reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No to super ❤ przypomnij mi, na kiedy masz termin? Coś koło 20 sierpnia mi świta.. 😉

Oj Zuzinek jak się uśmiechnie to miękną mi kolana, ale ma też takie dni, że jest mała menda 😆 ma charakterek... Ja nie wiem, @roki1991, Wiki też taka charakterna? 😆

Nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🙄
Ostatnio pediatra mierzyła, a my ostatnio w domu, bo z dnia na dzień wyszły jej żebra na wierzch i się wystraszyłam a potem jakoś tak patrzyliśmy na nią i jakąś taka długa się wydawała i miarka kilka podejść zrobiliśmy i za każdym razem to samo wyszło 🤭
Będzie Żmija wysoka, po tatusiu. I dobrze :)

@mohaaa a jak u Was? Testujesz jakoś na dniach, czy już po?

Nie mam sił walczyć, mam ponad 50 stron do nadrobienia i chyba nie dam rady przebrnąć przez to 😉

Oj taaaak, charakterek to ona ma.... dalej nie śpi a mnie już trafia

reklama
Termin z usg prenatalnego mam na 22sierpnia i go się trzymam :) nie chciałabym przenosić, szczerze to wolałabym urodzić w okolicach 39tygodnia ale zobaczymy :)
Wszystko wyjdzie w praniu, musisz się tu uzbroić w cierpliwość. 😉 Ja nie wiem, byłam jakas inna, 3 trymestr zleciał sama nawet nie wiem kiedy 😉

Oj taaaak, charakterek to ona ma.... dalej nie śpi a mnie już trafia
A to i moja późno chodzi spać 🥴 o 20-21 zaśnie, to po 10 minutach pobudka i gada... 😁 Dopiero koło 22-23 idzie spać tak już na noc.

Hej dziewczyny, mam pytanie. Poronilam w maju - poronienie zatrzymane. Byla juz jedna miesiaczka po poronieniu, na wizycie kontrolnej wszystko ok. Gin kazala mi zrobic progesteron w 7 dniu po owulacji, wykonalam w poniedzialek wynosił 32.4 nmol/l. Napisalam do gin - zero odezwu. Nie wiem czy to niski wynik, czy mam sie martwić i dobijac do niej? Czy jest to wskazanie do luteiny? Czy to norma?

Jeśli któraś z Was się orientuję to proszę o odpowiedź, bo w Internecie można znaleźć wszystko i nic. :(

Hej dziewczyny, mam pytanie. Poronilam w maju - poronienie zatrzymane. Byla juz jedna miesiaczka po poronieniu, na wizycie kontrolnej wszystko ok. Gin kazala mi zrobic progesteron w 7 dniu po owulacji, wykonalam w poniedzialek wynosił 32.4 nmol/l. Napisalam do gin - zero odezwu. Nie wiem czy to niski wynik, czy mam sie martwić i dobijac do niej? Czy jest to wskazanie do luteiny? Czy to norma?

Jeśli któraś z Was się orientuję to proszę o odpowiedź, bo w Internecie można znaleźć wszystko i nic. :(
Z tego co mi się wydaje to dobrze, po owulacji i w ciąży wysoki progesteron jest jak najbardziej pożądanym wynikiem :)
A to jest wysoki wynik.

Taki wynik jest okej. Na tym etapie wskazuje że owu była, A to najważniejsze. Wynik wysoki, także bez paniki

Musisz ten wynik pomnożyć razy 0.314 i wyjdzie wynik w jednostkach ng. Jeśli powyżej 10 to była owulacja a jak poniżej to nie było.

reklama
Hej Dziewczyny. Z jakim lekarzem konsultowałyście wynik badań na mutacje pai 1? Mi ginekolog mówi że mam iść do immunologa żeby zadecydował o acardzie i ewentualnie heparynie. Czy to dobra specjalizacja? Podobno genetyk albo hematolog jest od tego? Plus mam zrobić badanie komórek nk i też do tego samego lekarza z tym uderzać.
Czy orientujecie się czy mogę się starać i w tym samym cyklu zrobić badanie komórek nk? Czy gdyby się udało w tym cyklu to wynik badania będzie wiarygodny i zdążę zareagować lekami?

Ostatnia edycja:
Do góry