reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Możesz zrobić zdjęcie i pokazać jak wygląda to u Ciebie? I gdzie masz umiejscowiione te zmiany? Mnie się przyplątało coś takiego w okolicy ust po obu stronach, w okolicy tych załamań biegnących od skrzydełka nosa do ust. Rano po umyciu są to zaognione, rozdane, czerwone placki. A jak nałożę podkład to ma to taka grudkowatą, chropawatą strukturę. Tylko że u mnie już się to długo utrzymuje, a na necie piszą że ta wysypka dość szybko zanika 🙄
U mnie tez już ponad miesiąc. :( u mnie ba początku objęta była szyja, teraz już rece i głownie nogi.

Załączniki

• 10C0EDD3-03E6-4BBC-BC74-619BA2C7084E.jpeg
    10C0EDD3-03E6-4BBC-BC74-619BA2C7084E.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 77
  • F7C5754C-3ACE-40DC-94B3-06020257E401.jpeg
    F7C5754C-3ACE-40DC-94B3-06020257E401.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 77
reklama
U mnie tez już ponad miesiąc. :( u mnie ba początku objęta była szyja, teraz już rece i głownie nogi.
Eh kurcze, nieładnie to wygląda... Ale u mnie to chyba nie to 🤷‍♀️ mam to tak małe że ciężko w ogóle złapać na zdjęciu. Wiesz jak możesz to leczyć? Czy musisz czekać aż samo zniknie?

Do dziewczyn które nie dawno urodziły. My dzisiaj jesteśmy po szczepieniach. Pani doktor powiedziała ze mala ma skaze bo zauważyła u małej sporo plam czerwonych na glowie krostek na policzkach. Mi położna powiedziała że to trądzik. Kazała nam zmienić mleko z bebilon profutura na ha.
Teraz te plamy zniknęły. Pojawiają się u młodej jak jest gorąco i się poci.
Miala któraś tak z Was. Żadnych badań nam nie dała.
Teraz Blania śpi. Mieliśmy dzisiaj 3 wklucia. Za 2 tygodnie jeszcze jedna no i jakbyśmy się zdecydowali na meunigokoki i rotawirusa.
Zastanawiam się nad rotawirusem ponieważ jest doustny.
A teraz powiedzcie mi mała jadła po 12 A Już jest 17. Budzić ja na jedzenie czy poczekać aż sama się obudzi ? Te plasterki kiedy odkleic? Od niczego mam altacet w żelu i sodę przygotowana. No i na gorączkę też mam. Pielęgniarka mówiła aby odczekać 6 h i dopiero można podać nawet jest nie ma gorączki bo działa to przeciwbolowo.

No i mam na sprzedaż nie otwarte mleko bebilon profutura 800g mogę sprzedać za 40 zl plus wysyłka.

Do dziewczyn które nie dawno urodziły. My dzisiaj jesteśmy po szczepieniach. Pani doktor powiedziała ze mala ma skaze bo zauważyła u małej sporo plam czerwonych na glowie krostek na policzkach. Mi położna powiedziała że to trądzik. Kazała nam zmienić mleko z bebilon profutura na ha.
Teraz te plamy zniknęły. Pojawiają się u młodej jak jest gorąco i się poci.
Miala któraś tak z Was. Żadnych badań nam nie dała.
Teraz Blania śpi. Mieliśmy dzisiaj 3 wklucia. Za 2 tygodnie jeszcze jedna no i jakbyśmy się zdecydowali na meunigokoki i rotawirusa.
Zastanawiam się nad rotawirusem ponieważ jest doustny.
A teraz powiedzcie mi mała jadła po 12 A Już jest 17. Budzić ja na jedzenie czy poczekać aż sama się obudzi ? Te plasterki kiedy odkleic? Od niczego mam altacet w żelu i sodę przygotowana. No i na gorączkę też mam. Pielęgniarka mówiła aby odczekać 6 h i dopiero można podać nawet jest nie ma gorączki bo działa to przeciwbolowo.

No i mam na sprzedaż nie otwarte mleko bebilon profutura 800g mogę sprzedać za 40 zl plus wysyłka.
Plasterki odkleja się od razu, ja na to nakleiłam od razu gaziki z altacetem bo lubi Łucji puchnąć.
Akurat dzisiaj miałyśmy też szczepienie.
Ciesz się że śpi, moja starsza tak miała. Cudowny czas [emoji23] Młodsza udaje że nic się nie stało [emoji23]

Plasterki odkleja się od razu, ja na to nakleiłam od razu gaziki z altacetem bo lubi Łucji puchnąć.
Akurat dzisiaj miałyśmy też szczepienie.
Ciesz się że śpi, moja starsza tak miała. Cudowny czas [emoji23] Młodsza udaje że nic się nie stało [emoji23]
Mi to szkoda jej budzić aby odkleic te plasterki.
Tylko czy ja wieczorem przebudzic na jedzenie jeśli sama się nie przebudzi?

reklama
Przepraszam, ze pytam. Ale czy miałaś może zmiany skórne? Rozlane, nieładne. Zdjęcie dodałam ciut wyżej w wątku.
I jak doszłas do tego, ze to finalnie był parwowirus? Ginekolog Cię pokierowała?
Hmm takich nie... Miałam na twarzy plamy, ale spokojnie do zamaskowania podkładem. Myślałam że to uczulenie na Prenatal Duo [emoji849] Inne objawy to każdy zwalał na ciążę, ale mnie strasznie bolały nadgarstki i kolana. Wcześniej byłam też strasznie przeziębiona.
Zorientowałam się jak zarazilam córkę... U dzieci te poliki to charakterystyczny objaw, bo u nich wirus wywołuje rumień zakaźny. Tydzień po tym jak córka zachorowała zrobiłam badania i miałam zarówno igm jak i igg dodatnie... Zanim trafiłam do szpitala minął kolejny tydzień, i po 18tc nie było co zbierać. Dziecko żyło co prawda, ale rokowania były fatalne.
Dzieci zarażone przed 20tc nie mają szans.

Do góry