reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, czy po poronieniu zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Ja jestem na chwilę obecną przerazona!!! 😱😱😱 w czwartek minęły trzy tygodnie od mojego zabiegu a ja się obawiam że za miesiąc będę mieć łyse placki na głowie ☹️ w tym tygodniu chce jechać zrobić morfologie, sprawdzić poziom żelaza i ferrytyny. Nie wiem czy wiązać to z burzą hormonów po ciąży czy coś mi się faktycznie ostro porypało w organizmie 😞
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy i niezły niedobór b12 🙄

Mi jakoś nadmiernie nie wypadały, ale mogą to być hormony. Widzę jak ogólnie organizm dochodzi do siebie, rozjechane cykle, ja znowu miałam wrażenie ciągłego opuchnięcia, takiego flaka. Ogólnie to lekarz mi powiedział, że po żadnej ciąży nawet krótkiej w organizmie nic nie będzie już takie samo. Ale badania pewnie rób może jakieś suplementy z biotyną?

reklama
Sprawdź przeciwciała tarczycowe, bo z tego co kojarzę, to przy Hashi jest możliwe łysienie plackowate. Choć to może być związane z burza hormonów po poronieniu, która musi się ustabilizować. To może też być problem z wątroba.

@gigi u mnie i moich dzieci najlepiej się sprawdza La Roche lipikar light delikatniejszy, baume mocniejszy, ale obydwa dość tłuste. Moje dzieci nawet mięsa jeść nie mogą, bo im skazę wywala. Jak karmiłam, to też nie mogłam jeść mięsa, bo od razu wychodziła im skaza. Oskarek miał delikatniejsza, za to Helenka... Z czasem nawet neocate ja uczulał, a to przecież hydrolizat. Moim zdaniem warto sprawdzić, czy ma alergię na białko mleka krowiego badaniem.
Ja mam hashimoto od 9 lat i takiego lysenia na szczęście nie mam. A skąd masz taką informację?

Dziewczyny, czy po poronieniu zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Ja jestem na chwilę obecną przerazona!!! 😱😱😱 w czwartek minęły trzy tygodnie od mojego zabiegu a ja się obawiam że za miesiąc będę mieć łyse placki na głowie ☹ w tym tygodniu chce jechać zrobić morfologie, sprawdzić poziom żelaza i ferrytyny. Nie wiem czy wiązać to z burzą hormonów po ciąży czy coś mi się faktycznie ostro porypało w organizmie 😞
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy i niezły niedobór b12 🙄
Raczej stawiam na burze hormonów po poronieniu. Mi wypadały wtedy włosy garściami też byłam przerażona tym. Z czasem minie ale możesz brać biotebal np 😉

Dziewczyny czy któraś z Was miała kiedyś plamienia w II fazie cyklu, ale tylko po stosunku? Naczytałam się, że to polip 🤦😔 ten cykl jest moim pierwszym cyklem owulacyjnym, pierwszym od pół roku i pierwszy raz mam takie plamienia. Wystąpiły 17,21,26, 27 dc i tylko po stosunku w postaci jasno brązowych plamień. Poprzedni okres miałam wywoływany Duphastonem, bo cykl był bezowulacyjny i bardzo długi. Czy może to mieć jakiś wplyw? Teraz owulacja potwierdzona (progesteron w 23 dc 13). Od 3 dc mam zacząć przygodę z stymulacja, ale martwią mnie te plamienia 😔 okresu jak na razie brak.
Hej, ja zmagam sie z plamieniami od 5-6 lat. Rozpoczynają się między 19 a 23 dc i trwaja do miesiaczki. Dopiero kilka miesięcy temu postawiono mi prawdopodobnie właściwa diagnozę - polip. Miałam histeroskopie i wyszło na niej „coś podobnego do polipa”, co należało usunąć. Jestem właśnie po drugiej miesiączce po zabiegu i plamienia nadal mam, ale zamiast trwać 7-10 dni, trwaja 5 i są o wiele, wiele słabsze. Lekarz powiedział, ze po trzeciej miesiączce powinny zaniknąć, zobaczymy. Lekarze tez mówili, ze przyczyna może być nadzerka, ale jednak polip okazał się właściwa diagnoza
No to super ❤ przypomnij mi, na kiedy masz termin? Coś koło 20 sierpnia mi świta.. 😉

Oj Zuzinek jak się uśmiechnie to miękną mi kolana, ale ma też takie dni, że jest mała menda 😆 ma charakterek... Ja nie wiem, @roki1991, Wiki też taka charakterna? 😆

Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🙄
Ostatnio pediatra mierzyła, a my ostatnio w domu, bo z dnia na dzień wyszły jej żebra na wierzch i się wystraszyłam a potem jakoś tak patrzyliśmy na nią i jakąś taka długa się wydawała i miarka kilka podejść zrobiliśmy i za każdym razem to samo wyszło 🤭
Będzie Żmija wysoka, po tatusiu. I dobrze :)

@mohaaa a jak u Was? Testujesz jakoś na dniach, czy już po?

Nie mam sił walczyć, mam ponad 50 stron do nadrobienia i chyba nie dam rady przebrnąć przez to 😉
Niestety nie było czego testować :p aktualnie 10 dc, jutro idę do gina, zobaczymy jak ten cykl.
mam do nadrobienia jakieś 20 stron jeszcze 🙄

Jeśli dajesz mleko ha lub pepti to zielona kupa jest normalna [emoji4]
Dzięki za odpowiedź ale powiem wam że młoda męczy się po tym mleku. Przy profutura nie było problemu. Poczekam do wizyty akurat minie 2 tygodnie i jeśli dalej tak będzie będę chciała zmienić te mleko. Najlepiej jakbyśmy wrócili do profutura jeśli nie będzie się dało to widziałam że hipp jest z ha

Pierwszy cykl po poronieniu. Ostatnio pokazywałam Wam mój progesteron, trochę za niski i biorę Luteine. Dziś w 26 dniu cyklu jak kazal gin zrobilam i jest beta-hcg 13! Powtarzam w poniedziałek. Staram się trzymać w ryzach i za wczasu nie cieszyć.

Boję się, z nutką radości.
Trzymajcie kciuki proszę:)

Dziś beta-hcg 39! Rośnie. Jakoś mało jak na 28 dc. Nie wierzę i się aż boję!

reklama
Do góry