reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nadziejka93 ja brałam rok temu luteinę aż 10dni i po dwóch dniach od odstawienia przyszedł okres. Z polecenia ginekolog dopiero od nowego cyklu zaczęłam brać cyclodynon.

A u mnie cyrk na kółkach. Znów cykl rozjechany. Ostatnio trwał 40dni, a teraz mam już 44dc i nic miesiączki nie zwiastuje. Testy negatywne, zresztą nie ma realnej szansy żebym była w ciąży. Wyć mi się chce, bo najprawdopodobniej to wina nowych leków na cukier. Nie chcę ich odstawiać, bo jednak 3kg spadło, ale ten brak miesiączki mnie przeraża.

@młoda1994 jak tam Wasze wyniki?

reklama
@nadziejka93 ja brałam rok temu luteinę aż 10dni i po dwóch dniach od odstawienia przyszedł okres. Z polecenia ginekolog dopiero od nowego cyklu zaczęłam brać cyclodynon.

A u mnie cyrk na kółkach. Znów cykl rozjechany. Ostatnio trwał 40dni, a teraz mam już 44dc i nic miesiączki nie zwiastuje. Testy negatywne, zresztą nie ma realnej szansy żebym była w ciąży. Wyć mi się chce, bo najprawdopodobniej to wina nowych leków na cukier. Nie chcę ich odstawiać, bo jednak 3kg spadło, ale ten brak miesiączki mnie przeraża.

Dziękuję że pytasz. Jeszcze nic nie wiem. Jutro jedziemy na badanie nasienia na 7.30 a o 10:30 spotkanie z panią doktor i omówienie moich wyników z krwi i wyniki nasienia mają być też gotowe jutro na wizycie[emoji4]

Przybija piątke z cyklem.... mój też się rozjechal w kosmos :( identycznie, testy negatywne, A tu dalej cisza...

Dziewczyny, czy możecie mi polecić jakieś badania które warto zrobić po straconej ciąży? Co prawda poroniłam w styczniu, ale dopiero teraz postanowiłam wziąć się za jakąś diagnostykę na przyszłość. Obecnie 1dc, w końcu! Cykle bezowulacyjne po zabiegu, za półtora tygodnia wizyta u nowego lekarza.

@roki_1991 super 🥰 spróbuj z miositogyn GT może zda egzamin. Karmisz jeszcze piersią?

@nadziejka93 zrób na początku badania hormonalne, pakiet tarczycowy. Ogólnie robiłaś jakieś badania wcześniej?
Na razie robiłam tylko TSH (było 2.9,dostałam Euthyrox 25 i spadło na 1.49 i prolaktynę 12 do normy 26. Teraz w 3dc idę zrobić FSH, LH, testosteron, androstedion, estradiol i morfologię bo dawno nie robiłam. Zastanawiam się jeszcze nad kwasem foliowym czy Homocysteiną.

reklama
Na razie robiłam tylko TSH (było 2.9,dostałam Euthyrox 25 i spadło na 1.49 i prolaktynę 12 do normy 26. Teraz w 3dc idę zrobić FSH, LH, testosteron, androstedion, estradiol i morfologię bo dawno nie robiłam. Zastanawiam się jeszcze nad kwasem foliowym czy Homocysteiną.
Mi ginekolog zleciła d3, b12, homocysteine, białko c i s, badania na trombofilie i komórki nk.

Do góry