reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej. Moja Miłka wczoraj miala szczepienia (skończony 8 tydzien) . Tez poszłyśmy na NFZ. Zobaczymy jak będzie przechodzić i albo zostaniemy albo juz te 5w1 następnym razem. Jeżeli chodzi o wkłucia to tez teraz miałysmy 3. Za cztery tygodnie jeszcze pneumokoki jedno wbicie i my dajemy rotawirusy. (Chciałam wszystko na raz ale przychodnia się pomyliła i nie mieli rotaworusow). Plasty odkleiłam w domu. Niczym nie smarowałam. Więcej śpi. Musze tez ja wybudzać na jedzenie. Ja akurat nie przekraczam 4 h pomiędzy karmieniami. Jakby spala to bym wziela na śpiocha. Ale wiele dziewczyn daje po prostu pospać. Szczególnie że jesteście na butelce. Mnie piersi nie pozwalają 🙄 ale ewidentnie śpi więcej.
Co do krostek. To też takie miała. PODOBNE. u nas to byl trądzik niemowlęcy. Od stabilizujących się moich hormonów. 😆
My 4 wkłucie za 2 tygodnie. My się zastanawiamy nad rotawirusem. Czasami przy listach pojawiają się czerwone plamy. Powiem że położna też na początku powiedziała że to trądzik i aby przebywać esencją z czystka i tak robimy.

reklama
Hmm takich nie... Miałam na twarzy plamy, ale spokojnie do zamaskowania podkładem. Myślałam że to uczulenie na Prenatal Duo [emoji849] Inne objawy to każdy zwalał na ciążę, ale mnie strasznie bolały nadgarstki i kolana. Wcześniej byłam też strasznie przeziębiona.
Zorientowałam się jak zarazilam córkę... U dzieci te poliki to charakterystyczny objaw, bo u nich wirus wywołuje rumień zakaźny. Tydzień po tym jak córka zachorowała zrobiłam badania i miałam zarówno igm jak i igg dodatnie... Zanim trafiłam do szpitala minął kolejny tydzień, i po 18tc nie było co zbierać. Dziecko żyło co prawda, ale rokowania były fatalne.
Dzieci zarażone przed 20tc nie mają szans.
Jakie badania należy wykonać? Bo u mnie właśnie też ta plamy są tylko na twarzy. I też od biedy da się je podkładem zamaskować... Cały czas myślałam że to z maseczki ale może warto iść w tym kierunku 🤔

Jakie badania należy wykonać? Bo u mnie właśnie też ta plamy są tylko na twarzy. I też od biedy da się je podkładem zamaskować... Cały czas myślałam że to z maseczki ale może warto iść w tym kierunku [emoji848]
Z tego co pamiętam to diagnostyka robi te badanie. Parwowirus b19 igg i igm. Koszt jest wysoki, ale nie pamiętam ile. Ja miałam skierowanie od gina z luxmedu i płaciłam 150zł po zniżce.

Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.

Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Ja bóle miałam dość długo, teraz 21 tc i są czasami ale mniejsze.

Swędzi Cię to?

Miałam dokładnie takie zmiany tylko po wewnętrznej stronie ud. Pojawiły mi się tuż po porodzie. Swedzialy przeokrutnie! Nic na nie nie pomagało, a lekarze rozkladali ręce. Po 3 tygodniach same zmiany zniknęły. ???
Nie swędzi. Ale tez je mam po zew. stronie ud, na rękach. Obejrzałam zdjęcia typowe dla zmian skórnych przy zakażeniu parwowirusem i bardzo, bardzo podobnie ro wyglada.

Z tego co pamiętam to diagnostyka robi te badanie. Parwowirus b19 igg i igm. Koszt jest wysoki, ale nie pamiętam ile. Ja miałam skierowanie od gina z luxmedu i płaciłam 150zł po zniżce.
Hmm, czyli kosztowne jak wszystko 🤷‍♀️ wspomnę jutro o tych moich zmianach u ginekologa, bo pod maseczką nic nie widać 😛 ale pewnie nie będzie widział zwiazku

Hmm, czyli kosztowne jak wszystko [emoji2368] wspomnę jutro o tych moich zmianach u ginekologa, bo pod maseczką nic nie widać [emoji14] ale pewnie nie będzie widział zwiazku
Niestety większość lekarzy to w ogóle nie ma wiedzy o parwowirusie... Nawet w szpitalu gdzie leżałam mówili że mega rzadko ktoś się trafia [emoji2368]

reklama
Niestety większość lekarzy to w ogóle nie ma wiedzy o parwowirusie... Nawet w szpitalu gdzie leżałam mówili że mega rzadko ktoś się trafia [emoji2368]
Ja w sumie nie mam żadnych boli stawów, w sumie prócz tych plamek to brak objawów 🤷‍♀️ może sobie znów coś wmawiam. Zarejestruje się jutro do dermatologa to może mi coś przepisze na to
Głupio to zabrzmi ale trochę Ci zazdroszczę... Przynajmniej wiesz co było główna przyczyną 🙁

Do góry