badania genetyczne. Zabezpieczyłam płód umieszczając go używając rękawiczek jednorazowych w jałowym pojemniku z solą fizjologiczną i włożyłam do lodówki. W informacjach od laboratorium przeczytałam, że nie przyjmują całych płodów, tylko pępowinę, fragmenty płodu, kosmówkę. Zadzwoniłam do laboratorium z pytaniem jak mam przygotować np. samą pępowinę. Panie powiedziała, że zazwyczaj robi to personel medyczny i nie może mi nic poradzić.

Co mam teraz zrobić? Jutro idę do szpitala (o ile mnie przyjmą bo podobno są maksymalnie obłożeni) i nie wiem czy mam jakoś samodzielnie tą pępowinę odseparować i jeśli tak to jak czy brać próbkę ze sobą. Nie wiem ile w tym szpitalu będę a próbka przecież musi być w lodówce. Jestem skołowana. Możecie coś doradzić? Może któraś z was była w podobnej sytuacji?

A w którym tygodniu najlepiej zrobić te trzecie badanie prenatalne? Ja aktualnie jestem w trakcie 28 i się właśnie zastanawiam? @monika1708 w którym tygodniu planujesz wykonać te 3 badanie?

Jestem dziś po wizycie i mała ma 1kg. Wg USG termin się przesunął o 3 dni później. Mała jest obrócona główka w dół i jest bardzo nisko, za nisko. Napiera mi na pęcherz i cały czas biegam do toalety. Mam się też oszczędzać, nie ćwiczyć, bo szyjka się skróciła o 1 cm + brać luteina. Zawsze jakieś problemy...
@Paula919191 już liczyłam, że u Ciebie mała będzie zodiakalnym lwem, bo lwy oczywiście najlepsze [emoji16] trzymam kciuki żeby szybko zdecydowała się przyjść na świat.
Gdybym miała skierowanie to bym się umawiała koło 30 tc, za tydzień mam wizytę wiec będę pytać o to usg bo będę już w 28 [emoji2960]

Ostatnia edycja:
Zaspa się bardzo popsuła. Przyszedł nowy ordynator, pozamiatał po swojemu, lekarze poodchodzili. Położne dostają ochrzan za nacięcie krocza, z cc zwlekają do ostatniej chwili i nie jest już z tym tak prosto tam. Słyszałam już te opinie z kilku źródeł.
Sama miałam cc tam 8 lat temu, ale przy drugim trafiłam do wojewódzkiego. Opieka bardzo na plus, tylko pediatrzy słabi bo trzymali mnie tam 5dni nie wiadomo po co. Coś wymyślali, potem się okazało że to w laboratorium się pomylili [emoji19]

Ech, no właśnie co osoba to opinia ...zależy jakie ktoś ma doświadczenia . Będę musiała się na coś zdecydować . A w wojewódzkim rodziłaś drugi raz CC,niedawno czy już jakiś czas temu ?

reklama
Do góry