reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny czy któraś z Was wypełniała taka deklarację do lekarza. Pomożecie wypełnić Zobacz załącznik 1132552
Mam dwie jedną do lekarza druga do pielęgniarki środowiskowej.

Chciałam się jeszcze zapytać sprawdziły się u was szumi miś? Bo ja zauważyłam że jak gotuje wodę w czajniki elektrycznym on ma właśnie taki szum i mała się uspokaja. I zastanawiam się nad kupnem ale ceny powalaja z nóg
Teraz to są aplikacje na telefon z szumami,ja mam "usypianie dziecka". Są różne szumy do wyboru. Ale nie używałam [emoji4]

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was wypełniała taka deklarację do lekarza. Pomożecie wypełnić Zobacz załącznik 1132552

Chciałam się jeszcze zapytać sprawdziły się u was szumi miś? Bo ja zauważyłam że jak gotuje wodę w czajniki elektrycznym on ma właśnie taki szum i mała się uspokaja. I zastanawiam się nad kupnem ale ceny powalaja z nóg
Dwie kopie są z danymi Twojego dziecka i dotyczą wyboru minimum pediatry, bo inaczej nie przyjmą dziecka do lekarza ;)
Ty musisz (z teho co wiem) wpisać się do tej samej przychodzi z dzieckiem. Więc też musisz wybrać lekarza rodzinnego i dla Ciebie powinna być polozna. Ale polozna się już wybieralo wypisują deklarację w szpitaku. Rejestrpwalas już bobasa do jakiejś przychodni ? ;) czy to pierwszy raz? 🙂

Dwie kopie są z danymi Twojego dziecka i dotyczą wyboru minimum pediatry, bo inaczej nie przyjmą dziecka do lekarza ;)
Ty musisz (z teho co wiem) wpisać się do tej samej przychodzi z dzieckiem. Więc też musisz wybrać lekarza rodzinnego i dla Ciebie powinna być polozna. Ale polozna się już wybieralo wypisują deklarację w szpitaku. Rejestrpwalas już bobasa do jakiejś przychodni ? ;) czy to pierwszy raz? [emoji846]
Dziecko nie musi być w tej samej przychodni [emoji4] Ja jestem w 1, moje dzieci w 2, a położną miałam w 3 [emoji4]

Dziecko nie musi być w tej samej przychodni [emoji4] Ja jestem w 1, moje dzieci w 2, a położną miałam w 3 [emoji4]
To mnie oszukali! W Katowicach faktycznie tal miałam jak pisesz. Ale tutaj na wsi (mieszkamy chwilowo i rodzicow) zaznaczyli ze jeden z rodziców musi być też zapisany do przychodni z dzieckiem.
Ehhh. Muszę wam powiedzieć, że cała moja walkę i trudności z coaza i dzieckiem i leczeniem przechodziłam w Katowicach. W dużym mieście. mieszkałam blisko spodka i laboratorium śląskiego gdzie robiłam badania. I teraz będąc od 2 tygodni na wsi dostaje szału. (Do 19 roku życia mieszkałam na wsi i jako tako uwielbiam spokój i nature) ale załatwić coś to graniczy z cudem. Docdzwonic się do rejestracji, jakieś stare druczki mają, stare podejście, lekarze co zatrzymali się na wiedzy że studiów. Problem nawet aby w przychodzi pobrali krew małej do badania tsh. (A mam skierowanie od ich lekarki). I kierują mnie do szpitala. W dobie worusa mam jechać do ogromnego szpitala z ich skierowaniem na pobranie krwi...no ręce mi ostatnio opadly przez to. Więc może oni nie wiedzą w mojej przychodni że dziecko może być samo zapisane.
Więc czekam tylko na usg bioderek i przewidujemy malutka do innej przychodni.
Się nakrecilam...🙄🙄

Dziewczyny czy któraś z Was brała kiedyś suplementy z Niepokalankiem? Castagnus albo Cyklodydon itp? Biorę go od początku cyklu z tym że w tym cyklu brałam też Duphaston na wywołanie okresu. Dzisiaj 4 dzień po odstawieniu Duphastonu, wczoraj rano plemieniem, ale okresu brak. Zastanawiam się czy odstawić też teraz tego niepokalanka? Czy mógł on mi wydłużyć cykl? I jakoś wpłynąć na działanie Duphastonu? Dzisiaj 47 dc 🤦😔

To mnie oszukali! W Katowicach faktycznie tal miałam jak pisesz. Ale tutaj na wsi (mieszkamy chwilowo i rodzicow) zaznaczyli ze jeden z rodziców musi być też zapisany do przychodni z dzieckiem.
Ehhh. Muszę wam powiedzieć, że cała moja walkę i trudności z coaza i dzieckiem i leczeniem przechodziłam w Katowicach. W dużym mieście. mieszkałam blisko spodka i laboratorium śląskiego gdzie robiłam badania. I teraz będąc od 2 tygodni na wsi dostaje szału. (Do 19 roku życia mieszkałam na wsi i jako tako uwielbiam spokój i nature) ale załatwić coś to graniczy z cudem. Docdzwonic się do rejestracji, jakieś stare druczki mają, stare podejście, lekarze co zatrzymali się na wiedzy że studiów. Problem nawet aby w przychodzi pobrali krew małej do badania tsh. (A mam skierowanie od ich lekarki). I kierują mnie do szpitala. W dobie worusa mam jechać do ogromnego szpitala z ich skierowaniem na pobranie krwi...no ręce mi ostatnio opadly przez to. Więc może oni nie wiedzą w mojej przychodni że dziecko może być samo zapisane.
Się nakrecilam...[emoji849][emoji849]
Jakby co to (chyba) raz w roku masz prawo zmienić lekarza/przychodnię [emoji4]

My kupiliśmy używanego szumisia, żeby zaprzestać włączania suszarki, czasem na kilka godzin!
Działało. Używane można kupić w rozsądnych cenach

[/QUOT

reklama

Ja wypisywalam, ale nie wiem z czym masz problem :p

Ty musisz (z teho co wiem) wpisać się do tej samej przychodzi z dzieckiem. Więc też musisz wybrać lekarza rodzinnego i dla Ciebie powinna być polozna. Ale polozna się już wybieralo wypisują deklarację w szpitaku. Rejestrpwalas już bobasa do jakiejś przychodni ? ;) czy to pierwszy raz? 🙂
Nie trzeba być w jednej przychodni z dzieckiem ;) także możesz wrócić do poprzedniej :)

Się nakrecilam...🙄🙄
Może w przychodni nie pobierają krwi? Albo nie pobierają takim maluchom? Ja ez dostałam skierowanie i musiałam jechać do miasta powiatowego do szpitala i tam nawet nie w punkcie pobrań, tylko na izbie przyjęć dziecięcej podbieraki, bo pielęgniarki tam mają doświadczenie. Wiki miała wtedy jakieś 2 zy 3 miesiace. Ale wierze że w sobie korony to dodatkowy stres.

Do góry