My 4 wkłucie za 2 tygodnie. My się zastanawiamy nad rotawirusem. Czasami przy listach pojawiają się czerwone plamy. Powiem że położna też na początku powiedziała że to trądzik i aby przebywać esencją z czystka i tak robimy.Hej. Moja Miłka wczoraj miala szczepienia (skończony 8 tydzien) . Tez poszłyśmy na NFZ. Zobaczymy jak będzie przechodzić i albo zostaniemy albo juz te 5w1 następnym razem. Jeżeli chodzi o wkłucia to tez teraz miałysmy 3. Za cztery tygodnie jeszcze pneumokoki jedno wbicie i my dajemy rotawirusy. (Chciałam wszystko na raz ale przychodnia się pomyliła i nie mieli rotaworusow). Plasty odkleiłam w domu. Niczym nie smarowałam. Więcej śpi. Musze tez ja wybudzać na jedzenie. Ja akurat nie przekraczam 4 h pomiędzy karmieniami. Jakby spala to bym wziela na śpiocha. Ale wiele dziewczyn daje po prostu pospać. Szczególnie że jesteście na butelce. Mnie piersi nie pozwalają ale ewidentnie śpi więcej.
Co do krostek. To też takie miała. PODOBNE. u nas to byl trądzik niemowlęcy. Od stabilizujących się moich hormonów.
reklama
Stelle
Fanka BB :)
Jakie badania należy wykonać? Bo u mnie właśnie też ta plamy są tylko na twarzy. I też od biedy da się je podkładem zamaskować... Cały czas myślałam że to z maseczki ale może warto iść w tym kierunkuHmm takich nie... Miałam na twarzy plamy, ale spokojnie do zamaskowania podkładem. Myślałam że to uczulenie na Prenatal Duo [emoji849] Inne objawy to każdy zwalał na ciążę, ale mnie strasznie bolały nadgarstki i kolana. Wcześniej byłam też strasznie przeziębiona.
Zorientowałam się jak zarazilam córkę... U dzieci te poliki to charakterystyczny objaw, bo u nich wirus wywołuje rumień zakaźny. Tydzień po tym jak córka zachorowała zrobiłam badania i miałam zarówno igm jak i igg dodatnie... Zanim trafiłam do szpitala minął kolejny tydzień, i po 18tc nie było co zbierać. Dziecko żyło co prawda, ale rokowania były fatalne.
Dzieci zarażone przed 20tc nie mają szans.
Jivka
Moderator
Z tego co pamiętam to diagnostyka robi te badanie. Parwowirus b19 igg i igm. Koszt jest wysoki, ale nie pamiętam ile. Ja miałam skierowanie od gina z luxmedu i płaciłam 150zł po zniżce.Jakie badania należy wykonać? Bo u mnie właśnie też ta plamy są tylko na twarzy. I też od biedy da się je podkładem zamaskować... Cały czas myślałam że to z maseczki ale może warto iść w tym kierunku [emoji848]
Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
monika1708
Ja bóle miałam dość długo, teraz 21 tc i są czasami ale mniejsze.Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Dzięki bardzo, zawsze dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja tak mam. Trzymam kciuki za Ciebie !Ja bóle miałam dość długo, teraz 21 tc i są czasami ale mniejsze.
josiaaa
Nie swędzi. Ale tez je mam po zew. stronie ud, na rękach. Obejrzałam zdjęcia typowe dla zmian skórnych przy zakażeniu parwowirusem i bardzo, bardzo podobnie ro wyglada.Swędzi Cię to?
Miałam dokładnie takie zmiany tylko po wewnętrznej stronie ud. Pojawiły mi się tuż po porodzie. Swedzialy przeokrutnie! Nic na nie nie pomagało, a lekarze rozkladali ręce. Po 3 tygodniach same zmiany zniknęły. ???
Stelle
Hmm, czyli kosztowne jak wszystko wspomnę jutro o tych moich zmianach u ginekologa, bo pod maseczką nic nie widać ale pewnie nie będzie widział zwiazkuZ tego co pamiętam to diagnostyka robi te badanie. Parwowirus b19 igg i igm. Koszt jest wysoki, ale nie pamiętam ile. Ja miałam skierowanie od gina z luxmedu i płaciłam 150zł po zniżce.
Jivka
Moderator
Niestety większość lekarzy to w ogóle nie ma wiedzy o parwowirusie... Nawet w szpitalu gdzie leżałam mówili że mega rzadko ktoś się trafia [emoji2368]Hmm, czyli kosztowne jak wszystko [emoji2368] wspomnę jutro o tych moich zmianach u ginekologa, bo pod maseczką nic nie widać [emoji14] ale pewnie nie będzie widział zwiazku
reklama
Stelle
Ja w sumie nie mam żadnych boli stawów, w sumie prócz tych plamek to brak objawów może sobie znów coś wmawiam. Zarejestruje się jutro do dermatologa to może mi coś przepisze na toNiestety większość lekarzy to w ogóle nie ma wiedzy o parwowirusie... Nawet w szpitalu gdzie leżałam mówili że mega rzadko ktoś się trafia [emoji2368]
Głupio to zabrzmi ale trochę Ci zazdroszczę... Przynajmniej wiesz co było główna przyczyną