reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Do dziewczyn które nie dawno urodziły. My dzisiaj jesteśmy po szczepieniach. Pani doktor powiedziała ze mala ma skaze bo zauważyła u małej sporo plam czerwonych na glowie krostek na policzkach. Mi położna powiedziała że to trądzik. Kazała nam zmienić mleko z bebilon profutura na ha.
Teraz te plamy zniknęły. Pojawiają się u młodej jak jest gorąco i się poci.
Miala któraś tak z Was. Żadnych badań nam nie dała.
Teraz Blania śpi. Mieliśmy dzisiaj 3 wklucia. Za 2 tygodnie jeszcze jedna no i jakbyśmy się zdecydowali na meunigokoki i rotawirusa.
Zastanawiam się nad rotawirusem ponieważ jest doustny.
A teraz powiedzcie mi mała jadła po 12 A Już jest 17. Budzić ja na jedzenie czy poczekać aż sama się obudzi ? Te plasterki kiedy odkleic? Od niczego mam altacet w żelu i sodę przygotowana. No i na gorączkę też mam. Pielęgniarka mówiła aby odczekać 6 h i dopiero można podać nawet jest nie ma gorączki bo działa to przeciwbolowo.

No i mam na sprzedaż nie otwarte mleko bebilon profutura 800g mogę sprzedać za 40 zl plus wysyłka.
Co prawda urodziłam dawno :p ale może te zmiany skórne to po prostu potowki? Skoro wychodzi tylko na ciepłe. Plasterki ja zdejmuje zawsze po powrocie do domu - tak jak po swoim pobieraniu krwi ;)
Przeciwbólowo "na wszelki wypadek" nie dawaj nic, to nie ma sensu ;) altacetem posmarowałam, ale w sumie czy to coś dawało to nie wiem ;)

reklama
U mnie tez już ponad miesiąc. :( u mnie ba początku objęta była szyja, teraz już rece i głownie nogi.
Swędzi Cię to?

Miałam dokładnie takie zmiany tylko po wewnętrznej stronie ud. Pojawiły mi się tuż po porodzie. Swedzialy przeokrutnie! Nic na nie nie pomagało, a lekarze rozkladali ręce. Po 3 tygodniach same zmiany zniknęły. ???

Obudziła się sama zjadla i już spi ale na mamusi raczkach. Postaram się wam zrobić zdjęcie i pokazać

Załączniki

• received_272776134171616.jpeg
    received_272776134171616.jpeg
    69,7 KB · Wyświetleń: 67
Do dziewczyn które nie dawno urodziły. My dzisiaj jesteśmy po szczepieniach. Pani doktor powiedziała ze mala ma skaze bo zauważyła u małej sporo plam czerwonych na glowie krostek na policzkach. Mi położna powiedziała że to trądzik. Kazała nam zmienić mleko z bebilon profutura na ha.
Teraz te plamy zniknęły. Pojawiają się u młodej jak jest gorąco i się poci.
Miala któraś tak z Was. Żadnych badań nam nie dała.
Teraz Blania śpi. Mieliśmy dzisiaj 3 wklucia. Za 2 tygodnie jeszcze jedna no i jakbyśmy się zdecydowali na meunigokoki i rotawirusa.
Zastanawiam się nad rotawirusem ponieważ jest doustny.
A teraz powiedzcie mi mała jadła po 12 A Już jest 17. Budzić ja na jedzenie czy poczekać aż sama się obudzi ? Te plasterki kiedy odkleic? Od niczego mam altacet w żelu i sodę przygotowana. No i na gorączkę też mam. Pielęgniarka mówiła aby odczekać 6 h i dopiero można podać nawet jest nie ma gorączki bo działa to przeciwbolowo.

No i mam na sprzedaż nie otwarte mleko bebilon profutura 800g mogę sprzedać za 40 zl plus wysyłka.
Hej. Moja Miłka wczoraj miala szczepienia (skończony 8 tydzien) . Tez poszłyśmy na NFZ. Zobaczymy jak będzie przechodzić i albo zostaniemy albo juz te 5w1 następnym razem. Jeżeli chodzi o wkłucia to tez teraz miałysmy 3. Za cztery tygodnie jeszcze pneumokoki jedno wbicie i my dajemy rotawirusy. (Chciałam wszystko na raz ale przychodnia się pomyliła i nie mieli rotaworusow). Plasty odkleiłam w domu. Niczym nie smarowałam. Więcej śpi. Musze tez ja wybudzać na jedzenie. Ja akurat nie przekraczam 4 h pomiędzy karmieniami. Jakby spala to bym wziela na śpiocha. Ale wiele dziewczyn daje po prostu pospać. Szczególnie że jesteście na butelce. Mnie piersi nie pozwalają 🙄 ale ewidentnie śpi więcej.
Co do krostek. To też takie miała. PODOBNE. u nas to byl trądzik niemowlęcy. Od stabilizujących się moich hormonów. 😆

Ja do Olszewskiej :)
No koszty są olbrzymie, my robiliśmy bardzo duzo badań zarówno ja jak i mąż, w tysiącach na bank to poszło, teraz wizyty prywatne, leki... Wszystko kosztuje ale myślę sobie ze warto bo już niebawem czeka nas nagroda [emoji16][emoji16] u doktora Piatkowskiego prowadzę ciążę :) już tu nie raz pisałam ze polecam w 100% :) a ty do kogo teraz chodzisz??

Już mi się te moje dziecko sni po nocach;p dziś na przykład śniłam ze karmię piersią i mała nie umiała ssać a te mleko to aż ze mnie tryskalo [emoji28][emoji28] i ona była tak aaa duża już a mimo to mówię do niej pij te mleko bo inaczej będą Cię chcieli zabrać do szpitala bo za mało przybierasz na wadze [emoji23][emoji23] ostatnio mi się śniło ze byłam na usg a tam na obrazie normalnie twarz było widać i się usmiechala z zębami [emoji23][emoji23] nie wiem co mnie jeszcze czeka do porodu z tymi snami ;p

reklama
Do góry