reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No to super ❤ przypomnij mi, na kiedy masz termin? Coś koło 20 sierpnia mi świta.. 😉

Oj Zuzinek jak się uśmiechnie to miękną mi kolana, ale ma też takie dni, że jest mała menda 😆 ma charakterek... Ja nie wiem, @roki1991, Wiki też taka charakterna? 😆

Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🙄
Ostatnio pediatra mierzyła, a my ostatnio w domu, bo z dnia na dzień wyszły jej żebra na wierzch i się wystraszyłam a potem jakoś tak patrzyliśmy na nią i jakąś taka długa się wydawała i miarka kilka podejść zrobiliśmy i za każdym razem to samo wyszło 🤭
Będzie Żmija wysoka, po tatusiu. I dobrze :)

@mohaaa a jak u Was? Testujesz jakoś na dniach, czy już po?

Nie mam sił walczyć, mam ponad 50 stron do nadrobienia i chyba nie dam rady przebrnąć przez to 😉

Oj taaaak, charakterek to ona ma.... dalej nie śpi a mnie już trafia

reklama
Termin z usg prenatalnego mam na 22sierpnia i go się trzymam :) nie chciałabym przenosić, szczerze to wolałabym urodzić w okolicach 39tygodnia ale zobaczymy :)
Wszystko wyjdzie w praniu, musisz się tu uzbroić w cierpliwość. 😉 Ja nie wiem, byłam jakas inna, 3 trymestr zleciał sama nawet nie wiem kiedy 😉

Oj taaaak, charakterek to ona ma.... dalej nie śpi a mnie już trafia
A to i moja późno chodzi spać 🥴 o 20-21 zaśnie, to po 10 minutach pobudka i gada... 😁 Dopiero koło 22-23 idzie spać tak już na noc.

Hej dziewczyny, mam pytanie. Poronilam w maju - poronienie zatrzymane. Byla juz jedna miesiaczka po poronieniu, na wizycie kontrolnej wszystko ok. Gin kazala mi zrobic progesteron w 7 dniu po owulacji, wykonalam w poniedzialek wynosił 32.4 nmol/l. Napisalam do gin - zero odezwu. Nie wiem czy to niski wynik, czy mam sie martwić i dobijac do niej? Czy jest to wskazanie do luteiny? Czy to norma?

Jeśli któraś z Was się orientuję to proszę o odpowiedź, bo w Internecie można znaleźć wszystko i nic. :(

Hej dziewczyny, mam pytanie. Poronilam w maju - poronienie zatrzymane. Byla juz jedna miesiaczka po poronieniu, na wizycie kontrolnej wszystko ok. Gin kazala mi zrobic progesteron w 7 dniu po owulacji, wykonalam w poniedzialek wynosił 32.4 nmol/l. Napisalam do gin - zero odezwu. Nie wiem czy to niski wynik, czy mam sie martwić i dobijac do niej? Czy jest to wskazanie do luteiny? Czy to norma?

Jeśli któraś z Was się orientuję to proszę o odpowiedź, bo w Internecie można znaleźć wszystko i nic. :(
Z tego co mi się wydaje to dobrze, po owulacji i w ciąży wysoki progesteron jest jak najbardziej pożądanym wynikiem :)
A to jest wysoki wynik.

Taki wynik jest okej. Na tym etapie wskazuje że owu była, A to najważniejsze. Wynik wysoki, także bez paniki

Musisz ten wynik pomnożyć razy 0.314 i wyjdzie wynik w jednostkach ng. Jeśli powyżej 10 to była owulacja a jak poniżej to nie było.

reklama
Hej Dziewczyny. Z jakim lekarzem konsultowałyście wynik badań na mutacje pai 1? Mi ginekolog mówi że mam iść do immunologa żeby zadecydował o acardzie i ewentualnie heparynie. Czy to dobra specjalizacja? Podobno genetyk albo hematolog jest od tego? Plus mam zrobić badanie komórek nk i też do tego samego lekarza z tym uderzać.
Czy orientujecie się czy mogę się starać i w tym samym cyklu zrobić badanie komórek nk? Czy gdyby się udało w tym cyklu to wynik badania będzie wiarygodny i zdążę zareagować lekami?

Ostatnia edycja:
Do góry