reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty.
A co Cię niepokoi w obecnych wynikach usg?
Mam nt 4.2 i brak kosci nosowej, duże prawdopodobieństwo wszystkich 3 trisomii. Dwie ciąże książkowe (mam 2 dzieci) poźniej trzecia w wieku 35 lat i nagle strata a teraz te rokowania, staram się trzymać ale mam wrażenie że to nie na moje nerwy. Krótko trwała radość a teraz to tylko strach....

reklama
P r e g n a ma mieszankę 0,4 zwykły i 0,4 zmetylowany.
To myślę że taka ilość kwasu jest wystarczająca co jet w pregnie :)

Ja też kwas foliowy aktywny przyjmuje 400. Jeśli chodzi o acard to nie pomogę bo nie przyjmowałam ale mój lekarz też powiedział teraz, że jak tylko zajdę w następną ciążę to od razu mam przyjść po receptę i wtedy Aczac brać.
A po jaka receptę masz przyjść? Bo acard nie jest na receptę ;)

Dziewczyny do tej pory brałam przy staraniach suplement Pregna Start. Lekarz napisał, że mam brać kwas foliowy zmetylowany np. S o l g a r, ale nie podał dawki. Pytanie brzmi, czy myślicie, że mam brać tylko ten zmetylowany 0,4 czy kontynuować ta Pregne. Dodatkowo mam brać B6 i B12.

Dodam tylko, że umówiłam się na konsultacje, ale kilka dni muszę czekać jeszcze [emoji3]
Ja brałam przy staraniach Pregna Start i bardzo polecam. Szybciutko zaszłam w ciążę (strata była w 19tc 25.10, a ostatni okres miałam 16.02 [emoji4]). Miałam po pregnie takie owulacje że 2 dni mnie brzuch bolał [emoji85]

Ja straciłam bliźnięta w 21/22 tygodniu. [emoji26]Teraz jak skończyły się przeboje z krwiakiem to zaczoł mi brzuch twardnieć. Ja się chyba wykończę w końcu przez te ciążę...

Miała któraś z was tak że lekarz na początku źle określił płeć dziecka?
Witam, ja jestem koniec 13 tygodnia. Poroniłam ostatnią ciążę w 18 tygodniu a teraz mój strach potęgują kiepskie wyniki usg. To jest jakiś koszmar[emoji22]

U mnie gin zawsze określał płeć 20-22tc. Ok 16tc twierdził, że wie, ale nie powie, bo możliwość popełnienia błędu jest jeszcze zbyt duża. Jak dla mnie płeć nie była tak istotna, by naciskać wcześniej.

Ja straciłam bliźnięta w 21/22 tygodniu. [emoji26]Teraz jak skończyły się przeboje z krwiakiem to zaczoł mi brzuch twardnieć. Ja się chyba wykończę w końcu przez te ciążę...

Miała któraś z was tak że lekarz na początku źle określił płeć dziecka?
U mnoe 3krotnie płeć lekarze określali w okolicach 17tc i bezbłędnie.
Ale moja kuzynka do końca nie wiedziała co urodzi. Niby miał być chłopiec, ale bez przekonania, a jest dziewczynka [emoji4]

Dziewczyny mam pytanie. Czy jeśli 20.04 beta wyszła negatywna poniżej 5 czy jest możliwość że ta torbiel która jest na lewym jajniku jest na podłożu nowotworowym? Pytam ponieważ z ciekawości zrobiłam test ciążowy i jest kreska na żywo widocznym okiem niebieska ale nie potrafię złapać wyraźnie kreski telefonem. Zaczynam się martwić bo nadal nie mam plamien a o krwawieniu mogę pomarzyc[emoji2368]

Dodam że gin 7.05 coś gadał o markerach nowotworowych żeby zrobić ale później pow że zrobią to w klinice. I nie pobrał krwi na te markery nowotworowe. Nie pisałam tego wcześniej bo nie chciałam się sama nakręcać ze tak w młodym wieku może być nowotwór ale teraz się martwię i boję.

reklama
Nie wiem czy coś widać ale ja widzę ta kreskę na żywo i jest niebieska a na zdjęciu wygląda jak by była szara.
IMG_20200518_125031.jpeg
IMG_20200518_123446.jpeg

Do góry