reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.

Ja bóle podbrzusza i pachwin miałam od początku do 20 tygodnia. Były to mocne bóle na początku cały czas, później po wysiłku a teraz nic. Lekarz mówił, że na początku to normalne. Brałam luteinę i jak mocno bolało to miałam brać nospe. Więc nie martw się ;) trzymam kciuki!

reklama
Ja bóle podbrzusza i pachwin miałam od początku do 20 tygodnia. Były to mocne bóle na początku cały czas, później po wysiłku a teraz nic. Lekarz mówił, że na początku to normalne. Brałam luteinę i jak mocno bolało to miałam brać nospe. Więc nie martw się ;) trzymam kciuki!
Dzięki! Dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja tak mam! Mam dzisiaj lekarza, mam nadzieje ze zaradzi i będzie dobrze 🙂

U mnie było ok a kazał czekać ale co lekarz to opinia.
Kurcze, tak teraz myślę że przecież gdyby poronienie spowodował jakiś wirus to wyszłoby to może na badaniu Hist-pat 🙄 faktycznie za dużo znów wymyślam
Ja miałam na wyniku: stan zapalany z granulocytarnymi naciekami. Wiec gin zasugerowała zapalenie.

Tylko z tym zapaleniem w hist.pat. - to ciężko określić moment jego powstania. Czy on był przyczyną poronienia, czy pojawił się jako jego skutek.

Witajcie dziewczyny, mam pytanie, wczoraj miałam wykonywany zabieg łyżeczkowania. W 12 tygodniu podczas usg, dowiedziałam się, ze ciąża obumarła w 9 tyg. Od razu po zabiegu miałam dość obfite krwawienie przez Ok 2 godziny, później tylko delikatne plamienie, a dzisiaj już zupełnie nic. Czy to normalne ??
Ja godzinę po zabiegu wstałam z łóżka szpitalnego i dosłownie zalałam się krwią! Ale wyleciało co miało wylecieć i potem miałam tylko plemienia przez około tydzień. Więc myślę że nie masz się czym martwić 🙂
Nie czekałaś 3 cykli? Bo ja tez chciałabym wszystko przyspieszyć, ale z drugiej strony się boje i chyba jednak jeszcze poczekam... Chyba, ze nie miałaś zabiegu, wtedy sprawa jest inna.
A jesteś już po pierwszej @ od zabiegu? Mnie ginekolog i ciocia pracująca jako położna w szpitalu kazali jednak wstrzymać się te 3 miesiące... Tylko zastanawiam się co w sytuacji jak rozjadą mi się cykle i np w przeciągu tych trzech miesięcy będę mieć tylko dwa razy @ bo jeszcze ginekolog tydzień po zabiegu mówił że teraz czekam na pierwszą @, potem dwie kolejne i możemy działać 🙄
Nawet po zabiegu nie trzeba czekać mitycznych 3 cykli ;) jeśli po pierwszej @na usg jest okej, to lekarze dają zielone swiatlo
Mnie jeszce ciocia tłumaczyła że ten czas jest potrzebny żeby ta blond macicy się odbudowała... Sama najchętniej bym nie czekała 😒
@Stelle a co masz na wyniku na moim były tylko dwa zdania dosłownie o martwej ciszy, kosmowce i łożysku.
Kurcze to zaczynam się martwić bo na moim wynikiu nie ma nic co wskazywałoby na ciążę! 😱 mam tak:
Materiał: wyskrobiny
Jama macicy,
Obfite, bloniaste, gabczaste fragmenty tkankowe

Wynik: fragmenty doczesnej i endometrium z cechami reakcji Arias Stella
@josiaaa

reklama
Obudziła się sama zjadla i już spi ale na mamusi raczkach. Postaram się wam zrobić zdjęcie i pokazać
U nas taka wysypka robiła się jak zjadłam jajko albo pomidora i karmiłam piersią. Od kiedy przeszła na mm nie pojawiają się w ogóle.
I co zadecydowałaś z rota? My zaszczepiliśmy. :)

Jak marudzi przy ściąganiu plastrów to jest fajny spray Akutol do bezbolesnego odrywania plasterków. Jak płakała nasza to po tym nawet się nie zorientowała 😅

@Jivka u nas Zuź też nie reaguje na szczepienia, jak gdyby nigdy nic się nie wydarzyło się zachowuje 😂
Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Gratulacje ❤️
Ja niemal całą ciąże miałam bóle podbrzusza, na początku kłujące potem takie jak miesiączkowe. W kwietniu urodziłam zdrowa córeczkę. Trzymam kciuki 😉

Dziewczyny, po porodzie jak wyglądały Wasze miesiączki, ja jestem w trakcie, to już dziesiąty dzień, mam dość 🥴

Do góry