Powiedzcie mi jak to jest zwolnienie mam do dzisiaj od lekarza swojego prowadzącego. Jeszcze nie urodziłam a oni w szpitalu chcą mi już wypisać macierzyńskie od jutra. Chyba nie mogą. Z tego co wiem powinny normalne zwolnienie napisać a jak urodze wtedy firma anuluje i z dniem urodzenia daje macierzyńskie.
reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Mi się gdzieś o uszy obilo że daja macierzyński wcześniej, ale nie daj się tak. Bo to zawsze później kilka dni dłużej w domu z maluchem. L4 normalnie anuluja od dnia kiedy urodzisz, u mnie tak byloPowiedzcie mi jak to jest zwolnienie mam do dzisiaj od lekarza swojego prowadzącego. Jeszcze nie urodziłam a oni w szpitalu chcą mi już wypisać macierzyńskie od jutra. Chyba nie mogą. Z tego co wiem powinny normalne zwolnienie napisać a jak urodze wtedy firma anuluje i z dniem urodzenia daje macierzyńskie.
Tak właśnie mi się zdawało. Że można w danej chwili anulować zwolnienie. I przejść na macierzynski.Mi się gdzieś o uszy obilo że daja macierzyński wcześniej, ale nie daj się tak. Bo to zawsze później kilka dni dłużej w domu z maluchem. L4 normalnie anuluja od dnia kiedy urodzisz, u mnie tak bylo
Jivka
Moderator
Dokładnie, zgadzam się. Nie daj się namówić na wcześniejszy macierzyński. Niech Ci piszą L4 (albo nawet zadzwoń do lekarza prowadzącego o L4).Mi się gdzieś o uszy obilo że daja macierzyński wcześniej, ale nie daj się tak. Bo to zawsze później kilka dni dłużej w domu z maluchem. L4 normalnie anuluja od dnia kiedy urodzisz, u mnie tak bylo
Charlotte21
Właśnie mogą tak zrobić. Czesto namawiają aby tak brać wcześniej macierzyński. Chyba 2 tygodnie przed porodem nawet już można być. Jakby ktoś chciał jakas ciągłość. Ale moim zdaniem nie warto. Szkoda kasy z l4 i szkoda tych kilku dni z macierzyńskiego.Powiedzcie mi jak to jest zwolnienie mam do dzisiaj od lekarza swojego prowadzącego. Jeszcze nie urodziłam a oni w szpitalu chcą mi już wypisać macierzyńskie od jutra. Chyba nie mogą. Z tego co wiem powinny normalne zwolnienie napisać a jak urodze wtedy firma anuluje i z dniem urodzenia daje macierzyńskie.
Jak idzie w szpitalu? Jakieś postępy? Cos będą działać ?
Co do l4 to oni będą się mnie pytać czy jak. Bo nie wiem czy sama mam się upomnieć. Chodzi właśnie aby mi nie wpisali macierzyńskiego.
W nocy pojawiła się już wydzielina brązowa więc zaczął odchodzić czop. Na ktg wyszły lekkie skurcze. Czekamy aż się samo zacznie. W środę mam kolejny termin bo miałam na 22.05 lub 27.05. Więc liczę na to że jutro coś się zacznie dziać. Wolałabym aby samo bo jest mniejszy ból.
W nocy pojawiła się już wydzielina brązowa więc zaczął odchodzić czop. Na ktg wyszły lekkie skurcze. Czekamy aż się samo zacznie. W środę mam kolejny termin bo miałam na 22.05 lub 27.05. Więc liczę na to że jutro coś się zacznie dziać. Wolałabym aby samo bo jest mniejszy ból.
Charlotte21
U mnie był większy ból na partych póki nie dali oxytocyny bo skurcze się wyciszaly i macica nie pomagala wyprzeć małejCo do l4 to oni będą się mnie pytać czy jak. Bo nie wiem czy sama mam się upomnieć. Chodzi właśnie aby mi nie wpisali macierzyńskiego.
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Baby :baby: 👶](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f476.png)
Trzymam kciuki aby poszło sprawnie!
coco07
Ja miałam l4 do 2.02 a urodziłam 20.01 i anulowali mi te dni l4 i wpisali macierzyński od 20.01 czyli od dnia porodu. Zadzwoń do swojego lekarza niech wystawi ci l4 jeszcze na tydzień. A później zus ci anuluje te resztę dniTak właśnie mi się zdawało. Że można w danej chwili anulować zwolnienie. I przejść na macierzynski.
reklama
Ja bym pojechała bo nie wiadomo czy w klinice zrobią Ci USG czy tylko wywiad. A tym bardziej, że nie chcesz mówić że byłaś już w ciążach.Dziewczyny gin mam 2.06 a klinika 4.06 i zastanawiam się czy jechać do gin jak po 2 dniach mam klinikę. Jak myślicie?
Wczoraj zrobiłam test i jest pozytywny. Cieszę się ale jednak strach jest góra. Byłam na będzie i czekam na wyniki.
Brała któraś z was insulinę w ciąży od samego początku? Jak tam to czy od II kresek czy później?