reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.

Ja bóle podbrzusza i pachwin miałam od początku do 20 tygodnia. Były to mocne bóle na początku cały czas, później po wysiłku a teraz nic. Lekarz mówił, że na początku to normalne. Brałam luteinę i jak mocno bolało to miałam brać nospe. Więc nie martw się ;) trzymam kciuki!

reklama
Ja bóle podbrzusza i pachwin miałam od początku do 20 tygodnia. Były to mocne bóle na początku cały czas, później po wysiłku a teraz nic. Lekarz mówił, że na początku to normalne. Brałam luteinę i jak mocno bolało to miałam brać nospe. Więc nie martw się ;) trzymam kciuki!
Dzięki! Dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja tak mam! Mam dzisiaj lekarza, mam nadzieje ze zaradzi i będzie dobrze 🙂

U mnie było ok a kazał czekać ale co lekarz to opinia.
Kurcze, tak teraz myślę że przecież gdyby poronienie spowodował jakiś wirus to wyszłoby to może na badaniu Hist-pat 🙄 faktycznie za dużo znów wymyślam
Ja miałam na wyniku: stan zapalany z granulocytarnymi naciekami. Wiec gin zasugerowała zapalenie.

Tylko z tym zapaleniem w hist.pat. - to ciężko określić moment jego powstania. Czy on był przyczyną poronienia, czy pojawił się jako jego skutek.

Witajcie dziewczyny, mam pytanie, wczoraj miałam wykonywany zabieg łyżeczkowania. W 12 tygodniu podczas usg, dowiedziałam się, ze ciąża obumarła w 9 tyg. Od razu po zabiegu miałam dość obfite krwawienie przez Ok 2 godziny, później tylko delikatne plamienie, a dzisiaj już zupełnie nic. Czy to normalne ??
Ja godzinę po zabiegu wstałam z łóżka szpitalnego i dosłownie zalałam się krwią! Ale wyleciało co miało wylecieć i potem miałam tylko plemienia przez około tydzień. Więc myślę że nie masz się czym martwić 🙂
Nie czekałaś 3 cykli? Bo ja tez chciałabym wszystko przyspieszyć, ale z drugiej strony się boje i chyba jednak jeszcze poczekam... Chyba, ze nie miałaś zabiegu, wtedy sprawa jest inna.
A jesteś już po pierwszej @ od zabiegu? Mnie ginekolog i ciocia pracująca jako położna w szpitalu kazali jednak wstrzymać się te 3 miesiące... Tylko zastanawiam się co w sytuacji jak rozjadą mi się cykle i np w przeciągu tych trzech miesięcy będę mieć tylko dwa razy @ bo jeszcze ginekolog tydzień po zabiegu mówił że teraz czekam na pierwszą @, potem dwie kolejne i możemy działać 🙄
Nawet po zabiegu nie trzeba czekać mitycznych 3 cykli ;) jeśli po pierwszej @na usg jest okej, to lekarze dają zielone swiatlo
Mnie jeszce ciocia tłumaczyła że ten czas jest potrzebny żeby ta blond macicy się odbudowała... Sama najchętniej bym nie czekała 😒
@Stelle a co masz na wyniku na moim były tylko dwa zdania dosłownie o martwej ciszy, kosmowce i łożysku.
Kurcze to zaczynam się martwić bo na moim wynikiu nie ma nic co wskazywałoby na ciążę! 😱 mam tak:
Materiał: wyskrobiny
Jama macicy,
Obfite, bloniaste, gabczaste fragmenty tkankowe

Wynik: fragmenty doczesnej i endometrium z cechami reakcji Arias Stella
@josiaaa

reklama
Obudziła się sama zjadla i już spi ale na mamusi raczkach. Postaram się wam zrobić zdjęcie i pokazać
U nas taka wysypka robiła się jak zjadłam jajko albo pomidora i karmiłam piersią. Od kiedy przeszła na mm nie pojawiają się w ogóle.
I co zadecydowałaś z rota? My zaszczepiliśmy. :)

Jak marudzi przy ściąganiu plastrów to jest fajny spray Akutol do bezbolesnego odrywania plasterków. Jak płakała nasza to po tym nawet się nie zorientowała 😅

@Jivka u nas Zuź też nie reaguje na szczepienia, jak gdyby nigdy nic się nie wydarzyło się zachowuje 😂
Dziewczyny, wracam z nowością w postaci ciazy. Udało Się po pierwszej miesiączce. Powiedzcie mi moje drogie, czy miałyście bóle w podbrzuszu na początku ciazy i wszystko było w porządku? Wg OM jestem w 6tc, dokładnie w tym samym w którym zatrzymała mi się poprzednia ciąża. Jestem na acardzie i duphespnie, No i hashimoto. I wiadomo ze każde najmniejsze kłucie czy bolenie od razu nakręca psyche. Plamien nie ma żadnych. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.
Gratulacje ❤️
Ja niemal całą ciąże miałam bóle podbrzusza, na początku kłujące potem takie jak miesiączkowe. W kwietniu urodziłam zdrowa córeczkę. Trzymam kciuki 😉

Dziewczyny, po porodzie jak wyglądały Wasze miesiączki, ja jestem w trakcie, to już dziesiąty dzień, mam dość 🥴

Do góry