reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A da się jakoś je nawilżać aby nie były takie suche. Lekarka powiedziała aby podać od razu mleko. Pierdki ładnie idą i mała jakoś nie okazuje aby coś się działo.
Dobra a jeśli nie zrobi tej kupy dzisiaj można jakoś zaradzić aby się pojawiła?
Ja bym dala czopka glicerynowego, ale tylko jeśli by ją to męczyło. Ja dwa razy zmieniałam mleko i zawsze mnie uczulała pediatra żeby stopniowo (z bebilonu na bebilon pepti a potem na nutramigen).

reklama
I u mojego synka nietolerancja mleka objawiała się suchą skórą za uszami i pęknięciami skóry pod uchem. Ale dodatkowo miał też czerwone szorstkie plamy na brzuchu i plecach oraz na nadgarstkach.

Dziewczyny kupa zrobiona ale była koloru ciemnego zielonego to dobrze?
Nie wiem czy to mit, ale mówi się że zielona kupa świadczy o objawach alergii pokarmowej.
Co do suchej skóry za uszami mój syn również miał, nie wiąże tego jednak z alergią na mleko, bo nawet po zmianie na nutramigen to się utrzymywało. I to długo, chyba nawet do 5r.ż. jak nie dalej.

Nie wiem czy to mit, ale mówi się że zielona kupa świadczy o objawach alergii pokarmowej.
Co do suchej skóry za uszami mój syn również miał, nie wiąże tego jednak z alergią na mleko, bo nawet po zmianie na nutramigen to się utrzymywało. I to długo, chyba nawet do 5r.ż. jak nie dalej.
Czyli o co chodzi z tą alergia pokarmowa? Coś poważnego?

Dziewczyny, czy po poronieniu zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Ja jestem na chwilę obecną przerazona!!! 😱😱😱 w czwartek minęły trzy tygodnie od mojego zabiegu a ja się obawiam że za miesiąc będę mieć łyse placki na głowie ☹️ w tym tygodniu chce jechać zrobić morfologie, sprawdzić poziom żelaza i ferrytyny. Nie wiem czy wiązać to z burzą hormonów po ciąży czy coś mi się faktycznie ostro porypało w organizmie 😞
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy i niezły niedobór b12 🙄

Dziewczyny, czy po poronieniu zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Ja jestem na chwilę obecną przerazona!!! [emoji33][emoji33][emoji33] w czwartek minęły trzy tygodnie od mojego zabiegu a ja się obawiam że za miesiąc będę mieć łyse placki na głowie [emoji3525] w tym tygodniu chce jechać zrobić morfologie, sprawdzić poziom żelaza i ferrytyny. Nie wiem czy wiązać to z burzą hormonów po ciąży czy coś mi się faktycznie ostro porypało w organizmie [emoji20]
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy i niezły niedobór b12 [emoji849]
Niestety wypadaja... [emoji58]

reklama
Dziewczyny, czy po poronieniu zauważyłyście wzmożone wypadanie włosów? Ja jestem na chwilę obecną przerazona!!! [emoji33][emoji33][emoji33] w czwartek minęły trzy tygodnie od mojego zabiegu a ja się obawiam że za miesiąc będę mieć łyse placki na głowie [emoji3525] w tym tygodniu chce jechać zrobić morfologie, sprawdzić poziom żelaza i ferrytyny. Nie wiem czy wiązać to z burzą hormonów po ciąży czy coś mi się faktycznie ostro porypało w organizmie [emoji20]
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy i niezły niedobór b12 [emoji849]
Sprawdź przeciwciała tarczycowe, bo z tego co kojarzę, to przy Hashi jest możliwe łysienie plackowate. Choć to może być związane z burza hormonów po poronieniu, która musi się ustabilizować. To może też być problem z wątroba.

@gigi u mnie i moich dzieci najlepiej się sprawdza La Roche lipikar light delikatniejszy, baume mocniejszy, ale obydwa dość tłuste. Moje dzieci nawet mięsa jeść nie mogą, bo im skazę wywala. Jak karmiłam, to też nie mogłam jeść mięsa, bo od razu wychodziła im skaza. Oskarek miał delikatniejsza, za to Helenka... Z czasem nawet neocate ja uczulał, a to przecież hydrolizat. Moim zdaniem warto sprawdzić, czy ma alergię na białko mleka krowiego badaniem.

Ostatnia edycja:
Do góry